Македонски манекенки

Discussion in 'Мода и стил' started by Angelche, Nov 1, 2010.

1. sugarlips

sugarlips Истакнат член

Знам само за Катарина Ивановска. :lol:

2. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Најдобра е Катарина. Само во еден период не ми се допаѓаше со густите големи веѓи.Ама ајде мода беше тогаш тоа. :D

3. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Од нашите манекенки најуспешна е Катарина Ивановска.Да не ги набројувам проектите со кои си го богати своето портфолио. Елена Трајановска на само 15 години се прослави и сега не работи само во Милано, туку и во Париз, а на некои сајтови прочитав дека ќе има ангажмани и во Њујорк. Ако продолжи така, на неа и се предвидува светла иднина. Ана Калачоска има многу мил поглед и работи во Јапонија,Кина така нешто, Маја Сашек работела во Дубаи и Милано, но повеќе работела како фотомодел отколку манекенка, а инаку е многу убава, Мартина Павловска ни еден ден манекенство во Македонија немала, но затоа имала во светот и била рамо до рамо со најпознатите светски манекенки. Другите се со желба да се прослават.

4. mode-kristina

А никој не се сетил за Мартина Тасевска.Таа со години работи и живее во Мајами.
    Martina Tasevska

Born: 01.01.1985
    Place: Skopje
    Height: 175 cm
    Weight: 52 kg
    Bust: 82 cm
    Waist: 62 cm
    Hips: 86 cm
    Hair Color: Brown
    Eye Color: Brown

Martina Tasevska is a Macedonian model who lives and works as a model in Miami for a 4 years. She works with couple of modeling agencies in Miami and LA and do a lot of runway shows and had the pleasure to walk for Chloe, Lanvin, Carolina Brazil, Poco Pano and many other local and international designers.

Текстот што го пишува под податоците е од 2010,а инаку навистина гради кариера во Мајами.

Attached Files:

5. mode-kristina

Да, тоа е Мартина Павловска

6. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Имаше 2-3 страници во Јуник за Маја Сашек неодамна. Мене девојката никогаш не ми била симпатична. Пишуваше дека сака повеќе да се посвети на бизнисот кој го има тука, кастинг агенција Лица, Фаци како и да се викаше. Има и веб страна.

tessie likes this.
  7. GirlRose

GirlRose Форумски идол

И јас :D

8. MalaMedena

MalaMedena Истакнат член

Истото сакав да го пишам :D

tessie likes this.
  9. mode-kristina

Па како и на поголем број од вас,така и мене не ми е јасно како може Сара Леши да биде манекенка. Први пропорциите и се 96-65-95, второ има сало од сите страни. Исто и за Ивона Кировска. Прво висина нема. Па јас сум повисока и повитка од неа. И Ана Исаиева е висока 169 см, но има убаво тело. И Кејт Мос и Летиција Каста се под 170см високи, па се супермодели.

10. 1209

1209 Форумски идол

Ивона Кировска колешка ми е за жал, понехаризматичко суштество немам запознаето.Толку е лигава, два реда муабет не знае да направи, не е ни згодна воопшто.

crimson likes this.
  11. mode-kristina

Јас во живо не ја имам видено,мене ни на слика не ми изгледа како манекенка,ниту ми е фотогенична.А за однесувањето на сите ви верувам,бидејќи Ивона Кировска,Александра Накова,Сара Леши и таквите како летаат во облаци.Да не прочитале случајно некоја книга некогаш?Одговорот е не.И не само тоа.Кај глупави,па уште и невоспитани се,што би рекла Trendafilka.

12. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Јас досега знаев само за Катарина Ивановска и стварно мислам девојката е топ на изглед.Преубава е. Ги прогуглав и овие останатите што ги споменавте али Кате си е Кате :lol:

okcenzi likes this.
  13. mode-kristina

Па нормално дека Кате си е Кате.

14. mode-kristina

Марјана Станојковска некако старолика мие.Не знам до што е тоа,ама навистина така ми изгледа.За убава,убава е,ама далеку е од тоа за да ја ставаат меѓу најубавите.Мое мислење.Но,покрај тоа таа не знае два збора да сврзе.Еден број не знае да прочита.

15. Silver.E

Silver.E Популарен член

Пријави се на било кој избор за убавина, без разлика на висината и тежината и одма ќе станеш Македонска манекенка !!! :lol:

crimson, Lavander and Emilia.Attias like this.
  16. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Колку си само во право за ова. Се е можно во нашава Македонија. :D

17. mims-89

mims-89 Форумски идол

Или напрај некоја аматерска фотосесија за која сама ќе палтиш, објави на социјалните мрежи и одма си манекенка. Полесно здравје :D

De-lovely and Emilia.Attias like this.
  18. mode-kristina

За манекенка според мене прво и основно да имаш висина треба,да имаш култура на однесување,да одржуваш линија,но сега и во светот има некои прекршувања,што сега и девојки кои носат дури конфекциски број 46 стануваат манекенки,ама за нив е категоријата plus size models.Но пак не е како кај нас.Пак се бара некој критериум.А кај нас само малку парички да имаш и готово.

19. Sunnybun

Sunnybun Истакнат член

Имаше право некој претходно што напиша, Марија Радуловиќ беше и остана НАЈУБАВА, НАЈКАРИЗМАТИЧНА, НАЈВПЕЧАТЛИВА манекенка. Сите се губат покарај неа. Сите. Ма каква Катерина какви глупости. Вие што сте млади не знаете Маре беше и остана тоа правото!

antonelala likes this.
  20. antonelala

antonelala Популарен член

кате е супер, само некако на 25 ми изгледа на тетка од 35...или бар по сликите така ја прават. фацата и се смени некако, женче стана :)