Спаркс го делам скрос истото мислење со тебе Штета ќе биде голема ако победи убавина,а не глас. Колку ми е само убаво да си коментирам овде со вистински ценачи на музиката,на школо кога почнува дискусија за Идол се тргам настрана зошто не можам да ги слушам како пиштат по Виктор,а го омаловажуваат Нико кој патем речено е извонреден.Истото важи и за Мики.
Абе пак, штом имаат гласови и стигнале дотука колку-толку успеале. Муабетот ми беше, некој т.е. многу луѓе (девојчиња) ги гласаат, нас ни смета и што превземаме? Ништо зошто знаеме дека тоа е губење пари. Ретко кој гласа, а и тој што гласа не гласа масовно како нив и тоа е тоа.
^ Да,тука си во право, ама како да гласаме кога една порака ја направиле 500 ден. плус ДДВ и да гласаш ќе гласаш 2-3 пати преку сила, не можеш нешто повеќе. Да биле пораките нормални друго е.
Вчера најмногу ми се допадна Виктор... Можеби го заборави текстот на почетокот али сепак супер испеа.... и покрај тоа што песната беше многу тешкаа.... Христијан беше подобар од минатиот пат ама имаше и многу лесна песнаа... Според мене мислам дека Виктор не лета во облаци толку како што изгледаа.... мене некако баш ми е сипматичен. А и Иван не е лош.. А и фала богу Емилија испадна... Сега Христијан е на ред...
Знам ок е тоа,затоа и пишав дека јас лично не гласам за никој иако имам фаворити ама ете други гласаат си допуштаат таков луксуз и тие ќе го одлучат победникот како и да е..
^Знам дека е некаде толку околу 30тина ден. се шалев со тоа 500ден. Ама сакам да кажам кога би биле некаде околу 10-15ден секој би си дозволил да гласа повеќе пати,па и јас би гласала за мојот фаворит и 10 пати ако треба,а не вака си гласал,а ко за џабе да си гласал,еден глас маЊе-виШе
Еден глас мање - више....ова си го велат 200 луѓе А некој испаѓа за тие 200 гласа....Само на темава има 50тина подржувачи на Бети, многу певеќе на цел форум, уште повеќе на фб. Ама Бети испадна, сите си викаат дека нивниот глас неможе да смени многу Инаку џабе зборите дека тинејџерките и децата водат, нивните Хриситјан и Виктор беа најдолу на листа. Нико и Мики не се најдоа таму. Значи засега се иде ко шо треба. Најдобрите вокали се сеуште тука, и не се нашле во долната листа
Ама мене не ми е јасно дали на трите стол4иња седнуват тројцата што имаат најмалку гласови или седнува тој што испаѓа и уште двајца по нивни избор, оти тоа баш не го нагласуват, до сеа не кажаа ова се тројцата со најмалку гласови...
знаеш зашто Ивица кога настапува нема емоции? бидејќи е премногу препотентен, самоуверен и фраерски настроен. Друго ивица некогаш многу вика кога пее. истото и за Христијан.
Добро да и ти си во право ама јас повеќе мислев на ајде да го наречам масовно гласање за стварно да го поддржиш својот фаворит,да се види дека сум гласала па затоа спомнав дека доколку пораките би биле поевтини мислам дека многу повеќе би гласале Ако не се лажам,само тој што излегува има најмалку гласови, а другите двајца се онака одбрани,да ги стресат малце,да не се опуштаат многу многу
Работата кај нас е секако поради парите. Затоа и пораките се толку сакпи, тоа е. На американскиот идол пак може и онлајн да се гласа. И јас мислам дека да беа поевтини пораките повеќе гласови ќе имаше. Вака и не е многу веродостојно, сепак, тие што имаат пари учествуваат во избирањето.
Доколку сакавме најреален и фер избор, требало од секој телефон да има опција за само еден глас за еден натпреварувач и гласањето да е со минимална тарифа. Ама така нема кеш...
Од каде па сега ваква констатација за Ивица?!? Неколку пати и жирито напомена дека е еден од поскромните, си молчи, не се истакнува многу. Малку банално е да ги споредуваш Ивица и Христијан, зошто се немаат ама баш никаква допирна точка, а посебно не во препотентноста. Ивица воопшто не е препотентен, баш е мил и скромен!
Према мене Ивица е најдобар, премногу е енергичен, како што и самиот кажа срамежлив ( <3 ), кога тој пеј, незнам, сите празнини на песната ги исполнува, преубав е, песните ги исполнува и со она што го нема во нив - емоции! Јана - Најубава од сите женски, последниот настап и` беше најдобар! Дејан - Воопшто не ми се допаѓа! Емилија - Вечера му беше најдобар настап, штета што отпадна Христијан - Добро е што се подобри на критиките од претходниот пат, претходниот настап воопшто не ми се допадна, но затоа сега се подбори! Виктор - Многу е талентиран, но многу ми е кренат некако Иван - Фаворит на брат ми, многу добар, енергичен, му дава посебен тек на песната Билјана - Ништо посебно. Нико - ЛЕГЕНДА! Мики - Прекрасно пее! Јуле - Воопшто не ми се допаѓа, многу ми е антипатичка, сладок глас пее.