''За да бидеш заштитно лице на бренд (?) не мора да си модел или манекенка." avtomatski stanuesh model stom si zastapen ili go reklamiras brendot/markata ! pa i da ne si profi foto model - toa e ovdesnata procedura. ne e zustrenje nego realen opis.
Veri, ме потсети на девојкава. Каде е таа сега, што прави? Не сум ја видела и слушнала за неа откако ја избраа за заштитно лице на Орифлејм.
Факт е дека нашава земја е полна со убави девојки , кои имаат природна убавина и облини. Нажалост според мене доста погрешни девојки "пливаат" во т.н. манекенски води . (со чест на одредени исклучоци) Денес сите се манекенки , сите прават фотосесии... и тоа за што? FACEBOOK? Колку девојки од вашите пријатели на социјалните мрежи имаат фотосесии кои ги добиле на промоција на некој нов фотограф или едноставно платиле за неа. И тие се манекенки. Од оние манекенки кај нас би издвоила само неколку кои навистина и ја заслужуваат титулата манекенка а другите би ги нарекла очајни и не би навлегувала во тоа како дошле до тој статус. Нема да именувам никого, ниту пак да лепам етикети. Факт е , и ќе остане дека нашиве манекенки не се манекенки и што е најважно немаат стил. Но освен што ќе ги искритикувам манекенките , ќе ги искритикувам и дизајнерите. За што ни се манекенки , кога нашиве т.н. дизајнери не оставаат подобар печат во модната индустрија и не креираат , ниту пак организираат никакви настани каде што би се промовирале себеси а и манекенките. А да не зборам за хонорарот.... И после сакаат споредби со моделите на ВС. ХА ХА ХА
имам пријател кои се бави со мода, кои соработува директ со луѓето од ВС и останати модни ликови и еве што има тој да каже за кате :
сори, кај мене на екран се гледа доста неперфектна кожа со подкожни акни, може сум грешка не знам, косата мислев на сликата од диско некое што бее, доста мрсничка беше така? а брадава...па нели ја гледаш колкаа и е овде? колку две моие се надевам дека до аголот на сликата е
Не дека ја сакам ептен нешто Ката наша, ама барем (за било кого да е) почитувам тоа што постигнала. А сликава погоре е тотална утка. И демек типов Верз, разбира Македонски па му успеа да ја прочита статијата од Вест. Си ја има Катарина и на официјалната страна на VS низ колекциите. Аман бре од оваа Македонштина што не ја бива ако не го пикне носот насекаде, да расправа криви дрини, да извртува приказни. Демек мене лично треба да ми го потврдат нештото, па тогаш дури да речам дека е така. Мајке ми...
Прво, Пелистерка си немаат врска со Пирели. Ехеее...ниту Пелистерка ќе го достигне некогаш на Пирели календарот... Лоба - мене на сликите ми изгледа како да е искусна манекенка (а, нели не е). Можеби затоа што не е со наше потекло, па девојката си има поинаков менталитет и ставови. Ми делува најопуштено. Иако, нема некои секси облини со кои би те завела... Чуприна - не знам што и` е, ама целата е како здрвена, како ова да и` е прво сликање. Иванна - не знам кај стигна оваа да се слика за календаров, ама се гледа одма дека не ја бива. Дури и како водителка никогаш не ме шармирала, не ми е природна, има слаб речник на зборови, многу ми е вештачка и знае да тресне некоја жива глупост. Така и на сликиве, ич не ми ја бива, џабе се соблекла. (Ја имам видено и во живо, со целулит на нозе, и тоа бабачко).
ова не е дека ја сум проверувала, другар мој неверни тома проверувал, нема везе, ја само сакав да споделам.
Сите за Маја Сашек, еве ја, кој ја бараше. http://vest.com.mk/default.asp?ItemID=3 ... 89E339A69D Направи новогодишна фотосесија за весникот Вест.
^ Маја ми е најубава и најприродна наша манекенка. Женствена, мила, нежна, презгодна и без грам шминка е како кукла. Spoiler
Мене па сувишно ми е од Ивана и Драгана... Разбирам, сака народов да се плази и да плакне очи ама освен Лоба другиве две ми се тотално за нигде... Премногу фотошоп, некако извештачени ми се.. Ивана- мене ми е дебела бе, не ми се допаѓа ама ич и не знам од кај ја нашле неа за календаров.. Драгана па ми е фејк, премногу е исфорсирана а не е ништо посебно.. . Лоба ми е солидна.. некако има симетрично лице и одговара за оваа кампања според мене... :up:
ok kul sekoj si ima vakvi i onakvi denovi ama sepak e do agolot od koj e fatena fotografijata! patem receno... nikoj ne e sovresen pa nitu Angelina Jolie koja isto taka kolku i da e prekrasna i prakticno slicna na bozica ima napraveni intervencii vrz jabolcnicite, nosot i bradata. zaklucok: retko koja devojka,zena e navistina prirodna ubavica, gi i ma no, poveketo se so intervencii osobeno vrz nosot. i ne treba da se mesaat babi zabi=edno e mkd production drugo e nesto sto e ednostavno drugo...a, treto si e treto.(ova ne vo kontekst na mkd manekenki) tuku opsto za ubavinata
Срцка! Ја знам лично. Девојчево постојано трча во Фиренца на Accademia Italiana. Мислам дека и претстои добра иднина во манекенството, можеби подобра од на Катарина ..башка убаво си има фатено се со време, па не се сомневам дека ќе ја бараат големи фацки. Само што не знам колку лесно ќе ја дадат Црнокрак, но искрено привилегија е да ја имаат. Морав да спомнам уште неколку т.н. манекенки. Александра Накова. Не знам зошто, ама многу лош впечаток имам за девојкава од она што сум видела со свои очи. Ја гледав по настапи на "ѕвезди" како Денис Екс и сл. и неколкупати на насловна на Вест (задолжително провокативно облечена). Потоа, речиси секој викенд низ клубовите со различна придружба (ако знаете на што мислам). Еднаш после мене дојде кај фризерката во Елена Лука и толку многу се лигавеше за својата коса огледувајќи си го телото во огледало што одвај чекав да излезам од просторијата. Нејќам да навлагам, не сакам да ја оцрнувам ни неа, ниту некој друг, ама самата како да бара да има лош статус со одредени постапки. Многу лоши муабети кружат за неа.. штета. Ако нешто не си сторил нема што да те озборуваат, но ајде ќе голтнам бидејќи не ја познавам лично, не сум компетентна да зборам. Оуу да... Ивона Кировска. Ја видов на слика поназад во темава. Не знам колку може да се нарече манекенка со една титула "мото убавица".. ама ајде. Девојкава ја гледам често и не е ни близу до 170cm... освен ако ја мерат со штикли! И доста е полничка во стомакот и бутовите и носи паштета наместо пудра. Воглавно, имаме манекенки за извоз, ама која од нив вистински ја заслужува титулата, не знам. Од она што јас имам видено, разочарана сум. Обичните девојки водат повеќе грижа за својот изглед и рејтинг отколку тие.
Катарина е заштитно лице на колекциите за купачи на Рain de sucre http://www.paindesucre.com/ Изгледа природно и поубаво од ВС дефинитивно И дел од новата Х&М колекција е
Официјално потврдено: Катарина Ивановска е првата горда Македонка која потпиша договор со модната куќа Викторија Сикрет.
^^ Е, баш е убава на сликава! И пак еве се гледа на сликите за H&M дека е полирана во лицето. Зошто?! Ја прават како восочна некако, пластифицирана... Па природна е многу поубава! А за Накова познато е дека е ескорт девојка. Да не ширам дезинформации, ама и цената и ја знам од вечер. Патем, избрана е како една од 25 најубави девојки на Балканот од Gentlemen's choice.
Последно што прочитав во весник е дека Накова била во врска со Бо Мекелејб. Пишуваше дека биле начекани заедно. Ако е така, го жалам човекот, не знае со кого се сплеткал.
Поголемиот дел од македонските манекенки се жив кичерај! Чест на исклучоци Читам Катерина Ивановска потпишала со Викторија Сикрет, нека и е честито. Незнам зошто ама мене она ич не ми е симпатична. Добро тело ама во лицето дури и ми е одбивна. Исто и Натали Грубовиќ. Ептен ми е одбивна. Не е ништо посебно убава, незнам зошто толку ја ставаат на пиедестал... Има една нова сега, Елена Трајановска, незнам дали имате слушнато за неа, ако не, тогаш топрва ќе слушате Мене ми е ептен убава, симпатична.. За нејзините години е бомба.
Кики ќе ја заменува Алесандра Амбросио! Вчера во јавноста излезе многу голема вест, како за самата Катарина Ивановска, така и за целата македонска јавност. Имено, нашата најуспешна манекенка потпиша договор со модната куќа Victoria’s Secret и официјално стана првиот македонски „ангел“. Она што сега го откривме е дека Кики всушност ќе ја заменува прекрасната Алесандра Амбросио. Бразилската бомба, која е бремена со второ дете, наскоро ќе оди на породилно отсуство, а атрактивната Македонка е избрана за нејзина замена. - По четири години напорна работа и одење на кастинзи, мислам дека на луѓето од Victoria’s Secret им здосади постојано да ме одбиваат, па на крајот мораа да ме ангажираат. Првиот пат направив едиторијал за нивниот каталог за долна облека. За среќа, им оставив добар впечаток, па од тогаш ме земаат и за посериозни ангажмани, изјави Катарина во едно интервју минатата година. Сметаме дека Алесандра се здоби со сериозна конкуренција и едвај чекаме да ја видиме Кики на спектакуларните ревии заедно со најпознатите манекенки, како Адријана Лима, Каролина Куркова, Миранда Кер, Кендис Сванепоел и тн. Убаво лице, специфична убавина, идеално тело и многу сексапил во едно е формулата за влез во Victoria’s Secret. Погледнете ги фотографиите и воочете зошто токму Ивановска е избрана од модната куќа која претставува најголем престиж за секоја светска манекенка. Преземено од: http://www.idividi.com.mk/stil/woman/740387/index.html