Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонски музички идол

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од RainBow, 11 октомври 2010.

?

Кој според вас треба да биде првиот македонски музички идол?

Анкетата е затворена на 27 април 2011.
  1. Mики

144 глас(а)
    37,4%
  2. Дејан

31 глас(а)
    8,1%
  3. Иван

210 глас(а)
    54,5%
  1. gligurce

gligurce Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Prijatelke, ne se slozhuvam so konstatacijava za Emilija. Tokmu sprotivnoto vazhi-devojkata si e super, kul, smetam deka duri se odnesuva i pozrelo za nejzinite godini, a vo odnos na rechnikot pa mi e 10-ka! Vnimatelno gi odbira zborovite, promisleno i jasno zboruva, taka da devojko samo napred!!! Slobodno kje si kazham, mene EMILIJA mi e favorit. Shtom stignala do ovde, ochigledno e deka ima mnooogu takvi shto ja glasaat, za razlika od nekoi drugi koi gi kupuvaat glasovite, ali nema vrska, toa ne e temata na razgovor...;) Isto taka top mi e i Miki

2. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Емилија има пеено во хор предходно. Тоа значи дека има какво-такво искуство. Биљана нема никакво искуство и нема никаде досега пеено. Иако е така Биљана е каде каде подобра од Емилија. Емилија нема однесување, тоа е факт, прави некои гримаси и сама се чудам зошто ги прави, некако одвратно превртува со очите и заради тоа понзад некаде реков дека личи како да е ретардирана. Незнае да се изразува пред камерата, некако се губи во просторот, на сцената единствено убаво се однесува. А за гласот имам коментирано, се чудам како воопшто стигна до таму каде што е моментално. Сметам дека ќе имаше подобри кандидати за во финале да не беше таа граница со годините од 16 до 26 (мислам дека беше) затоа што имаше прекрасни гласови на 14-15 годишни деца кои поради таа граница мислам дека не влегоа во финале. Едни од тие се онаа Девана што продолжи на М2, Коста Хаџикојчев (секоја чест за детево) и тоа полничкото девојче од Куманово што ја пееше Бато од Калиопи.

Да не беше оваа граница со години мислам дека Емилија немаше да биде во финале. Ставена е ради реда, самиот Игор рече дека кога ги бирале финалистите за неа се двоумеле дали да оди понатаму. Тоа уште еднаш потврдува дека Емилија нема којзнае какви гласовни можности кога на пример би ја ставила на Вага со Бети која веќе излезе или со Биљана. Не дај Боже да ја споредувам со машките, излишно е.

На caroline.costa, mims-89, TheKiketoo и 4 други им се допаѓа ова.
  3. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    ^ Емилија има речник и однесување? :^) Дали тоа јас грешка прочитав?
    се сложувам со Офи во врска со оваа девојка. Па на последната гала вечер како ме изнервира кога го испушти тој звукот, демек го негираше Игор, затоа што тој праша да не правеле со сестра и замени за време на аудициите... (нели близначки се), и оваа таков звук изнесе, што не знам како да го напишам :D :D ама мислам дека вака би се изнесило на лист хартија ' ' :rofl: :rofl:
    Така дебилно звучеше, аааауф |(

И да, кој ја гласа? :?:

Зошто ова ги нервира луѓето? А и тебе? :?:

4. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Да имаше жирито право или било каква моќ при исфрлувањето на финалистиве, мислам дека Емилија ќе излезеше досега.

На crazylady и glamour-lady им се допаѓа ова.
  5. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Еве што ќе пејат Идолциве:

На glamour-lady му/ѝ се допаѓа ова.
  6. dan1

dan1 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    32

Леле ако сакаш пиши што ќе пејат дека сум на работа и сликата не ми ја отвара... :worried: :worried: :worried: а сум ужасно радознала :lol: :lol: :lol:

7. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    А извини gligurce, Емилија знае да пишува на кирилица? :wasntme:

Истото и јас го мислам. И Емилија и Христијан ќе си заминеа до сега.

А листата еве ја:
    • 1. Ивица - To love somebody (Janis Joplin)
      2. Јана
      3. Дејан - Simply the best (Tina Turner)
      4. Христијан - Like a prayer (Madona)
      5. Емилија - Sober (Pink)
      6. Виктор - Fighter (Cristina A)
      7. Иван - Chain on fools (Arnetha Franklin)
      8. Билјана - Saving all my love for you (Whitney Houston)
      9. Нико
      10. Мики - Russian roulette (Rihanna)
      11. Јуле
    Кај што е празно - немаат одбрано песна.

На mims-89, crazylady и dan1 им се допаѓа ова.
  8. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    И барем може во посебен пост да си напише дека и се допаѓа Емилија, а не вака.. повеќе се приметува ;)

Топ 3 ми се Иван, Мики и Ивица. Се надевам дека во Понеделник ќе излезе Христијан, Емилија или Виктор (кој има добар глас но некако така дури сељачки се понаша со таа негова насмевка кога зборува, па ќе почне да зборува побавно како "eј види кој сум јас")

9. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Се надевам сега дека Дејан ќе го изненади жирито најмногу и ќе одкачи на сцена ко што бараше Тони па и таква му е песната .

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  10. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.694
    Допаѓања:
    8.755
    Aко знае некој која песна ќе ја пее Нико нека ми каже :)

11. The.Crab

The.Crab Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    370
    http://www.youtube.com/watch?v=r_jGws1f ... re=related

Премногу ми се допадна овде настапот на Виктор (па морав да го постирам, иако не знам дали претходно некој го има веќе тоа направено), а особено аранжманот на песната. Супер! :clap:

Инаку ја слушам сега песната Amor gitano од Beyonce и Alejandro Fernandez, па баш би било интересно доколку овој дует го видиме во изведба на Виктор и некоја од девојките :lol: (претпоставувам дека ќе има Латино вечер :?: ).

http://www.youtube.com/watch?v=D66PeQd8EP0

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.492
    Допаѓања:
    251.220
    Биљана пак одбрала балада...би сакала да ја видам во побрза песна, нешто слично на папараци, знаеме веќе дека знае да пее балади. :)

13. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.822
    Допаѓања:
    23.617
    Ова беше мое ЛИЧНО мислење :!: а за другите нека си кажат самите како и ти, е сега ако ти е нешто роднина девојчето нормално е така да си ја браниш :?:

14. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Сигурно ќе има и Латино вечер, па кај бива нешто без тоа. :lol:
    Шала на страна, стварно би било интересно да ги видиме во ваков стил.

15. Tinker-Bell

Tinker-Bell Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    119
    Е ајде да видиме како сега машките ќе се снајдат со пеење на женска песна :)

А оваа Билјана не можам веќе да ја гледам ни во поспора ни во побрза песна, почнува да ме напиња сегде само се пика ко прле пред магаре е |(

Сега за сега навивам за Виктор :)

16. gligurce

gligurce Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Ова беше мое ЛИЧНО мислење :!: а за другите нека си кажат самите како и ти, е сега ако ти е нешто роднина девојчето нормално е така да си ја браниш

Voopshto ne mi e rodnina :D Kamo da mi beshe :D Inache si ja branam kako favorit i toa e toa. Pozdravche ;)

17. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Нико ќе ја пее All By Myself - Celine Dion :) Настапува 9ти во понеделник.

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  18. gligurce

gligurce Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Ништо не си прочитал на грешка, а ако мислиш дека имаш проблеми со очи или сл. оди во установи каде што можат да ти го средат тоа. Инаку, воопшто не испушта не знам какви неартикулирани звуци, како што велиш ти, девојчето си е скрос нормално, ама тоа е....или си имаш друг фаворит, или истиот ти испаднал, па сега некој друг ти е крив...воопшто не ти држи вода ;) Тоа според мене е ДЕБИЛСКИ. Штом веќе стигнала до овде, очигледно дека има многу, многу такви што ја гласаат и им се допаѓа и како пејач и како личност. Ако тебе не ти се допаѓа, има многу попристојни начини да се искажеш. Поздрав

19. anastasija85

anastasija85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.029
    што ќе се пее во понеделник,знае некој?

20. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    ^А со кое право ти ја навредуваш? Доста ги браневте тие „идоли‘‘. Тука секој си ги кажува своите мислења и впечатоци. Ти не си никоја да дојдеш и да солиш памет кој да го сакаат а кој не. Што се фаќате за овие коментари како слеп за стап. Како нивната кариера од нашите коментари да им зависи.