Македонските јавни фаци

Discussion in 'Кафе-муабети' started by preetygirl-J, Jul 13, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. forumce

forumce Форумски идол

:D
    IMG_20171114_130111.jpg
    А коментарите се врв :rofl:

macka5, Victorian, SwanMay and 15 others like this.
  2. Matotheja

Matotheja Популарен член

Нека пише тука има соодветна тема. :D

Victorian, forumce, Ketchup and 5 others like this.
  3. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Царче е Сашко бе :rofl: Ми го направи денот :D
    Ми се слуша/иде на стенд ап со него, само он од сите што се испробаа со тоа, ми остана нај hilarious со смешките. А и во озбилни улоги е супер 8-|

Victorian, oblace1, Tanjamm and 9 others like this.
  4. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Ја гледав емисијата на канал5 сега, имаа новинарки за гости... Ана Јовковска, Ели Пешева и Вики.

Водители беа Ване и Бубе.
    Си зборуваат сите најнормално и одеднаш следува најјакото.

На екран почнаа да покажуваат слики од Ана Јовковска со бебето... И водителите викаат еве да видиме некои фотографии од синчето на Ана.

И Ана цела во прашалници им вика:
    - Извинете ама прво требаше да побарате дозвола за согласност за прикажување на мои приватни фотографии.
    Јас се уште не сум го експонирала во јавност лицето на син ми и не сакам во скоро тоа да го направам.

И одма од режија ги прекинаа фотографиите, па покажаа слика со некое куче.... Па и за кучето им рече да ја прашале, за таа лично да им донела фотографии.

Не знаев дали да плачам или да се смејам... Како ги гледав, незгодно ми падна... Навистина без да ја прашаат почнаа да покажуваат фотографии?
    :x
    Непрофесионалност левел канал5.

Исто и Силвија Стојановска им беше гостинка, па без нејзино знаење и буричкале низ фотографии и ги споделија со јавноста... И таа чудно изреагира и ги праша кај ги нашле сликиве.

Не знам дали ова е идеја на Ване и Бубе, или на Марија Саздева и текнало... Сите се новинари, па зар не знаат дека треба да ги прашаат гостите дали е ок да остават нивни слики?
    :o

5. antonelala

antonelala Популарен член

Сигурно не буричкале по фиоки кај нив дома туку нашле фотографии кои се јавно споделени, повторувам ЈАВНО споделени

6. Justicija

Justicija Форумски идол

И јас се прашувам како тоа споделуваат јавно слики а се прашуваат од каде им се сликите , или зошто не ги прашале нив да објават веке јавно објавени слики (facepalm)

Antebellum likes this.
  7. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Сликите се поставени на фб да можат само пријателите да ги гледаат, а не јавно...очогледно се имаат на фб за пријатели или на инстаграм, па си го позајмиле.

Ако беа јавно поставени, тогаш ваљда немаше да се буни Ана.

Крај краева и да се јавно поставени по социјалните мрежи, сепак треба да побараат дозвола од неа за на тв да ги пуштат... Не е исто слики на фб и слики јавно во емисија да се пуштат, па и без нејзина дозвола.

8. EarthFire

EarthFire Истакнат член

Јас па ни тој Спејко не знам кој е :D :D :D

Изгледа треба да си купам телевизор :D
    Ама стварно бе луѓе, Велики Брат, тоа не би седнала ни 1 минута да го гледам, емисијата е ко рефлексија од најниски човечки пориви и особини. Џери Спрингер, нешо, најдно од дно.

Оки, значи чим муж и бил у Велики Брат, а она е модна блогерка, сфатив колку е саатот :D

Леле да :( Многу ми е жал што го прави тоа. Многу ми беше покул, пофраерка, поприродна, посвоја порано. Се извештачила скроз.

9. antonelala

antonelala Популарен член

Сликите на фејсбук се сопственост на фејсбук иначе, да ги прашаат нив ако не?
    Се зезам, ама луѓето треба да научат да си се заштитат. Фејсбук е нешто јавно и ако невсакаш да ти го знаст приватниот живот не си го покажуваш приватниот живот. Остај тоа што нашиве новинари треба да им се стегнат 2-3 тужби за да сфатат кои им се лимитите

10. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Остарена ми е некако, го нема оној сјај кој го имаше и колку беше поубава порано. Неуредно ми делува.

Justicija likes this.
  11. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Ти и јас нема да забраниме деца да гледаат, сигурно гледаат. Зошто македонистите бараат да се заштити јазикот, од такви што се појавуваат на тв, а зборуваат на селско врањски дијалект во срцето на Македонија.

Ич деца да не гледаат, јас возрасна, се прашувам дали овие „интелектуалци“ посетувале настава и часови по македонски јазик. Тоа зборување делува неписмено, непознавање на мајчин јазик, разговорно било. Сосема нешто друго е разговорно, а ова е жаргон.

12. Bridget

Bridget Форумски идол

За што зборите, која Ана, кој Инсајдер?

13. elimkd

elimkd Форумски идол

Гледа ли некој МАРС на мрт1?

14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Очај, празна сала

Avokado and elimkd like this.
  15. Justicija

Justicija Форумски идол

Ехееее од толку дроговање ... Добра е што е и онаква .

Силвија Стојановска мајка и , што е таква на лицето ? Уште од порано ја имам забележано дека предвреме многу остарела , како да и е изгорено лицето :wasntme: да го тргнеме настрна фактот што е многу арогатна личност , но со оглед што цела фамилија се актери успешни , само таа некако ми е како црна овца во фамилијата

Antebellum likes this.
  16. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Замислата е да се зборува на дијалект...Да биде природен и разговорен говор, а не литературен.

Ако не ви се свиѓа многу е лесно да смените канал, отколку да плукате по актерите кога не се ни тие виновни, зашто очигледно така режисерот посакал.

Кој зборува литературно во земјава?
    Имате претстава колку вештачко ќе звучи ако зборуваат литературно двајца колеги или пријатели на серија?

( Сцена, се сретнуваат двајца другари и колеги на факултет)

- Добар ден колега, како сте? Дали сте добри денес?
    - Ви благодарам колега на прашањето. Вие како сте? Дали учевте за испитот? Ви посакувам среќа.

Вака некој зборува? Ви звучи на нормален и природен говор?

Повелете направете серија стрикно да се зборува литературно...Каде и да се одвива дејството, актерите под закана да бидат литературно да зборуваат.

И На терапија и Семејството Марковски зборуваа на дијалект, зашто баш природно звучи.

@Justicija Силвија баш е младолика и има супер тело за нејзина возраст.
    Ја прашуваа во емисија дали имала посебен ритуал за одржување на таква линија...А и баш е природна, не знам од каде ти текна дека е ароганта, може не си ја гледала по емисии во последно време.

LeaBay, blackwave, *Amethyst* and 9 others like this.
  17. Justicija

Justicija Форумски идол

stojanovska-silvija.jpg @JollyGirl не можам да поверувам дека била младолика
    images.jpg
    . Мене ми е чудно нејзиното лице...... Арогатна , од колеги , соработници , вработени во театарот и итн. ми го кажувале тоа .

душленце and Askopje like this.
  18. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Силвија има 57 години.
    Да, за мене е младолика, изгледа свежо и фит. Да немаш брчки на речиси 60 години е, како да кажам - невозможно.
    Ама факт е дека жената си е доста задржана.

19. EarthFire

EarthFire Истакнат член

Тања, филмови не се прават за да едуцираат. За тоа си постојат едукативни емисии, дебатни емисии, и слично ( Кои кај нас не постојат баш во реалноста, ама за тоа служат тие емисии).
    Филмовите се за раскажат некоја приказна, да одсликаат нешто од реалноста и од животот. И затоа се важни дијалектите и акцентите и жаргоните. Новинари во канцеларија зборуваат жаргонски, тоа е факт, се друго би било нереално и вештачки.

Не си гледала филмови со специфични акценти, јужњачки, њујоршки, па официјален англиски со цели реченици и богат вокабулар, и англиски каков што се зборува по гетата, Бронкс и слично, со скратеници и скромни зборчиња?

20. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

А што и фали на жената?
    Ти требаше време за да бараш слики каде што е без шминка и од лош агол фатена?

Чудна во лицето? Изгорена? Може тоа и е нешто вродено, а мене ми е испод ниво да коментирам нечиј физички изглед.

Мене ми е убава и на тело и на лице.

Значи сите нејзини колеги, актери и соработници и тебе ти се пријатели?
    Во ред.
    Само да знаеш те излажале за нејзиниот карактер.

Thread Status:
Not open for further replies.