Македонските јавни фаци

Discussion in 'Кафе-муабети' started by preetygirl-J, Jul 13, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. forumce

forumce Форумски идол

Па и ние имаме пеачи со светска слава, па никој не ги спомнува. Дуа Липа и Рита Ора не ни живеат во Албанија, туку се албанки по потекло, не сум сигурна ни дали некогаш живееле во Алб. Оваа вторава не ја знам.

stevemila, blackwave, PaLaVa and 5 others like this.
  2. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Не ја мразам или нешто, само ми е досадна, ич не е кул и стално е нерасположена. Можеби знае да пее, ама тоа е се`, а да се биде естрадна ѕвезда бара фул пакет - уште неколку таленти и харизма.

:D Не е ова несудената свекрва на Каролина (краљицата од Србија). Убаво ти кажа @elimkd, побарај ги на јутјуб Ера Истрефи, Бебе Реџа, Рита Ора, Дуа Липа...

Никој не ги спомнува, затоа што не постојат.

Ми се наметнува прашање зошто македонски иселенички кои се занимаваат со музика, не успеале да направат кариера таму каде што се, туку врвот било да дојдат тука и да се бламираат на фестивали.
    Ера Истрефи е од Косово, инаку.

elimkd and Justicija like this.
  3. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Од Косово се Дуа Липа и Рита Ора уште како мали се иселени од Косово.Бебе Реџа по потекло е од Дебар

4. sjdgo

sjdgo Форумски идол

^^Родителите на Рита Ора емигрирале во Британија кога таа била мала, поради војните во Југославија.
    Дуа Липа е родена во Лондон. На 13 години нејзините се враќаат во Косово, после две години пак оди во Лондон. Tатко и` бил пејач на албански песни, па покрај него почнала да се занимава со музика.
    Бебе Реџа е родена во Америка, а семејството и` е по потекло од гостиварско и од Дебар.

elimkd, Lella, Someonespecial and 2 others like this.
  5. An-na

An-na Форумски идол

Kога ќе слушнам ваква изјава, косава ми се крева. Не сите се новопечени богаташи кои свото богатство сакаат да го експонираат на секој чекор преку невкусна гардероба налик на бугарска певаљка |( Има и такви кои скромно уживаат во богатството и го трошат на многу попродуктивни и попаметни работи, отколку да се фалат пред сите "видете ме, чудете се"
    За Каролина, јас никогаш не сум ја сакала којзнае колку, некако ладна ми е (талентот и се неспорен) Свадбава и целава дешавка околу неа е многу приземно, фино и културно изорганизирана (y) Со среќа нека им е.

Qi80, galapce, butterfly6223 and 23 others like this.
  6. eli25

eli25 Форумски идол

Дада, овој сигурно е ефтин :D Мене ми е ок, нешто само фризурата не и ја разбирам :?:Кој ја шминкал? А како пар баш не ми одговараат:)

Justicija likes this.
  7. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Сите што ми реплициравте погоре,еве одговор.
    Со годините и искуството (колку-толку) се едни исти луге се форевер сингл.
    И јас имам може кеф со Лила ама си знам колку имам шанси кај неа додека овие погоре спомнатите сингл сакаат баш тоа што не можат да го добијат.

И одма коментар па со кој било ли јас да се фатам...одговорот е не ама биди си малку реален и не ги испуштај шансите кои секојдневно ти проагаат пред очи.Убаво е да се има некој покрај тебе...нека не те имтересира дали другарки искоментирале дека е дебел,има крив нос...секој има мани и ако сакаш на секој да му идеш по кеф секогаш секогаш ке си сингл наместо да си се покриете под кебе и да си пуштите на лап топ филм со Хју Грант :D

8. Bankarkata

Bankarkata Истакнат член

Дали ова е одговор за тема мак. јавни фаци?
    Демек Каролина многу пребирала па затоа сеа ептен стара се мажи? И се може бе, и ја да сум Каролина ќе бирам зашто да не, зашто да биде по секоја цена со некој што не и праи ќејф само за да не биде сама или долго неомажена? Мислам она ако немала избор незнам кој треба да има, просечна секако не е, па да се задоволи со било кој да и прави друштво во животот... А што се однесува до коментарите дека незнам колку мажи ја прошле, па Грци па незнам што... одвратни се значи, тешки фрустрации се обидуваат да извадат луѓево, закоравени затупени жени домаќунки што им прошле годините со еден типичен балканец па сеа морал ќе расправаат, и се може бе што, и на вас да ви се можело ќе сте сменеле повеќе ама отиде возот па сеа ќе ги лечиме комплексите. Малоѓраѓанштина у кревет ќе и влагаат на Каролина...

Annath, Rama, Rebecca_R and 21 others like this.
  9. antonelala

antonelala Популарен член

Ме интересира што би кажала Каролина да види слики од вашите свадби...

Ама гајле и е, на крај краева, вие седите на форум и куцате, а она се вери во Париз и можда ќе оди на меден месец на место од кое што вие само слики ќе гледате.

Од каде бре и зошто сета таа злоба? Ви украла дечко? Се знаете лично и сте се скарале? Нешто не ве испочитувала?

Ја знаете само од тв???? Неам зборови

snegulkata, Inhume, calliope and 36 others like this.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Прво зошто мешате албански пејачки овде, или и тука треба 20% да ги има!?
    друга ствар, околу темата на колку години се омажила Каролина... добро бе да му се сневиди, на вас (што велите стара се омажила) кога ќе ви дојде јајцето на газот тогаш ли да се омажи!? Страшни сте.
    Трета ствар, фустанот барем не и е ко на Сара Мејс. се друго е вкус.

11. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Ти женет ли си?

12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Свадбата на Каролина е отмена, приземна, без кич и напумпани работи бидејќи таа е таква и се мажи во семејство кое е едно од најстарите и најпочитуваните семејства во Скопје. Познати се низ цела Македонија. Не се ново печени богаташи, кои прават глупости за да бидат забележени. Уметници се, баш класа луѓе. Затоа споредбите ви паѓаат во вода.

А тие албански пејачки имаат само албанско потекло. Родени и растени во друга земја со други можности.
    Јас искрено ни песна не им знам. Пре би Каролина да ја слушам и гледам отколку јакната на Ера:D.

13. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Затоа што секојдневното навредување форумски членови, празнење комплекси врз нив, и нивно правење подолу од го*на е тотално соодветно и во склоп со насловот на оваа тема, не мислев дека спомнување на албанските пејачки ќе засмета некому. :D

14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Не гледам повод зашто да се спомнат тука. Ако така гледаме ајде за Шакира да збориме, нели баба и е македонка.

Annath, Skorpija25, stevemila and 3 others like this.
  15. Ketchup

Ketchup

Стилот на Каролина си е таков, секогаш си била едноставна и не ни очекував некоја огромна венчаница. А за тоа дали претерувала... па има се, може се, на таа пара и јас ќе правев свадба ко нејзината, а верувам и вие. На крај краева за неа си ја прави, не за нас.

Rama, stevemila, blackwave and 9 others like this.
  16. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Па Каролина кутрата под мост досега живееше, просеше по кого стигне и за леб немаше, и ќути што и текна сега од интерес да направи свадба ;(

Таа нема свои пари, своја кариера, своја блескава иднина туку сега ќе се прослави покрај Михаил... И таа кутрата бел ден да види :|

И каква треба да биде свадбата за да биде НЕШТО посебно?
    Со зурли, тапани, играорци, тетки со бркови и испотени мишки како урлаат на оро, баби со градите до колена како скокаат на пајдушко?
    :|
    Стварно не е ништо посебно.

17. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Видов неколку официјални слики од свадбава на страната на Авалон на фб. Фустанот и е многу елегантен и романтичен, ептен убав,со подолга постава би бил 10ка според мене.

Ова краткото фустанче на претходнава слика на ништо не ми личи,недоработено е,косата и шминката и се неуредни,сандалите чудни.

Arthur, Dennings, elimkd and 5 others like this.
  18. forumce

forumce Форумски идол

@ZAHRA @sjdgo А што е битно дали се родени во Албанија, Косово или Дебар? :^) Тие таму живеат, таму работат, цел живот се таму. Набројте ми некоја албанка што живее и работи во Косово или Албанија и има светска слава. Нема таква нели? И Каролина да живее во Англија или САД би имала светска кариера како пеачка. Измешавте баби и жаби.

19. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Ауу немој молим ти се...Што си се фатила па баш за нас?Па Ера Истрефи е позната од Косово,Туна ја заборави од Македонија е,има ли некоја како нејзини песни и спотови од тука?Ајде молим ти се ти измеша баби и жаби.Се пецкаш ако се спомнале некои Албанки,што не се пецнеш за некои таму што не се македонски фаци Фрози Фран,Дина и не знам уште кои:!:(lalala).Нити сум ја спомнала Каролина.Само кажав од каде потекнуваат тие 3 пеачки .

Cleonika likes this.
  20. Βικτωρία

Βικτωρία Истакнат член

Никој не рече да прави не знам што ама барем поасален фустан да одбрала,сепак е јавна личност тоа нема да значи дека се занесува и слично.И онака не е многу позната надвор од мк,да дојде некој од странство јас би помислила дека е гостинка не невеста,се знае како се обележува свадба,ако мене не ми се свиѓа фустанот нема потреба толку да се вознемируваш и сл.коментари на моите,сфативме дека не си ќељава.

AURUA likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.