Македонските јавни фаци

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од preetygirl-J, 13 јули 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bankarkata

Bankarkata Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2017
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    1.638
    Ај не се прај мн паметна, со години му е дечко оној газдана на Дион. И никој не верува слепо дека он е хуманитарец туку сега е на таква позиција да пренасочува туѓи пари у хуманитарни цели и секако дека зима плата за функцијата што ја врши. А и татко му џиповите не ги купи сеа од коа Боки доби таква позиција туку луѓето цел живот се пуни со пари.
    Антонела ја незнам што се обидуваш тука со неизжицеани да се докажуваш па да им сликаш, идете купете си ако имате пари и не замарајте.

На Justicija и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  2. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.668
    Допаѓања:
    29.441
    Screenshot_20171126-143557.png

Како сака нека изгледа мене ова ми е за почит. Зошто на никој од функционерите не му текне вакво нешто?

На LollySky, jb82, theowndemon и 14 други им се допаѓа ова.
  3. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Види, настрана тоа што парталите кои Боки ги носи се кичести, сепак не се до толку селски. Од она што можам да го видам ниту се од прастари колекции, ниту се од колекции кои не го виделе светлото на денот. И нека купува и тој на вакви распродажби, сигурна сум дека добар дел од облеката му е по редовна цена.

Контам ја што сакаш да кажеш, јасно ми е тоа и мене, ама ние зборевме за конкретна личност и конкретни парчиња облека.

Не се правам, паметна сум. :)

Грешка си, многу феминки на оваа тема му спуштаа капа за хуманоста. Туку, колкава е таа плата што он може да си дозволи толкав лукзус? Не сум од друга планета, марките кои ги купува, шетањето, па и средувањето на неговиот дом чинат пари и некој тоа го финансира.
    Иронијата е тоа што личност која се нарекува себе хуманитарец има таков став и такво однесување.

Не може а да не ми биде одвратно вакво однесување:
    [​IMG] [​IMG]

Еве нека види како другите хумани луѓе го прават тоа, нека земе некоја светска личност за пример.

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Е што е проблемот на сликиве, посебно првата? Сериозно, не успевам да го најдам одвратното тука :?:

На дечињата без родители, фактот какви бунди има Боки, каде се шета, кој колку го плаќа и сл. - не им прави разлика и нема да им ја намали насмевката на лицето од гестот со новата облека што го најавил и е за поздравување. Тоа е најбитното.
    Ама, секој со своето гледиште :)

На kim.k, dayla, Alisa22 и 13 други им се допаѓа ова.
  5. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.619
    За почит е тоа што се сетил да донира, да. А што потреба има истото да го објави со статус на фејсбук? :^)
    Не правете одма споредби. Не значи дека не е донирано, ако не е со слики и статуси на фејсбук објавено.

На Rama, zuto, galapce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Бојан е свесен дека пола од Македонија тони во сиромаштија, другата половина крпи крај со крај и глуми дека има висок стандард. И заради тоа што е свесен за тоа, ја таргетира таа популација, за на пример, да му биде негово идно гласачко тело. Смејте се колку сакате на ова, јас тврдам дека зад ова се крие негова политичка агенда. Впрочем, факт е дека отсекогаш бил амбициозна личност. Гледам дека е упорен, знае дека ќе треба да поминат 4, 8, 10 години, но јас сум убедена дека кад-тад ќе се активира. Мислам дека работи плански, јесте дека кич се облекува, ама има висока интелигенција. Не го потценувајте заради тоа што порано бил дебел, денес се пудри и изгледа кич, човекот знае што сака.

Да имаа ваква самодоверба луѓе кои навистина се покажале и докажале на интелектуален план, земјава воопшто немаше да биде она што е денес.

Мнозинството овде си пати од комплекси, некои помали, други поголеми што се разбира се одразува на желбата за успех и мотивацијата истиот да се реализира. А тоа е сосем друга тема.

На dunika, Macito007, LollySky и 14 други им се допаѓа ова.
  7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.839
    Допаѓања:
    163.295
    Девојка му на газдата на Дион ми е познаничка да не речам пријателка.
    Саша му е дечко на Боки.
    Боки го знам уште Џаро кога му беше менаџер.
    Не беше богат. Човекот должен беше и богу и народу, молеше песни за гага да му снимаат (среќа не се случи) и сакаше да се пробие во една друга соседна држава сем Србија, но доби клоца у гз кај што молеше.
    Многу доообро го знам тоа.
    Ама мноооогу добро. Скапиот стил Боки го има во задниве неколку години.
    Тоа е.
    Он имаше една агенда - да стане богат и успеа.
    Толку е приказната.
    Малку е глупо за ТАА функција да зима толкава плата и при тоа да пружа веш од истите канали, без срам и перде и при тоа да го правиме близу бог, а доктор кој спасува животи да зима мочани 500 евра. Гет јор фактс стрејт.
    Сега со донацијава за топла облека за децата. На фб па и пак зад тоа негова лична одлука било. Негова лична може да биде кога од платата ќе си даде, се друго не е. Институцијата зад која стои има свој буџет и план кој не го носел самиот тој.
    Аман веќе...

На dunika, *Amethyst*, Rama и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Одвратно е тоа што кај семејство кое нема пристојно живеалиште тој оди со брендирана облека, од очила за сонце до часовник, накит, опинци...

Зошто побогу да поздравувам човек кој прераспределува туѓи финансии? А покрај тоа добар дел зема за себе и своите луксузи?

За да ја кажам дека некоја личност е хумана, пред се, личноста треба да волонтира и од свој џеб да дели за оние кои немаат. Втор и многу битен момент е модата да ја остави за во Милано, а за посета на луѓе кои немаат пари да се прехранат, можеш и во фармерки и маица да отидеш.

На dunika, Macito007, christinnn и 11 други им се допаѓа ова.
  9. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.265
    Допаѓања:
    46.289
    Точно така, многу убаво кажано (мислам на болдираното)
    Прераспределување на туѓи финансии е работа како и секоја друга, далеку од хуманитарен човек е Боки.

На Rama и Rebecca_R им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Боки...

Кога беа поплавите во Стајковци, фирмата во која работам одлучи да помогне и на секој вработен од плата му се одзема еден пристоен %...па да излезев на ТВ па да седнев на трон и да се величав како ете ЈАС давам голем доброволен прилог.
    Е..Истото Боки го прави.
    Дал.
    И ОК е.
    Ама од вакви фалби и слики ми се повраќа.
    Гучи на него,Версаче на раце и торба прашок за бедните ми е баш БЕДНО.
    Ако си хуман биди за СЕБЕ и зачувај го достоинството и на тие што помагаш.Немора зурли и тапани да удираш.
    ...освен,нели,ако немаш некоја друга намера-да си точка на внимание:puke: со туѓи пари на туѓ грб.

Нека дава колку може.
    Ама нека го деактивира тој ФБ:).
    Е тогаш би било во ред.

На dunika, *Amethyst*, christinnn и 12 други им се допаѓа ова.
  11. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.361
    мене сеуште не ми е јасно, дали на Боки му е професија што помага или дава пари од свој џеб? Без разлика, очигледно идол му е Оливиер од Balmain, па една Анџелина Џоли колку е скромна кога оди по африкански земји да им помага на дечињата, секогаш облечена во црно

На Rama, Justicija и eli25 им се допаѓа ова.
  12. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Од сите работи се фативте зошто донациите ги објавува на фб. Мислам дека кој шо сака ќе си објавува, ќе се фали оти ете му се може. И Роби од телекабел објавува секогаш ама на темава не е спомнат никогаш. Дај Боже да се крени свеста кај сите што имаат пари да донираат па ако сакаат и билборди нека постават со донацијата.

На LollySky, forumce, stevemila и 4 други им се допаѓа ова.
  13. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Кој е Саша:wasntme:

На Troi, piglet1, JuLleE и 2 други им се допаѓа ова.
  14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.694
    Мене ми е премногу слаба. А и косата да ја среди. Тие рамни шишки на таа коврчава коса не идат. И да поработи на стилот на облекување. На тв излегува катастрофално.

На Oxymoron, SwanMay, butterfly6223 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    За тоа како Бојан стана богат, мислам дека удел има и тоа што имаше настапи во Србија. По кафани или дискотеки, не е битно каде, се шушка дека дебело наплаќал за тоа. Да не спомнувам за емисиите овде, кога носеше Карлеуши и Дари Бубамари. :D Некои луѓе иделе на тие концерти, само за да му се смеат и ругаат, човеков е толку заљубен во парите, мислам дека никогаш не бил навреден од тоа.
    Дури и мислам му прија, за Бојан има само една дефиниција: there is no bad publicity. :!:

На Rama и elimkd им се допаѓа ова.
  16. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    За да се фалиш дека Долче и Габана и Донатела Версаче ти испраќаат покани за нивните ревии кои се случуваат еднаш во сезоната,треба да си нивни клиент,редовен,и како таков те има во нивниот регистар на редовни муштерии.
    Така да не верувајте во приказните дека бундите и парталите со кои се кити Боки се купени на распродажба на фелерична роба во магацините на звучните имиња од високата мода.
    Возниот парк исто ли е со грешка или не?

Дајте ви се молам,зарем стварно има луѓе кои мислат дека Боки вади пари од свој џеб за своите хумани мисии?

Оф топик.
    Дали Дион е она на Кеј од каде што кога и да поминеш трешти турбо фолк?

На dunika, LollySky, butterfly6223 и 10 други им се допаѓа ова.
  17. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Да, последно пред Тренд.

18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.074
    Допаѓања:
    328.540
    а Роберт јавна личност е?
    Пее,глуми,спортува?

он е само еден богат Штипјанец,газда на кабел телевизија,на кафич и неколку згради и бивши затвореник заради напад.Он за мене е далеку од јавна личност. :|

19. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.667
    Допаѓања:
    175.195
    И стар ајдук:). Со едни опинци отиде Германија пред повеќе од 20 год(facepalm)

20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.074
    Допаѓања:
    328.540
    е да де .Ама после се фалеше како на сестра му за род купил џип :lol:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.