Македонските јавни фаци

Discussion in 'Кафе-муабети' started by preetygirl-J, Jul 13, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. antonelala

antonelala Популарен член

Не знам што е проблемот со некои членки што мрчат зашо други членки зборат за одредени личности...ако не ви е интересно скокнете го постот и пишувајте си за тоа што сакате. А уште помалку ми е јасно откако ќе промрчат првиве вториве само со погрдни зборови знаат да се одбранат...
    За мене што жувеам во странство ниту Мелита ниту Мартина ми се јавни фаци, за мене е Катарина. Ама видиш многу сум зборела за неа :D
    Дај секој нека си пише што сака и ајт у пм!!!! Зарем треба да се пцуете и денот да си го заебувате со некој си надимак на форум?!?!

AURUA and elimkd like this.
  2. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Лидершип тагот е зафрканција бре луѓе, аман. Да, нападна е на видеово и со мастиката и со сѐ, ама баш ѕирнав за што толку зборите, очигледно е на одмор и според останатите stories, а и момциве до неа се по шорцеви само.
    Не ја следам воопшто женскава, од тоа што сум видела според тоа што пишувате тука навистина е многу повеќе очајна за внимание отколку што покажала вистинско знаење (и тоа е клучното во критиката кон неа, а не самата слика која не е навистина на официјален настан поврзан со дрес код), ама зошто па воопшто ја следите за да ви излегуваат сторис од неа?
    Дека би се коментирало дури и за него – сигурно. А кооолку погрешно би било, тоа е друго прашање :)

3. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Однесувањето на лидерот има многу врска со имиџот на компанијата. Тој од Бест Бај имаше огромни проблеми поради афера со млада жена пред неколку години.
    Да е обичен човек со афера - приватен живот. Да е лидер со непримерно однесување, не се така едноставни нештата. Овој погорниот мислам дека беше отпуштен или сам си даде отказ, важно веќе не е на лидерска позиција.
    Бил Гејтс нема да го видиме во танга на плажа знаеш зошто? Затоа што е свесен дека неговото однесување се поврзува со компанијата. Со својот статус на лидер придонесува компанијата да има реноме. Ако тој нема реноме ко личност, тоа однесување се рефлектира на имиџот на компанијата.

Лидерство има многу врска со однесувањето на лидерот и на работа и приватно. Нема врска дали е маж или жена. Само кога е жена, некако одма се вмешува феминизам, а истите критики ги добиваат и мажи. И тие мора да ги задоволат истите критериуми.

Aко Мартина сака да биде некаков лидер, не е на добар пат. Прво што некој потенцијален работодавец ќе направи - ќе изгугла и ќе ги разгледа профилите на социјални мрежи. Нема да ја вработи.

Last edited: Aug 28, 2017
    kim.k, *Amethyst*, Bankarkata and 5 others like this.
  4. BloodElf

BloodElf Истакнат член

Пошто само жените имаат дрес код ..
    Баш се прашувам од која страна е излезена теоријава за нагоните .. Ама ајде нека е ..

5. Lilit

Lilit Форумски идол

Подосадно од муабетот за Мелита стана муабетот леле што зборите за овој за оној.

6. Lella

Lella Форумски идол

Го сфаќам сето тоа... Ќе се повторам пак: не треба да се поврзува професионалниот и приватниот живот. Дали ти сметаш дека во оценката на ученик кој знае сè што треба во училиште треба да влегува и тоа што носи искинати фармерки? Think about it.

Сериозни сте со ова? Мажите добиваат исти критики како жените за дрес-код? Од прва рака ви тврдам дека кога некој од моето училиште носи кратки панталони никој не го брка од час затоа што девојките ќе се деконцентрираат. Смешно е да се вели дека мажите подлежат на исти критики кога никаде не гледам slut-shaming на мажи, свиркање по улици, нарекување курви бидејќи се сликале вака или онака... Секако дека има врска феминизмот, затоа што никому не му пречи ако машки модел истовремено е на висока позиција и се слика по списанија, но женските модели кои сакаат да се истакнат на повисока позиција се лидери во пушење apparently.

PaLaVa and blackwave like this.
  7. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

I thought about it. Не е иста ситуација, па argument invalid.

Ај одбери рандом книга за лидерство. Ти гарантирам дека ќе има дел за тоа како треба да се однесува во приватен живот. И нема да има различни критериуми за мажи и жени.

Rama likes this.
  8. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Ок, заклучуваме...не била на семинар или на некоја лидерска средба, онда, скроз океј да си ги шета цицињата на плажа. :D И скроз океј да пише лидершип талк на слика што те тера на милиони речи и нити една позитивна. :D
    Ама, муабетиве излегоа од рамка „Мартина“. Влегоа во рамка на дрес код и лидерство за што, и те како е битно да не шеташ со голите цициња. На ист начин на кој би ви се згрозил животот, ако од утре си го видите шефот, колегата, професорот... дојден по некои гаќи од кои ќе му излегуваат скапоценостите, пак и раширен седи пред вас и ги чешка дур ви раскажува за некоја паметна тема како cynical realism во кинеската уметност во 90те. :D That'll be fun.:D Оти не, не збориме за тетоважите на дечкото или девојката, за пирсот, долгата коса, бермудите, искинатите фармерки...
    Феминизам во ова.... dream on. Почнавме простотилукот, сељачизмот и бесните глисти на луѓето да ги воспеваме, ко едни други кичерајот. ц

Еве, јас бев на факултет Лела, на кој задолжителен беше дрес код за пар испити. Задолжително беше да се спазат дури и правила за влегување и седнување на столче. И машки и женски беа враќани од испит ако го прекршеа. Ако во твоето училиште има двојни стандаарди, проблемот е во твоето училиште и раководството. Значи...реагирате таму. Значи, се борите против двојните стандарди, а не поставуваме стандард... нека си ги шета цицињата по лидерски средби.

kim.k, Rama, theowndemon and 11 others like this.
  9. BloodElf

BloodElf Истакнат член

Да, сериозна сум, не знам каде учеше, но во моето училиште дрес кодот се читаше на 1ви септември и важеше за сите, без разлика на пол.
    Тие професори што опоменуваа девојчиња за непристојно облекување, опоменуваа и машки во бермуди и рамбовки.
    Секоја професија си има дрес код и се работи за почитување на институцијата и колегите/надредените, за на улица е друг муабетот.

Last edited: Aug 28, 2017
    Rama, AURUA, stevemila and 1 other person like this.
  10. Lella

Lella Форумски идол

Океј, навистина го однесовме муабетот надвор од македонски јавни фаци. Ако најдам соодветна тема ќе напишам надолго таму, овде само ја тупиме.

biGirl and Justicija like this.
  11. honest girl

honest girl Популарен член

Муабетов отиде во погрешна насока затоа што се мешаат баби и жаби, мешате лидери и Мартини што се скроз различна ствар, jа мислам Мартина може да облече и пише што сака кај неа на профил пошто и онака не е лидер веќе ја сфативме дека е самопрогласен лидер и ја можам да пишам лидер дека сум у дискрипшн али тоа не значи дека навистина имам лидерски способности туку дека сум deluded.

enia22, biGirl, celineparis and 10 others like this.
  12. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Него...за Мелита има нешто ново? :devil:

Lella and YoungandBeautiful like this.
  13. Lilit

Lilit Форумски идол

Мартина е пикната во школата на Иванов за млади лидери кои обично се дебили со позадина.
    Решена дилема.
    А она ко таква е се освен лидер.

enia22, theowndemon, Priroden and 9 others like this.
  14. smb asr

smb asr Популарен член

Леле три страни испишавте за Димба и лидерството(facepalm)

15. Michelle*

Michelle* Истакнат член

а што ви е вас бе луѓе?
    Зза мелита не ви чини,боки не ви чини,елена не ви чини,марте не?епа дајте ајде предлог за кок друг да се зборува?штом толку ви е глупо и досадно неморате ни да читате ни да пишувате,ако сакам јас и 10 сттрани ќе испишам.форумот не е ничоја сопственост па да диригирате за што да се зборува.Едноставно не читајте во темава а нас оговарачките оставете не да си коментираме за мели и марте.Стварно се напињате,чил аут малце

16. Justicija

Justicija Форумски идол

За фудбалерите на Вардар..... Али на никој не му се зборува за згодни мажи , туку се оговараат згодни жени ... Секако од инает

17. monik55

monik55 Форумски идол

18. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

За Мелита може да кажам нешто :?:

се смирила со дечко и :tmi: има нова слика на инстаграм :wasntme:

19. monik55

monik55 Форумски идол

Screenshot_2017-08-28-21-05-07.png

YoungandBeautiful likes this.
  20. Cka

Cka Форумски идол

Кога ќе се исонча ќе биде ко ќебапче на скара со ова ригиве

theowndemon, biGirl, dunika and 19 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.