Македонски манекенки

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Angelche, 1 ноември 2010.

1. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Епа и го направиле потенок и чуден ептен и е.
    Еве и слики од 2004та такво и е носето не го правела, ама ВС претерале со фотошоп

А еве ја на Look Model Search во 2004та кога победи на светкиот избор :D

не ја познав тука :)
    [​IMG][​IMG]

Инаку вајда нема да настапува на ревијата на ВС на 29ти ноември. Денес објавиле некоја друга девојка која ќе настапувала а таа пред 2 години за прв пат се сликала за каталогот, но од ВС сметаат сеа е дорасната за ревија :) За Катето ништо нема информација.

На Hipica и AnaKarenina им се допаѓа ова.
  2. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Леле катастрофа ја на правиле во лицето на сликиве! :o
    Да не ја познае човек.Многу ,ама многу е поубава природно!Ја изобличиле значи.
    Ама стварно има тело гром.И у фаца ми е преубава,али на сликиве НЕ.
    Се надевам ќе ја гледаме во скоро и на ревииве.
    Браво за неа! Се надевам кариерата ќе и оди во погорна линија се повеќе...

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Ена асална целосна комплетна неможеш да речеш е оваа е добра, на секоја нешто и фали, едноставно не ми се допаѓаат :|

На antonelala му/ѝ се допаѓа ова.
  4. SuperGirl2010

SuperGirl2010 Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    316
    Кога веќе докажавме на темава дека е најубава и најуспешна македонска манекенка, на сликава Катарина Ивановска ли е?

за таа десно зборам, мислам ме сфативте :)

Ако е навистина таа, тогаш ќе кажам дека сум разочарана. Сум ја видела во живо пред неколку години и не беше ваква.
    Изгледа тоа „природна убавина и без шминка“ - ептен озбилно си го сфатила па си се опуштила. |(

Ако не е Катарина, може да ми се избрише постот, за да не брукам некое девојче за џабе.

Лонг лив фотошоп- сите може да бидеме фотомодели ;)

На MorticiaAddams му/ѝ се допаѓа ова.
  5. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.129
    ^^
    Кики е.
    Така излегува по дискотеки цело време.
    Само еднаш ја имам видено за излегување да е нашминкана.

6. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.053
    Допаѓања:
    1.102

Она е, нема потреба да ти се брише постот :D

На SuperGirl2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Saya

Saya Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    5.555
    Манекенка од нејзин калибар не смее да си дозволи вака несредена да излегува бре! Сфаќам природна лепота, сфаќам да не се шминка...ама што е со косата неисчешлана и кошулата?

На la-chicka, antonelala и Plavusa.17 им се допаѓа ова.
  8. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.801
    Ако не се нашминкала, барем косата да си ја измиела. Ако немала дома шампон, со обичен сапун барем. :D
    Јас ни до в продавница не би излегла со ваква коса. :x

9. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.848
    Дечки, абе Кики како издрогирана е на сликиве. И јас сум ја видела ненашминкана во живо многу пати и дури поубава ми е отколку нашминкана, лицето и беше стакло, ама што и се десило сега? :x

10. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.703
    Допаѓања:
    1.924
    На pinksugar, Rose96, Hipica и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.454
    Добро бе џенски, па ту мач очгледно е дека Катето е дрвце пијана на сликиве :lol:
    Ваљда излегла ко човек од дома, па после е настаната оваа ситуација...
    Ама и она е човек, нека се опушти, дури и ја има онаа модра засушена линија на устата, која се јавува секогаш кога ќе се напиеш, овај, препиеш винце де :lol:
    Немате вакви слики, од моментите кога журката привршува, а вие бела мачка не гледате?
    (Јас 100 пати дома сум се приметила дека изгледам како зомби, со модра уста, модри зуби, и кога чќе ми текне дека цела вечер заводнички сум се кезела со тој зуб, од срам ми доаѓало да ме снема. :lol: )

На Phyramide му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.848
    Не не, во ред е тоа да си се опушти и она е човек, ама барем нека не се слика во вакви моменти па да ја гледа цела јавност. Некој претходно кажа дека не е во ред манекенка од таков калибар вака да си дозволи и јас се сложувам со тоа. А не дека некој немал вакви гроги моменти, али не морала на 10 слики да биде, плус вака несредена.

13. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.454
    Па можеби објавувањето и не зависело баш од неа... :D
    Како и да е...ништо многу страшно :)

На maca99 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Точно, многу јасно, покрај таков нејзин успех сте се фатиле овде во темава за една слика.
    Епа мене тоа ме радува, што можеме да ја препознаеме без шминка и што и се може и има храброст да излезе подполно ненашминка. Многу го ценам тоа, и да и се избришала од после требало да оди да трча во веце на секој час само дека е манекенка/модел од светски ранг? Епа и таа е човек и смее да си дозволи да излегува онака како што сака ко ќе не е на работа. Мое мислење е ова, добро дека секога треба да биде средена зошто сепак е некој лик и претставува некаков си симбол симбол на мода, женственост, ама ја би рекла претставува симбол за природна убавина и знае да привлече без шминка.
    Мислите ќе можевте да препознаете некоја друга наша манекенка без шминка ко што ја познавме Кате?

На Phyramide, AlicaInWonderland и maca99 им се допаѓа ова.
  15. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.129
    Уопште не е страшно што некоја девојка решила да биде „природна“ за во диско.
    Страшно е ако тоа е секое излегување, и ако тоа е јавна личност. Не ме сфаќајте погрешно, немам ништо против Кики, таман работа, од дете ја знам, ама не можам да оправадам кога си дозволува вака да изгледа. Можеби и е смачено од шминката и гардеробата што ја носи работно, ама стандард излегува во некои оскудни парчиња, со неисчупани веѓи и без грам шминка.
    Тоа не поминува кај мене, па макар и Лима да се појави.

На la-chicka и Srekicka им се допаѓа ова.
  16. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.848
    Не е муабетот за тоа дали она сакала да си се опушти и да си искочи, да си се начука...ништо страшно. Станува збор за светски призната манекенка, а е толку не средена. Никој не вика пред излегување да закаже кај Дадар, а за фризура кај Сретен, туку да се подзачешлала малце или едноставно кога ја прашале дали може да ја сликаат од зазабава да рекла - не. И онака пред секое сликање те прашуваат.

17. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Дека е светски позната манекенка треба деноноќно да биде нашминкана и да се врти на сите страни само за да забележи да не и го слика некој влакненцето што и стрчи од веѓата?
    Колку светски познати пејачки и глумици па и манекенки сме ги виделе несредени и без шминка, па што е пострашно и средени и со шминка ама во многу непријатни пози, случки и ситуации сликани па што треба сега да прават? Да не излегуваат од дома само дека се познати? Па и тие се живи луѓе, само што живеат од тоа да бидат убави, нашминкани и од сликање и ревии. Тоа е нивната работа, да бидат убави на слика и во тоа што го презентираат, мене ми е гајле како е облечена дома Кате или дали шета надвор по кратки пантолончиња или во фармерки, таа си има успешна кариера, а ја секој ден не ја гледам што носи за секој ден, па така и не се чудам многу од сликата патем е приватна, не е од ревија, па така да нема место за критики. Ќе вмешам само малку друга тема за примeр: Јанкулоска дека е министерка за внатрешни треба секогаш и секade да е во оддело и сако? И кога не е на седници, ТВ и на политички настани, многу јасно дека не, епа истото го гледам и овде, како што за секоја работа си има дрес код, така и тука, надвор од работа секој има право каков сака да биде, а негова работа е што ќе носи.
    Треба постојано да биде под притисок да е секогаш тип-топ и да биде секогаш се скоцкано сосе шминка?
    Гардеробата може да и биде поприкладно да не биде ептен во кошула, ама мене и вака ми е кул, што сака да изгледа поприкалдно и што не се форсира многу, гледа да е што поприродна.
    А и во Македонија е, сака малку да се опушти, впрочем во кој било дел да се наоѓа има право да си носи што сака кога не е наработа т.е на сликање. Зошто тогаш мора да носи што ќе и се даде.
    Да не беше модел можда немаше да облече никогаш сукња, тоа е нејзин стил, не значи дека ако рекламира сукњи и фустани мора строго нив да ги носи. :up:

На enca.69 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.848
    И пак се врти едното исто...
    Зарем е убаво тоа што ги често ги гледаме Линдзи, Кејт Мос и други познати фаци пијани и не средени, зарем тоа треба да биде пример и да речеме, па што, сите тоа го прават и тие се познати па нека прави така и Кики. Никој не вика да се шлапа со шминка и да има фризура исто како за на писта, јасно е дека девојчето како и секој сака да си се опушти, работата е во тоа што не изгледа убаво од страна. Сликиве се кажуваат. Не викаме ние и во клуб 69 да носи Версаче гардероба, ама можела да се потсреди малце.

19. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Еве ја овде на интервју во Канал 5 кај што кажува за филмот во кој ќе ја глуми Ребека.
    Пак е ептен природна, ама далеку посредена од другата слика, па журка, можда таа била средена, ама станала одпосле каква што е на сликата и немам што да коментирам го дадов моето мислење.
    Убаво реков, не ќе се фаќаме за една слика, носот и бил крив, веѓата несредена, косата мрсна, што и да ни смета нас таа си зема парички сликајќи си се.
    http://www.youtube.com/watch?v=weeFVlmWrvs

20. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Се извинувам ако навредам некој, но мене не ми се допаѓа Катарина. Да фотогенична е и баш и е погодена професијата. Одлична е на повеќето слики. Браво за успехот за кој секако ние не сме и рамни :wasntme:. Мислам дека е паметна, но како девојка ми нема харизма, ни шарм, нема нежност...
    За мене Сања Николич е каде-каде посовршена.