Македонски музички идол

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од RainBow, 11 октомври 2010.

?

Кој според вас треба да биде првиот македонски музички идол?

Анкетата е затворена на 27 април 2011.
  1. Mики

144 глас(а)
    37,4%
  2. Дејан

31 глас(а)
    8,1%
  3. Иван

210 глас(а)
    54,5%
  1. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    Зошто имам чувство дека некој ќе биде вратен назад од овие излезените? :^)
    Дали оти така беше на бугарскиот идол, кој знае, ама се си мислам дека понатака вакво нешто ќе се случи.

2. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    кој испадна денес го преспав гласањето :lol:

3. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Имало Господ! Шуќур! |(

4. femina11

femina11 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    227
    Емилија

На ana-banana му/ѝ се допаѓа ова.
  5. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.193
    Допаѓања:
    24.602
    ИИИИИИ конечно Елилија испадна, стварно беше најслаба вокално има мнооогу подобри од неа :rofl:

6. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    А баш ми се свиѓаше Емчето како испеа и како изгледаше вечерва :(

На Bibko му/ѝ се допаѓа ова.
  7. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.193
    Допаѓања:
    24.602
    Исто и мене и одамна велам така дома со домашниве :lol:

8. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.826
    Епа арно им текна на овие што гласаат. Арно што си замина Емилија. Бар нешто како што треба да се одвива.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Го следев и не трепнав. Се карав со дечко ми пред настапот да ги исклучи игрите негови и глас да не пуштил додека Мики пее. И откако испеа реков БРАВО! БРАВО! :clap:

На Forgotten и karina8 им се допаѓа ова.
  10. angelce1

angelce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    234
    И јас...И се си мислам дека ке ја вратат Бети...не знам,некако прерано го напушти идолот,иако не ми е баш некој фаворит,супер пее,ама како личност многу не ми се допага.Ама за разлика од Јуле и Христијан,предобра е,требаше да стаса барем до првите 3-4. А дефинитивно фаворирит ми е Мики,a од денес и Иван.

На 2468 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. vikica.s

vikica.s Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    59
    Уште не можам да сфатам зошто ги осудувате идоливе заради тоа како се однесувт или изгледаат. Судете ги по глас и сценски настп,се друго е небитно.Велите дека за кико и виктор гласаат заради убавина и дека не треба по тоа да се суди, а секој пост тука е дека тие треба да си одат дома бидејќи ви се грди и препотентни.И вие ги оценувате по изглед. Ама како и да е. Мој фаворит е дефинитивно Мики.

12. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Хм ,не ги оценуваме баш така.
    Ако ги видиш сите постови,ќе видиш и дека го имаме фалено Виктор кога имал подобри настапи,и слично,но да бидеме реални,ни двајцата не се приближно добри како Мики,Нико...
    Тоа што имаат,да речеме таков карактер,им е само плус,(читај минус) за нашето мислење во врска со нив.

13. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    ^ Не дека се грди, пу пу скраја да е, далеку од тоа, ама некои од нив немаат култура, и да препотентни се, летаат во облаци, и мислат дека се кој знае што, а така можат да освојат 13 годишни фанови, ама не и фанови од постарата генерација. :)
    А за да си идол треба да си тип топ во целост, тоа и жирито го кажува. Да не се пресудни овие неколку фактори и Наталија ќе беше на овие концерти. :)

На ana-banana му/ѝ се допаѓа ова.
  14. angelce1

angelce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    234
    Па помладите генерации ги копираат своите идоли,тие им се пример за однесување... Е сега,мое мислење е дека некој со квалитети,а поскромен,кој знае да се контролира и знае културно да настапи во секаква ситуација,ке биде подобар пример,одколку некој кој мисли дека се што лета се се јаде,избувнува на секоја провокација,изиграва некој шизик... и т.н да не набројувам понатаму...

15. vikica.s

vikica.s Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    59
    како и да е..мислам дека нивното однесување не би требало нас да ни смета во однос на нивните настапи,некако бесмислено е да ги навредуваме и да ги нарекуваме крекало,лигав,грда,глупава...мене на пример мики не ме привлекува физички ама ми е фаворит,кога пее се ежам.и би било некоректно да го навредувам за изгледот покрај онаков вокал..алал да му е.секако некој можеби не може да го слуша но мене ми е некако најдобар.

16. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    А дали реално мислите дека и да победи Христијан ќе направи некоја си кариера?! Јас не верувам, човекот нема глас, таквите како него избледуваат за брзо време. Виктор можеби, сепак има глас човекот, ама Христијан не. И на пример Јулијана да победи џабе ќе и биде, ќе служи за потсмев како Њоње што служи иако на тогашниот идол стигна до второ место. Мислам дека без разлика дали ќе победат или не, Мики, Нико и Иван ги чека кариера :)

На mamence, femina11, Biggie и 4 други им се допаѓа ова.
  17. bravegirl

bravegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2010
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    69

не се се согласувам дека е свој,срце е се тоа али го имитира Justin Timberlike

18. vikica.s

vikica.s Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    59
    искрено после мики најмногу го сакм кико..ама не верувам да победи,не би било фер покрај вокал како на мики ( леле досадна со мики станав ) .во секој случај кико може да направи некоја кариера само ако вежба и прифаќа критики. и веројатно ќе му прват пониски песни,оти има тешкотии со високите тонови.а виктор порано ми беше океј ама некако многу сака секоја песна во стилот на џастин да ја пее,не ми е оригинален.со имитирање не знам до каде ќе стигне.можеби грешам за виктор но тоа го мислам.не мора да значи дека сум во право.

На Bibko му/ѝ се допаѓа ова.
  19. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Колку не е срце,и колку не е свој.

Срце,Мики,зрачи со искреност,Нико,исто така,нема никаква доза на уфилманост,природни се,културни.
    А овој,кога ќе го погледнам ми се кака,најискрено.Ја праи таа невината фаца,со која ја осваја малава публика,која припаѓа на него,и сече вени.И не е свој,не го имитира само Џастин,туку присобира од сите.
    ^Мое мислење,како и да е. :)

20. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    Виктор е бејби фејс, затоа е и мил и симпатичен. А дека го имитира Џастин, го имитира, партали го прави :D Ама убаво си пее дечкото.

На lolyta777 и bravegirl им се допаѓа ова.