Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонски музички идол

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од RainBow, 11 октомври 2010.

?

Кој според вас треба да биде првиот македонски музички идол?

Анкетата е затворена на 27 април 2011.
  1. Mики

144 глас(а)
    37,4%
  2. Дејан

31 глас(а)
    8,1%
  3. Иван

210 глас(а)
    54,5%
  1. Lovely

Lovely Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    1.058
    Дали некој знае колку кругови ке има пред финалето?

2. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.287
    Допаѓања:
    8.645
    Ме изиритира нешто и морав да го искоментирам, иако не сум страшен обожавател на шоуто.
    Влегува едно девојче и вели ќе се претставам со Sway од Pussycat Dolls :^) ај она што ја направи утката ја направи (Dean Mаrtin е исполнувачот на песната Sway, овие мачкиве ја препеале изгледа во поново време), ама и никој од жирито не ја поправи. И баш се запрашав, знаеа ли и "компетентните" дечки од жирито дека оваа песна не е од Pussycat Dolls???
    Можам до утре сабајле да коментирам за тоа дека полабаво жири Идол немало и ќе нема,па не се пушта секој што само знае да пее а стои како трупец, да оди понатаму....

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Верзијата на Pussycat е малку побрза, и многу повеќе ми се допаѓа од оригиналот, и јас не гледам никаква грешка во тоа што рекла дека ке ја испее од Пуссикет, и јас би рекла така... :lol:

Мене жирито ме нервираше на почетокот кога се исмеваше на сметка на кандидатите, а испадна дека не биле они у жири туку било монтажа

4. Queen.S

Queen.S Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    384
    Мене ми е ептен погодено жирито , подобро во Мк тешко дека ќе најдат!
    Така да супер се :clap: Првиот и вториот круг се само за поголема гледаност, затоа и секакви имаше...Они и сами кажаа дека 3тиот круг нема да е толку лесен...тек тогаш ќе има коментари за став и држење и како да се понашаат и облекуваат на сцена.

5. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Мене ме интересира кој е во жирито, зашто и јас сум слушнала дека е монтажа.

6. OrdinaryGirl

OrdinaryGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.453
    Допаѓања:
    499
    Па добро, убаво што кажала дека ќе ја пее од Пусикет Долс, затоа што поразлични се верзиите. Еве девојкава на X Factor ја пееше Turn My Swag On, песна од Soulja Boy, ама напомена дека ја пее верзијата на Кери Хилсон
    http://www.youtube.com/watch?v=JglWZ-wC3Vk

Он топик - неколку недели не гледав Идол, некако се ми испаѓаа други планови, ама оваа недела планирам да се заковам пред телевизор и да си одберам фаворити. Колку што слушнав, имало добри дечки со талент :)

7. maja.kostovska

maja.kostovska Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    192
    Што мислите за Христијан Тодороски, според мене е баш супер и заслужува да победи на Идол, симпатичен е има добар глас, знае да направи муабет со тебе, исто така мислам дека добри се и Елена од Охрид али не ми текнува на презимето и Коста Хаџикојчев

8. Lovely

Lovely Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    1.058
    http://www.youtube.com/watch?v=UDjRBYmEfa0
    Гледајте накај 7матаа минута
    И јас да се пофалам дека има и мој сограѓанин во Идол (Даниел Савиќ)... Мислам дека тој е и единствениот пријавен од мојот град, и многу се радуваш што влезе во 3тиот круг. Инаку не испеа баш најдобро, мене не ми се допадна, го имам слушано многу пати во живо и многу подобро пее. Во Идол баш не се претстави во најдобро светло...

9. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Кој што сака нека каже, ама мене жирито ми е ЗАКОН! Колку само ме смеат :D Да не се тие, реално шоуто нема да биде интересно, нема баш многу кандидати кои се вредни за восхит.
    Што се однесува до Коста Хаџикојчев...за жал, тој нема да влези во 12-те финалисти. 100% сигурна информација. :(

Lolyta, беше монтажа само изборот за прв круг, веќе не е монтажа.

10. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Го собориле поради годините. Штета. Прекрасен глас :)
    Слушнав дека сите што се под 16 години и над 26 (незнам до колку години точно е дозволено да се пријавуваат) нема да им дадат да поминат понатаму. А денес многу ми се допадна како пее девојчето од 14 години од Куманово, Јовановиќ мислам дека се презиваше :)

11. pumpkin

pumpkin Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    119
    Eпа вака...
    и јас да го кажам моето мислење :)
    жирито е за нигде....ај калиопи некако се вклопува...сепак е пејачка....ама тони и игор што бараат таму?????? они служат само да се исмеваат со сите....особено ме нервира кога ќе им го слушнам тој осмехот извештачен :@ :swear:
    тие сосема ја имаат изгубено смислата и концептот на вистинскиот идол.....поголемиот дел од времето само се потсмеваат со луѓето и ги навредуваат.....а многу ретко се случува да дадат по некој асален коментар.....и тоа најчесто на оние кои не го заслужуваат тоа....најдобар пример е онаа мерлинкана.....ај барем да знаеше да пее, ок.....вака ни пеење ни став, а игор паѓа од стол :fubar: :fubar: :fubar:
    инаку мој идол е коста хаџикојчев и баш ми е криво што нема да влезе во финале :( :( :(

12. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.121
    Допаѓања:
    67.134
  13. marina22mk

marina22mk Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    51
  14. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.121
    Допаѓања:
    67.134
    Јас го загледав Американскиот Идол на нет и е преинтересен, Нашиов вода може да му носи, што е, нели, нормално :)

15. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Како да станеш познат?!? -Обрукај се на MACEDONIAN IDOL !! :rofl: :rofl: :rofl:

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  16. white.kitten

white.kitten Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    76
    богами така е по 100.000 views имаат на youtube хахах :P

На kate-the-great му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    Јас знам дека девојчето не е од Велес затоа што една другарка што седи во интернатот во Велес ми кажа дека и таа таму претстојувала. Навистина требало да се погрижи за изгледот, теглите и се ноу комент, сега ако нема избор на рамки за очила кога пак имало. А едно девојче вчера што имаше не ми текнува како се вика, цела фамилија музичари, дома му беа на гости, ептен убаво пееше и не го пуштија. Не ми се веруваше.

На ChocolateStrawberry и Hipica им се допаѓа ова.
  18. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    И мутираше гласчето, такво детско недооформено, затоа не ја пуштија :P

19. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    Многу убаво пееше може ли линкче оти заборавив како се вика. :)

20. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    На Strumfeta93 му/ѝ се допаѓа ова.