Македонски манекенки

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Angelche, 1 ноември 2010.

1. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    оваа висока колку мене :D :rofl: :rofl:

2. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.129

со толку висина може само модел да биде.
    Каква манекенка, не ме зезајте!
    А инаку вака на сликава убаво изгледа.

На BeYourself му/ѝ се допаѓа ова.
  3. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Ние очигледно имаме ОГРОМЕН проблем.
    Не разликуваме манекенка од модел и плус разлика од некој што еднаш до два пати се фотографирал.

Само во Македонија можеш да го добиеш називот манекенка ако се сликаш за Теа Модерна или за некоја нискобуџетна реклама или некој маалски бренд. Воедно манекенка си ако те викне Црнокрак и учествуваш во избор на Зимска скопска убавица и притоа те има во спот на ЈЈ.

Кај нас манекенки се на се може 10 максимум да изброиш! Може и тоа се многу.

Не им го давајте тој назив на девојки кои не заслужуваат.
    Манекенството е професија.
    А не назив на секоја убавка девојка со професионална слика!!!

На iloveyou29, Mau, stella83 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Најуспешна!

Прикачени фајлови:

• 43.jpg
      43.jpg
      Големина на фајлот:
      28,5 KB
      Прегледи:
      634
  5. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881

Мислам дека ја имаше во такво книжувче за Спрингфилд =)

6. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    639
    Па не е манекенка,Сања воопшто не се ни наметнува како манекенка,дури се чудам кој постираше слика од неа на оваа тема! А инаку девојката е прекрасна, една од најубавите струмичанки, природна и секогаш забележителна! Ја знам од помала и одсекогаш беше впечатлива, минијатурна ама убава :lol: BeYourself ти беше струмичанка претпоставувам ја знаеш Сања и знаеш за што поточно зборам!

7. MODELGIRL

MODELGIRL Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Uzasno i zalosno e shto se slucuva so modata vo deneshno vreme!!Veke dve godini sum manekenka i model istovremeno i za razlika od nekoj drug poveke sum upatena vo toj svet.I iskreno ne mi se cudni vakvite komentari od vas!!Pa cela taa grda slika za manekenstvoto ja imaat sozdadeno nekoi agencija od koi ke ja izdvojam CRNOKRAK! :@ Namesto da se fali po tv ekvranite treba da ima griza na sovest od toa shto sozdade od negovite manekenki!No ke recham...dokolku samite tie neznaat da razmislat vo shto upagaat do negde i se samite krivi!So manekenstvo se zanimavam ushte od pomala,toa beshe mojata najgolema zelba i sesuhte e no krivo mi shto poradi "nekoi" slikata e sega mnogu polosha!I ako si manekenka vednash ti stavaat eden vid etiketa deka si"orospija","sponzorusha" i kojznae shto... :( Ne velam ne,ima i takvi no poradi toa vistinskite i kvalitetnite modeli nemozat da dojdat do izraz..Ke komentiram i ponataka no kako edni od najdobrite modeli kaj nas vo celost ke gi izdvojam:worried:estrite Dusica i Marija Andonovi,Elena Stojanovska i Aneta Ristevska

На praski4e му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    Не знам што се случува внатре во агенциите, но во право е росонерка:
    Плус, етикетите „ороспија“ и „спонзоруша“ си ги добиваат самите. Еднаш имаат фотосесија и од прв пат голи се сликаат. Е добро бе луѓе Македонија сме, а не Америка. Плус, што им фали на Сања или на Катерина? Зошто никој нив не ги вика ороспии?-Ни едната, ни другата не се слекле голи.

9. MODELGIRL

MODELGIRL Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Македонски манекенки
    од Victorya » Вчера, 03:10

MODELGIRL напиша:
    Uzasno i zalosno e shto se slucuva so modata vo deneshno vreme!!Veke dve godini sum manekenka i model istovremeno i za razlika od nekoj drug poveke sum upatena vo toj svet.I iskreno ne mi se cudni vakvite komentari od vas!!Pa cela taa grda slika za manekenstvoto ja imaat sozdadeno nekoi agencija od koi ke ja izdvojam CRNOKRAK! Namesto da se fali po tv ekvranite treba da ima griza na sovest od toa shto sozdade od negovite manekenki!No ke recham...dokolku samite tie neznaat da razmislat vo shto upagaat do negde i se samite krivi!So manekenstvo se zanimavam ushte od pomala,toa beshe mojata najgolema zelba i sesuhte e no krivo mi shto poradi "nekoi" slikata e sega mnogu polosha!I ako si manekenka vednash ti stavaat eden vid etiketa deka si"orospija","sponzorusha" i kojznae shto... Ne velam ne,ima i takvi no poradi toa vistinskite i kvalitetnite modeli nemozat da dojdat do izraz..Ke komentiram i ponataka no kako edni od najdobrite modeli kaj nas vo celost ke gi izdvojam:worried:estrite Dusica i Marija Andonovi,Elena Stojanovska i Aneta Ristevska

Не знам што се случува внатре во агенциите, но во право е росонерка:
    rossonerka напиша:
    Ние очигледно имаме ОГРОМЕН проблем.
    Не разликуваме манекенка од модел и плус разлика од некој што еднаш до два пати се фотографирал.

Само во Македонија можеш да го добиеш називот манекенка ако се сликаш за Теа Модерна или за некоја нискобуџетна реклама или некој маалски бренд. Воедно манекенка си ако те викне Црнокрак и учествуваш во избор на Зимска скопска убавица и притоа те има во спот на ЈЈ.

Кај нас манекенки се на се може 10 максимум да изброиш! Може и тоа се многу.

Не им го давајте тој назив на девојки кои не заслужуваат.
    Манекенството е професија.
    А не назив на секоја убавка девојка со професионална слика!!!

Плус, етикетите „ороспија“ и „спонзоруша“ си ги добиваат самите. Еднаш имаат фотосесија и од прв пат голи се сликаат. Е добро бе луѓе Македонија сме, а не Америка. Плус, што им фали на Сања или на Катерина? Зошто никој нив не ги вика ороспии?-Ни едната, ни другата не се слекле голи.

Izgleda ne me svativte....Epa bash poradi toa mi e krivo,shto poradi nekoi drugi devojki bez sram,moral i slicno nie sovesnite devojki koi ja rabotime profesijata do normalnite granici gi dobivame tie etiketi!!!!

10. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.854
    Па затоа си прашав јас за таа Сања, дека на една страница пишуваше дека била успешна манекенка, а нема шанси да е со таа висина. Точно е дека не се разликува. Како и да е, убавка си е, ама во Мк дали има на прсти да се бројат со висина од над 175 а да се манекенки.

11. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    Кате кај нас не се важни висината и тежината (Леши ми изгледа како 100 кг тешка и 100 цм висока, па беше една од најплатените манекенки кај нас), кај нас се поважни пропорциите на градите и задникот и најважно од се е кој колку ќе покажи ;)

12. anastasija85

anastasija85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.030
    наталија грубовиќ [​IMG]
    Прекрасниот надворешен изглед што го поседуваат моделите претставува магнет за сите очи. Сепак, мал е бројот на оние манекенки, а воедно и медиумски личности, кои можат да се пофалат и со прекрасна внатрешност. Една од нашите најубави, најпривлечни и најпознати модели - Наталија Грубовиќ, ја открива својата извонредна личност, тајни начини, со чијашто помош ја одржува прекрасната линија, а исто така, објаснува како го минува слободното време. Погледнете ја Натали од поинаков агол, од оној на којшто сме навикнати благодарение на игрите на среќа, што оваа девојка навистина знае соодветно да ги зачини:

Ќе почнам од она што сите би сакале да го знаат, а особено девојките. Како успевате да ја одржите идеалната линија? Дали можете да ни ги откриете Вашите начини за одржување на идеалниот изглед што го имате, особено во зимскиот период?

Без разлика на зимскиот или летниот период се обидувам да внимавам на себе и на својот изглед, првенствено преку исхраната, но и со физички активности и здрав начин на живот. Пијам многу вода, спијам минимум осум часа и се трудам да сум опкружена со луѓе што ги сакам и што ме прават среќна.

Која храна Ви е омилена и на кој начин омилената кујна ја усогласувате со изгледот што го имате? Дали моделите навистина мораат строго да се придржуваат до одредена тежина на телото?

Омилена храна ми се тестенините, но не смеам да претерувам со нивно консумирање, бидејќи најмногу влијаат на зголемувањето на мојата тежина. Покрај тестенините, сакам да јадам риба и морски плодови, месо, зеленчук и овошје - со ваква исхрана не морам да се грижам за мојата тежина. Во секој случај, мора да се внимава да изгледаат складно, но не смее да се претерува со изгладнување, бидејќи анорексичниот изглед не само што не е здрав, туку веќе не е ни во мода.

Истовременото работење и школување претставуваат голема тешкотија, а за многумина дури и невозможна задача. Дали Ви претставуваше проблем истовремено да работите и студирате? Како постигнувавте?

Искрено, не само што не ми беше проблем, туку уживав во тоа. Манекенството и работата во медиумите ме исполнуваа и ми даваа сила и енергија побргу да го завршам факултетот. Јас и сега учам, бидејќи сум студент на постдипломските студии на Економскиот факултет во Скопје и со задоволство наоѓам време за учење.

Како сакате да се облекувате кога не сте на работа? Како се чувствувате кога морате да носите нешто што се коси со Вашиот вкус за мода?

Кога не сум на работа сакам да бидам облечена во нешто удобно и лежерно, но кога излегувам сакам да сум елегантна и женствена. Најчесто се облекувам во зависност од расположението. Како модел сум имала прилика да носам нешто што не било по мој вкус, но како професионалец сум носела таква гардероба на сцена без проблем.
    Каква музика слушате и како го минувате слободното време? Дали можеби имате некакво хоби или, пак, спортувате нешто?

Секое слободно време се трудам да го поминам со пријателите или во кругот на семејството, тогаш се опуштам и си ги полнам батериите. Наоѓам време и за спорт, но она што ме прави навистина среќна се патувањата, па затоа секогаш кога имам два до три слободни дена, одам некаде на пат.

Д

13. Pink.Princess

Pink.Princess Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2010
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    27
  14. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Да да баш за темава е македонска манекенка.
    Само што Нигерија е одалечена 10тина илјади километри од Македонија |(

15. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Не дека ми е сограѓанка али морам да ја пофалам
    една од најдобрите во Македонија е Анџела Бошеска
    убава си е и со шминка и без шминка
    совршено тело ...no comment

16. Pink.Princess

Pink.Princess Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2010
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    27
    да знам дека не е од македонија само дадов пример за вистинска манекенка зошто во македонија не постојат такви

17. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    3.371
    Катерина Ивановска, Марјана Станојковска и Сања Николиќ.
    Од постарите Викторија Јаначковиќ. :)

Е сега да кажам нешто за поновиве "манекенки" :D
    Барем за тие што ги знам и ги имам видено. Александра Накова ми е сограѓанка, немојте да се чудите што сте ја виделе така како сте ја виделе, отсекогаш била таква :D . Има тело бомба, фацата не и се гледа многу од шминката :D , а за мозок не коментирам, ипак нејзината работа зависи од надворешната убавина :D .
    А за Ива Михајловска, скоро секој ден ја гледам кога одам на факс, згодна е ептен, значи цел амфи се врти по неа, што машко што женско :D . Али која беше спомнала, во фацата стварно изгледа ко во тие филмовите за над 18.
    И дали е Ива во спотот на Елвир Меќич? :?:
    http://www.youtube.com/watch?v=N_3zLKFScGA

18. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Тело бомба??? Јас толку целулит на едно место неам видено. Плус далеку од манекенка е, растресена и со вишок килограми. Ни за модел не ја бива. Погледни ги светските модели какви слики без шминки имаат. Овие нашиве (поголем број) не ни сакам да ги видам без шминка. Конкретно оваа Александра со шминка каква е грда, а замисли без :o
    Инаку онака си има облини девјчето, баш ко за ЈЈ спотови и сепариња по 69/хард рок (а за нашиве "модели,манекенки" тоа изглеа им врв во професија)

19. cecencence

cecencence Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Cece Miteva

Прикачени фајлови:

20. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    А што работи оваа Цеце, или пошо има слика со поквалитетен апарат со лилакова позадина и по дифолт е манекенка?

На EVA19, MaxyMax и mims-89 им се допаѓа ова.