Македонските јавни фаци

Discussion in 'Кафе-муабети' started by preetygirl-J, Jul 13, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Asistentkа

Asistentkа Истакнат член

Ова е пример како со добра шминка таа може да делува како дама а не онака ефтинко со тушот и шишка.Иако е убава жена но стилот треба да го создаде,еве Дадар и помогнал малку ја вовел,а до каде ќе оди самата ќе видиме.

Stories, Victorian, galapce and 3 others like this.
  2. elimkd

elimkd Форумски идол

Carissa, Ingvild, Rose96 and 8 others like this.
  3. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Супер е Фата :) само ме копка како би и стоела друга нијанса на кармин :) да смени малку :D стално црвен носи

stevemila, oblace1, DAngel and 4 others like this.
  4. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се изјасни Дац во врска со ова прашање. Госпоѓа министерка има играно преку 300+ пати од сам почеток, досадна е веќе, не воведува ништо ново во текстот а зафаќа простор за нови претстави. Не им остава можност на новите глумци да се покажат, а уште помалце со нешто ново да излезат на сцена. Нема никаква политичка поврзаност.

dayla, wannaBeMomma, Ingvild and 8 others like this.
  5. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Доколку тоа е причината почитувам стварно, редно е да се даде простор на младите актери.

Ingvild, oblace1, Troi and 2 others like this.
  6. Asistentkа

Asistentkа Истакнат член

^Плус Бејб старее,порасеана е и веќе публиката не и е театрално маѓепсана од нејната појава на штичките живот што значат.

Baby-bubu and Justicija like this.
  7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Ај ве молам, не значи дека ваквите деца ќе пораснат во психопати. Се претера со ова со животните. Аман веќе, се ставаат пред човековиот живот. Морам да спомнам, на протест против загадениот воздух стотина, за животните илјадници. Клетви по деца заради петарда на куче?
    Колку деца вака си играа па ете ги во изградени зрели личности, со семејства, со се. Нормални луѓе, никакви психопати. Сакајте ги животните, и јас ги сакам, детево ми обожава животни, ама никогаш нема да клеветам деца зарди нив. И на мене ми е громорозна постапката, ама ова на Јоци уште повеќе.

Clark, green.eyes, Rama and 6 others like this.
  8. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Е колку деца тоа си играле со петарди во уста на куче?! :| :| :|
    Јоци е како и секогаш too much, боде очи оти не може очигледно ич да ги контролира емоциите, а ги истура на најјако по социјални мрежи само негативните. Клетви не оправдувам, ама дека е нормално ова од децата - воопшто не е, и дека е загрижувачко и аларм за психопатски развој ако не се преземе нешто сериозно со воспитувањето - и тоа како да.

Last edited: Dec 23, 2017
    Leat, dayla, Gosh and 36 others like this.
  9. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

@JuLleE, ај уште еднаш, ама овој пат посмирено прочитај што напишала Јоци. Никаде не ги колне малите психопати (кои инаку се за колнење) туку текстот е насочен кон нивните родители. Односно, кога дозволиле децата да им се претворат во монстуми, зарем не им е страв дека еден ден тие (родителите) ќе бидат заклани на спиење (од страна на нивните деца) ?

Исто, сакаш да ти ги пастирам сликите од кучето без долна вилица па уште еднаш да ми го објасниш делот со нормалноста и зрелоста? Претпоставувам дека ти лично не би имала проблем твоето дете да се дружи со „ангелчињава“, така?

И не, јас не познавам ниедно дете да си играло вака. Односно, ова не е игра, ова е мачење на невино суштество.

И извини вака, што врска има тоа што детето твое сака животни, кога очигледно тебе повеќе те заболеа (погрешно разбрани) зборови, наменети кон психопати, отколку вистинската болка на едно кутро невино животно?

Leat, dayla, Gosh and 43 others like this.
  10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Ама не ја оправдувам постапката. И јас сакам животни, ама што се претера веќе со нив, се претера. Јоци не и е прв пат да колне заради кучиња.
    Дали ќе бидат психопати заради оваа постапка, не знам. Може е само детска игра која секако е језива и морбидна, ама не е репер дека ваквите деца еден ден ќе си ги заколат родителите. Баш спротивно профилот на ваквите убијци се мирни и повлечени. Да не судеме и да не даваме психолошки анализи.

Clark likes this.
  11. butterflysk

butterflysk Популарен член

А да ти постирам јас слика од искасапените деца во лисиче или од до смрт искасапеното дете пред неколку месеца, стварно веке претерувате со ова штитење на кучињата и пагање во несвест за нив, одете помогнете на некое болно дете не туку се потресувајте за кучиња. Не знам дали си мајка очигледно уште не си ама дете да колнам ради куче, маче боже господе нека ви помогне господ на паметот .

Clark, green.eyes, Despinaa and 5 others like this.
  12. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

@JuLleE, повеќето сериски убијци мачеле и убивале животни како деца. Факт.

И те молам престани со тоа дека станува збор за детска игра. Не, станува збор за садизам и желба за мачење.

dayla, Gosh, *Amethyst* and 36 others like this.
  13. Justicija

Justicija Форумски идол

Е не само весна секирче ке ја гледаме во театар , да не треба само госпога министерка да е во етер ?? Па досадно е веке , и секирче со кој дојди на власт таа здружи се со него и оп повторно со нејзините глупи и прости престави ... Весна ниту е некоја успешна актерка , ниту има изглед на добра глумица ! Нека си купи кука во планина и нека си бери тревки за чај , не не ми е јасно кој од оваа направи да ја нарекуваме актерка !! А опстојува преку дружбите со политичарите !!! Коа ке ми текне во емисијата вртелешка со бучко какви песни пееа па како кокетираше :puke:
    Ајде баби и дедовци идете у планине , нека настапат нови и посовремени генерации на сцена !

Глупо ми е што пишам за оваа бабичка .

14. Justicija

Justicija Форумски идол

Немам ништо против тебе , но не ти е морбидно што деца му ставиле петарда во уста на кучето ?
    Ако кучето било опасно како тие успеале во уста петартата да ја стават?
    Знаеш за овие што се опседнати со кучињата го имам дадено своето мислење во содветната тема.

15. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

@butterflysk, слободно пастирај ама тука нема да има никаков ќар. Место мене, рендом форумски лик, да ми се нафрлаш, мене што НИШТО не можам да сменам, штом си тоооолку револтирана, барај средба со твојот градоначалник па покажи му ги на него сликите и инсистирај на решение. Само, многу сме храбри скриени анонимно зад монитор, ама кога треба стварно да се делува, во живо, е тогаш како беше онаа нашана поговорка...наведната глава сабја не ја сече. Или некој близок работи државно, па да не му направиме фрка, така? Затоа ќе си ќутиме кога треба, ама ќе се занесуваме на форум :)

16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Ок дечки, во право сте. Децава на клада, сериски убијци во најава.
    Па да, веста не ме ни потресе. Ме потресе една вест за две дечиња сиромашни и вести за донации. За нив и од себе кратам и донирам. Вака да бевте погласни отколку за кучињата и коњите на Ирена подобро ќе беше.

Clark, nena2010, verba and 4 others like this.
  17. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Тажно!
    Да не те потресе монструозноста во делото на едно дете кое ке запали петарда во уста на живо суштество,односно забавата и уживањето во туѓа болка ! Дело кое треба да биде предмет на психолошка опсервација .
    Но да,не сите имаат емпатија во себе.Заради таа емпатија денес таквите бевме многу потресени.
    А уште повеке потресува фактот дека постојат луѓе што потајно ги одобруваат ваквите постапки.
    Ова не се деца,децата сите до едно сакаат животни,ова се садисти кои треба да се лекуваат.
    Без селективни правди,секој треба да одговара за делото и тие деца заедно со своите родители да се лечат.
    Инаку, гласни сме за сите и за децата и за коњите и за кучињата,човек кој е емпатичен дава и донира на сите!
    Така да не користи флоскули кои никому не користат.

dayla, *Amethyst*, wolf4e and 40 others like this.
  18. Cataleya

Cataleya Популарен член

Е кај виде колнење жити се ? @JuLleE

Можда Јоци не ги колнеше ама ете јас им посакувам наредниот пат коа ке им текне на петарда да останат без рака.До кога ке се ставате над животните ?И ти си душа и тоа е душа .бог ви дал на двајцата живот ,со кое право се ставаш над него ? Моето куче е мојата душа ,ја сакам како дете.како сестра ,нека се осмели некое детиште да го направи ова и ветувам дека дека ке заврши на трауматологија,со се родителите што воспитале такво гомно.

dayla, Gosh, honest girl and 32 others like this.
  19. Emy867

Emy867 Форумски идол

Јас мислам Наушица со нејзината изјава не сака толку да изрази жалење за кучето, колку што сака да потенцира колку е језиво такво нешто да направи ДЕТЕ. Оти е дете. А дете не треба немилосрдно да убива. Тоа не е игра. Такво нешто не би требало да му падне на памет, а не па да го направи.
    Никогаш не би ставила дете пред куче/маче, ама ние вака не сме си играле. Ова не е нормално.

20. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Ама зошто секогаш се прават вакви споредби, стварно не ми е јасно?
    Луѓе со емпатија ги погодуваат СИТЕ овие настани. Сиромаштијата потресува и растажува, насилството и изживувањето и врз луѓе и врз животни згрозува и разгневува.
    Не треба вака со толку контраагресија како Јоци, реков веќе - она ми е генерално страотно антипатична и во ништо не ми е релевантен и позитивен пример (посебно оти знам дека тоа со насилство и закани од зад екран ѝ е практика и во обична ситуација кога се расправа со некого), ама да - случајов потресува и природно е да потресе, оти воопшто не е нормално :)

Thread Status:
Not open for further replies.