Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.776
    И мене почна да не ми се допага Бојан Јовановски ..... Со тоа негово ку**ење колку е богат колку луксузно живее , и на некого ке му помогне со давање на трошки , ке се слика и ке објави на фб со цел " Гледајте ме колку сум хуман "!! Булшет

На Rama, CrazyGirl15 и PaLaVa им се допаѓа ова.
  2. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    3.743
    Гајле ни е на нас дали бундата му била 10 евра или 10000 евра и дали ја купил со плата или му ја поклониле.

Еве јас не барам да ги донира сите пари, бунди, коли и имот, ама има нешто што ги прави хуманите луѓе посебни а тоа нешто се вика СКРОМНОСТ која Боки ја нема и никад нема ни да ја има. Скромноста не се глуми, у очи се гледа. Има луѓе кои се 10 пати побогати од него и можат да го купат сосе оние скапи кичерајски партали али тие луѓе го трошат богатството поинтимно, далеку од јавноста.
    Мене искрено овој човек ми изгледа како да нема живот, ама најсериозно. Не викам дека го нема, ама некако кога гледам така некој како буквално си го експонира секој момент од секојдневието и се фали со скапи работи као еве јас имам се и најбољи сум - вие небитни, и константно пишува статуси опседнат дека сите него го хејтаат и го оговараат, мене ми е за жалење. Треба малку да одмори од социјалниве мрежи а и луѓево да одморат од неговото егоистично однесување.

На ForeverYoung, blackwave, sparklie и 19 други им се допаѓа ова.
  3. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Кај има таква долга бунда за 100 еура - одма идам да купам, сериозно.

Пред да почне со "хуманитарново" дејствие, Боки облекуваше работи кои може да си ги дозволи речиси секој. И тогаш и сега нема ни С од стил, неговата појава е кичеста и без ни малку вкус, ама работите кои сега ги носи, пардон, ама не се в-о-ш-л-и-в-и 5 евра.

Боки ептен се вклопува во Скопје 2014. Идеална комбинација се.

На galapce, Lilit, YoungandBeautiful и 4 други им се допаѓа ова.
  4. antonelala

antonelala Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    4.701
    Во Милано има :)

Еве задутре одам на распродажба на Гучи и Версаче, сакате да ви сликам?

5. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Сaкaме.
    Вo Гучи и Версaче пoпрвo ќе фрлaт вo кaнтa вaквa бундa oткoлку дa јa прoдaдaт зa мaлa ценa зa секoј дa мoже дa си дoзвoли дa јa нoси пa дa стaне мoдa зa oбичен нaрoд. Вo aутлети нa тaкви фирми пoпустите се oд 500 нa 300 еврa или oд 2000 нa 1500, a не oд 80 нa 10 еврa.

На Lealealealea, dunika, kosmodiks и 14 други им се допаѓа ова.
  6. antonelala

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    4.701
    Не зборам за аутлети, зборам за распродажби организирани од фирмите кои што се прават 3-4 пати годишно. Ќе ти сликам :) сите оние облеки кои што според нив се дефектни а според нас перфектни ги шиткаат, сите оние облеки кои се направиле ама во последен момент откажале и никогаш не ни излегле во продажба...еј, се шиткаат :)
    Пред 2-3 год земав дочг кожен мантил со крзно внатре за 75€ ТОП!!!

На Avery и Gosh им се допаѓа ова.
  7. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.310
    Допаѓања:
    22.606
    Јас за Боки кога пишав овде една случка сите ми се опнаа со коментари од типот, како може возрасна личност да пишува вакви глупости, па не е точно па Боки е многу примерен. Е па знаев оти ќе дојде на виделина. Па во толку Гучи Версачи и Армани и Роналдо не се облекува, како Боки што е дотеран, тоа е тешка пара секој ден во различни брендови од глава до пети да си дотеран.

На Rama, honest girl, Aquamarine93 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Од која фирма?

9. antonelala

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    4.701
    Версаче :) имам познати во таа фирма, Гучи, Прада и уште 2-3 каде што редовно одам на распродажби. Не сум богата, далеку од тоа, ама ако ставам на мене се марка што иам ќе изглеам бетер од Боки

10. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Од Версаче само парфеми! Се друго :puke: !
    Па и Гучи и Прада...
    Милиони да има не би дала.
    Боки си знае од кај тој буџет. Како гот ги заработил (што би рекол он/а во негов стил) , има право како сака да ги троши.
    Слим фит стана човекон, маста му ја вадат на работа. :rofl:(mooning)

На Victorian, buba4e89 и Espadrila им се допаѓа ова.
  11. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Кожен мантил со крзно внатре од Версаче за 75 евра...не знaм, дури со свои очи не видам не ме убедуваш. Или е фејк или имаат посебни попусти за вработени (мада оваа цена не е попуст туку скоро ко бесплатно да ти дава) оти велиш дека познати имаш таму. Друго, не знам.

На galapce, Baby-bubu, honest girl и 3 други им се допаѓа ова.
  12. antonelala

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    4.701
    Погоре објаснив зошто, ако сакаш верувај ако не не. Почекајте деновиве ќе ви сликнам :)
    Поздрав

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.307
    Допаѓања:
    259.441
    Уште не ви е јасно што створ е Боки:^)?
    Хуманитарец секако, со туѓи пари. Туку каде е сега а? Или си ги зеде парите, го проби народот и сега ќе си бара нова занимција.

На Victorian, galapce, Nausicaa и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Сигурна си дека не е second-hand продавница?

15. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.782
    Допаѓања:
    14.603
    @antonelala надвор од темата, ама да се надоврзам. Не знам дали за истото место зборуваме, ама и мене ме имаат однесено околу 15 км надвор од Милано, кај што продаваат “фелерична” брендирана облека. Тој фелер, нашето обично око не може ни да го примети, но ако се работи за на пр. капут од 1800 евра, било каков фелер е неприфатлив. Од каде и како му е облеката на Боки- не знам, ама ти држи вода муабетот :)

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  16. antonelala

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    4.701
    Не е аутлет! Обично распродажбите се во фабриките на фирмите каде што и се произведуваат. И не е секнд хенд @Bridget
    Капутот мој ми објаснија дека да отишол во продажба ќе коштал премногу и никој немало да го купи. Веќе потрошиле пари за да направат примерок да видат дали е ок или не исеа да го фрлат? Не, го продаваат колку што коштало да се направи. Богати се фирмиве зашо ни едно копче не фрлаат, се се продава!

17. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Такви фирми не се богати оти ништо не фрлаат туку створиле име, имаат квалитет, имаат таргет група и не се пазарат и те убедуваат тебе да купиш оти ете грешка има па по набавна да ти го шитнат. И набавна толку не е. Цел магацин такви капути да фрлат нема да бидат во загуба, ама ќе бидат ако секоја втора се шета со такви капути со грешки скоро невидливи за око. Би дала тогаш некоја славна и богата за истиот капут 3000 евра ако истиот го носат девојки и жени низ град? Знам јас за попусти и фабрички грешки и стари сезони, па да речеше маичка или сукња за тие пари на попуст -ок. Ама ете за кожен капут со крзно за 75 евра не ми е.

На SexiLy, Lola-M, kosmodiks и 13 други им се допаѓа ова.
  18. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Последниот пат кога Боки беше на интервју кај Жаре, се пофали со селфито со Бекам и кажа дека договорил соработка. Да не знае некој до каде е со соработката? :rofl:

На Elen4e_sonce, Victorian, galapce и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.844
    Допаѓања:
    163.353
    Очекував ваков коментар.
    Не знам како да изберам зборови да ти објаснам по колку точки е неисправно сето ова.
    Не е дактилограф Боки, да те потсетам.
    Сите знаеме да ги решиме туѓите проблеми со ТУЃИ пари.
    Како се докопа до позицијата прво, за да му биде "таква работата".
    Малку е умобилно какогод да зимаш толкава плата за таква работа.
    Со толку пари дадени на заем од свој џеб читај донирани зошто не си ги барал никад назад, треба татко ми да го прогласам за жив светец. Една фасада на куќа си направи со нашите пари. Не носиме Версаче по дома инаку.

Дај бе не пишувајте вакви мудролии, глупо е.
    Разбираш ти дека он не е самариќанец, пацифист, ширач на добра воља туку е сето тоа бизнис за да он вака удобно живее и дека него не го боли увце за тие кутри деца? Се е тоа добар ПР? Каков алал, какви бакрачи, луѓе освестете се. Од вакви парадери кои не купуваат, па до политичари.
    А разбираш дека многу луѓе сето тоа што го прави он го прават про боно и двојат од сопствен џеб?
    Ќе беше сето тоа мирољубиво и прекрасно да го правеше за плата од 400 евра и да беше нормален во својата страст. Малку НЕ ОДИ како да ти кажам, да рани деца цела година со еднакви средства колку и неговата бунда.
    Колку е благородно да аминува средства кои не се негови и при тоа да земе валкано висока плата? Тоа е работа.
    Не очекувам да вработените во СОС детско село ќе ги даваат своите плати за децата внатре.
    А кога го спомна ЦК, ич да не се секираш, долги години бев волонтер таму, повторувам - волонтер.

Почни да јадеш и ти бубрези, верувам дека има врска со сивата маса во мозокот.
    Свашта значи.

Последна измена: 22 ноември 2017
    На victoria, senza.parole, Nausicaa и 5 други им се допаѓа ова.
  20. honest girl

honest girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2015
    Пораки:
    446
    Допаѓања:
    1.656
    Antonelala kozen kaput od versace za 75 evra? :D
    U terra nova obicen zimski kaput ti e 75 evra :D

На Antolinaa му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата: