Македонски манекенки

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Angelche, 1 ноември 2010.

1. sugarlips

sugarlips Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    761
    Знам само за Катарина Ивановска. :lol:

2. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    575
    Најдобра е Катарина. Само во еден период не ми се допаѓаше со густите големи веѓи.Ама ајде мода беше тогаш тоа. :D

3. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.093
    Од нашите манекенки најуспешна е Катарина Ивановска.Да не ги набројувам проектите со кои си го богати своето портфолио. Елена Трајановска на само 15 години се прослави и сега не работи само во Милано, туку и во Париз, а на некои сајтови прочитав дека ќе има ангажмани и во Њујорк. Ако продолжи така, на неа и се предвидува светла иднина. Ана Калачоска има многу мил поглед и работи во Јапонија,Кина така нешто, Маја Сашек работела во Дубаи и Милано, но повеќе работела како фотомодел отколку манекенка, а инаку е многу убава, Мартина Павловска ни еден ден манекенство во Македонија немала, но затоа имала во светот и била рамо до рамо со најпознатите светски манекенки. Другите се со желба да се прослават.

4. mode-kristina

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.093
    А никој не се сетил за Мартина Тасевска.Таа со години работи и живее во Мајами.
    Martina Tasevska

Born: 01.01.1985
    Place: Skopje
    Height: 175 cm
    Weight: 52 kg
    Bust: 82 cm
    Waist: 62 cm
    Hips: 86 cm
    Hair Color: Brown
    Eye Color: Brown

Martina Tasevska is a Macedonian model who lives and works as a model in Miami for a 4 years. She works with couple of modeling agencies in Miami and LA and do a lot of runway shows and had the pleasure to walk for Chloe, Lanvin, Carolina Brazil, Poco Pano and many other local and international designers.

Текстот што го пишува под податоците е од 2010,а инаку навистина гради кариера во Мајами.

Прикачени фајлови:

5. mode-kristina

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.093
    Да, тоа е Мартина Павловска

6. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092
    Имаше 2-3 страници во Јуник за Маја Сашек неодамна. Мене девојката никогаш не ми била симпатична. Пишуваше дека сака повеќе да се посвети на бизнисот кој го има тука, кастинг агенција Лица, Фаци како и да се викаше. Има и веб страна.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  7. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.176
    Допаѓања:
    27.340
    И јас :D

8. MalaMedena

MalaMedena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    178
    Истото сакав да го пишам :D

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mode-kristina

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.093
    Па како и на поголем број од вас,така и мене не ми е јасно како може Сара Леши да биде манекенка. Први пропорциите и се 96-65-95, второ има сало од сите страни. Исто и за Ивона Кировска. Прво висина нема. Па јас сум повисока и повитка од неа. И Ана Исаиева е висока 169 см, но има убаво тело. И Кејт Мос и Летиција Каста се под 170см високи, па се супермодели.

10. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.942
    Допаѓања:
    45.531
    Ивона Кировска колешка ми е за жал, понехаризматичко суштество немам запознаето.Толку е лигава, два реда муабет не знае да направи, не е ни згодна воопшто.

На crimson му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mode-kristina

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.093
    Јас во живо не ја имам видено,мене ни на слика не ми изгледа како манекенка,ниту ми е фотогенична.А за однесувањето на сите ви верувам,бидејќи Ивона Кировска,Александра Накова,Сара Леши и таквите како летаат во облаци.Да не прочитале случајно некоја книга некогаш?Одговорот е не.И не само тоа.Кај глупави,па уште и невоспитани се,што би рекла Trendafilka.

12. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.758
    Допаѓања:
    3.684
    Јас досега знаев само за Катарина Ивановска и стварно мислам девојката е топ на изглед.Преубава е. Ги прогуглав и овие останатите што ги споменавте али Кате си е Кате :lol:

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mode-kristina

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.093
    Па нормално дека Кате си е Кате.

14. mode-kristina

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.093
    Марјана Станојковска некако старолика мие.Не знам до што е тоа,ама навистина така ми изгледа.За убава,убава е,ама далеку е од тоа за да ја ставаат меѓу најубавите.Мое мислење.Но,покрај тоа таа не знае два збора да сврзе.Еден број не знае да прочита.

15. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Пријави се на било кој избор за убавина, без разлика на висината и тежината и одма ќе станеш Македонска манекенка !!! :lol:

На crimson, Lavander и Emilia.Attias им се допаѓа ова.
  16. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    575
    Колку си само во право за ова. Се е можно во нашава Македонија. :D

17. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Или напрај некоја аматерска фотосесија за која сама ќе палтиш, објави на социјалните мрежи и одма си манекенка. Полесно здравје :D

На De-lovely и Emilia.Attias им се допаѓа ова.
  18. mode-kristina

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.093
    За манекенка според мене прво и основно да имаш висина треба,да имаш култура на однесување,да одржуваш линија,но сега и во светот има некои прекршувања,што сега и девојки кои носат дури конфекциски број 46 стануваат манекенки,ама за нив е категоријата plus size models.Но пак не е како кај нас.Пак се бара некој критериум.А кај нас само малку парички да имаш и готово.

19. Sunnybun

Sunnybun Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    6
    Имаше право некој претходно што напиша, Марија Радуловиќ беше и остана НАЈУБАВА, НАЈКАРИЗМАТИЧНА, НАЈВПЕЧАТЛИВА манекенка. Сите се губат покарај неа. Сите. Ма каква Катерина какви глупости. Вие што сте млади не знаете Маре беше и остана тоа правото!

На antonelala му/ѝ се допаѓа ова.
  20. antonelala

antonelala Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    4.699
    кате е супер, само некако на 25 ми изгледа на тетка од 35...или бар по сликите така ја прават. фацата и се смени некако, женче стана :)