Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.529
    Е како комуницираш со познаници? Со каков вокабулар?

На blackwave и Someonespecial им се допаѓа ова.
  2. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.296
    Арна си е Фатиме. Муабетот за Гаврил нема врска.

На Troi, victoria, joy1 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Пфффф, Грчка... Шетам во Улм, околу 23:30, штама, ништо не работи веќе, а дискотеките уште не се отворени. Гледам еден кафич, пијат млади, светла фрчат, се слуша на улица "Ти ме дижеш, ти ме дижеш из коме" :rofl:

На celineparis и YoungandBeautiful им се допаѓа ова.
  4. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.752
    Допаѓања:
    7.571
    И јас така мислам:hai:

5. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Александра Јанева на некое шоу за пеење мислам дека порано има учествувано. Јас ја знам од пред некоја година кога победи на Макфест со песнава

Мене ми се допаѓаат и гласот и песните нејзини. Штета што нема некоја поголема продукциска куќа да ја земе под себе, повеќе да ја промовира. А не знам ни со кого соработува сега :^)

На parksey, Skorpija25, Victorian и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Stargazer

Stargazer Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2017
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    220
    Каде што транзитираат многу Срби има менаџери, мени, музика на српски и девојки работат од Србија. Има српски дискотеки. Лефкада е преполна со Срби. Дури и Грци има што знаат да зборуваат српски.

7. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    29.049
    И што има врска ако слуша турбофолк? Тие не се луѓе...

На Jason123, wannaBeMomma, Skorpija25 и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.181
    Pa “normalno” vo “normalni” granici zar ne:wasntme:??? Kako na edna zena shto I dolikuva
    @crimson ,tebe Fatime so takvo istapuvanje vo javnost ti e sosem korektno spored tebe:?:???

9. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    Оно 90% од државава и Балканов слуша турбофолк, вие забезекнати од една Фатиме:rofl:Жената е ѕверка, по фаца и се гледа дека е badass, може некој ден ко премиерка/прецедателка ќе ја видиме, створена е за тоа.

На ванилала, EarthFire, blonde_supergirl и 10 други им се допаѓа ова.
  10. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.836
    Допаѓања:
    80.788
    Каков глас има Јелена... уши пара. :tmi: Сабајле во кујна правев лимонада и слушам од дневна, каде беше пуштен тв, писка таа... не ми е како за на тв, не е пријатна за уши... за Спенџарска ми е муабетот.

А за ова со Фатиме не сум во тек и не ме ни интересира.

Откако @manja666 го постира тоа видеото со Марио со твитовите, почнав сите нови видеа по ред да му ги гледам, тие со Ивона заедно што ги прават редовно ги следам. :drunk: Не знам ни јас зошто. Можеби не сакам да признаам дека ми се интересни на некој начин. :D

На Bankarkata, mKdevojce, Skorpija25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Честo јa дaвaaт нa Кaнaл 5, нo денес реткo кoј гледa телевизијa, зaтoa и не е тoлку пoзнaтa. Дoдушa денес и дa излезaт нoви пејaчи, дoкoлку претхoднo не биле нa некoе шoу, пa oд тaму дa ги знaеме некaкo, нa друг нaчин ептен слaбo дa се експoнирaaт. И нaјдoбaр дa си, дoдекa не нaјдеш сaглaм менaџер, ништo не прaвиш...

На Aneta92, Victorian и Sfera им се допаѓа ова.
  12. La.loca

La.loca Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    7.815
    Стварно, текстов е ептен без врска. "Како лимон скиснав кога со друга те видов" (facepalm):x
    А, за спотот немам некоја замерка. Добар е.(y)

На daylight му/ѝ се допаѓа ова.
  13. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.256
    Допаѓања:
    4.318
    Абе да го пееше тоа некоја кафанска певаљка нема проблем, ама таа после толку испеани квалитетни песни да прифати таков курс е како да се симне од лимузина на магаре.

На parksey и La.loca им се допаѓа ова.
  14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.918
    Допаѓања:
    163.851
    Го фатив Коки кај Бојанка у емисија.
    Колку ми е антипатичен. Особено па зошто кога беше газда на Балканика ги терал вработените да ги отбараат сендвичите за да видел со што им биле наполнети.
    Стипса!

На honest girl и LiliBoz им се допаѓа ова.
  15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.545
    Допаѓања:
    125.980
    Искрено ме заболе уво што слуша Фатиме, дали има вонбрачна врска, итн само нека истераат до крај тоа што почнаа.

На galapce, Lejla8, parksey и 20 други им се допаѓа ова.
  16. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Оваа Ленче со шминката и изразот ми наликува на Тимон од цртаниот :D

На Troi, blackwave, winter flower и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Кај ти текна еј :rofl:
    Ленче е срцка, а и им бели образ со уметноста, па и фотоапаратот :inlove: :D
    А Фатиме само за турбофолкот и за Аца има голем минус кај мене, си признавам ако имам за нешто предрасуда - тоа е читање кич литература и уште повеќе слушање кич музика т.е. турбофолк, а кај го најде баш Аца што најмалку можам да го гледам и смислам :tmi: :D
    Иначе многу добро кажано ѝ беше тоа дека работи за децата нејзини да не треба да идат од потреба и немање можности у странство, туку само ако сакаат :)

На Elen4e_sonce, ForeverYoung, Tanjamm и 12 други им се допаѓа ова.
  18. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.363
    турбо фолк е за широка маса, луѓе интелектуалци и функционери ќе видиш на културни настани, опера, балет, сериозна музика, настани кои обична раја ретко може да си дозволи.

Мене најсмешно ми беше кога кажа дека слуша турбо фолк и тоа некако ноншалантно и со повишен тон, начинот на кој кажа ме изнасмеа

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bankarkata

Bankarkata Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2017
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    1.638
    Обратно. Тие функционери се се откопани од немај каде и слушаат турбо фолк нормално. Џезови, опери, балети слуша маса што е ориентирана кон уметност и такви слични професии (во најголем дел, не дека нема луѓе од секоја професија што дел слуша турбо фолк, деч класика, дел рок, у принциип нема некое генерално правило).
    Уште ли ќе тумачиме за турбо фолкот, па реално треба веќе ко традиција својствена за балканот да си го гледаме тоа, за жал така е. Турбо фолк се счуша на Балканот и тоа е тоа, не живееше Моцарт на нашиве простори па да се идентификуваме ко нација што сака уметност и класична музика и да глумиме и телектуалци кога сме си земјоделци, додека Европа градеше уметност и историја ние балканците беа аргати и робови и сеа ли ќе расправаме за класика коа не сме родени уз тоа, сељачишта сме тоа си е наше и дајте да си се гордееме со тоа.

На Elen4e_sonce, EarthFire, christinnn и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Couldn't agree more со муабетов. Добро, не дека треба да сме горди на тоа што сме бајаги поназад од Европа и светот, ама тоа е - што е.
    Реално, во времето кога овде Црешовото топче било врвно достигнуче, луѓето по "бел свет" успешно летале со авион. За нас 1903 значи Илинденско востание, за други, прва асоцијација на 1903 година се браќата Рајт, а тоа кажува многу.

Обична раја може да си дозволи да гледа балет, освен ако не лажат на официјалната страна на МОБ. Карта за последен концерт на Аца Лукас е поскапа од карта за балет, повторно, ако не лажат официјалните страни, линкови во спојлер.

На PaLaVa, blackwave, dunika и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.