Мислам дека нема тема за коктелов, ако има избришете ме. Сите го знаеме, порано беше присутен скоро во секоја куќа. Знаете она литро рум, и понатаму јаготки, малинки, рибизли, вишни, цреши како зреат, се става внатре со со исто толку шеќер. Незнам што ми текна денес почнав да го правам, па ќе го видиме резултатот во септември. Јас почнав по овој рецепт http://www.coolinarika.com/recept/makedonski-koktel Најдов тегла од 5 литри, ставив рум 1 литро, купив поситни јаготки, ги измив и ставив 250 грама, и шеќер околу 200 грама, малку намалив на шеќер во рецептот стои 250г Иако ние дома го викавме овошен коктел, сега по интернет рецептиве го среќавам како македонски, Пишете некои ваши варијанти.
Коктелов е навистина добар. Мајка ми го имаше направено пред многу години, но крајниот резултат беше фантастично добар, само да не се претерува многу со шеќерот т.е многу да не се става.