1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонски музички идол

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од RainBow, 11 октомври 2010.

?

Кој според вас треба да биде првиот македонски музички идол?

Анкетата е затворена на 27 април 2011.
  1. Mики

144 глас(а)
    37,4%
  2. Дејан

31 глас(а)
    8,1%
  3. Иван

210 глас(а)
    54,5%
  1. Lovely

Lovely Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    1.058
    Дали некој знае колку кругови ке има пред финалето?

2. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.135
    Допаѓања:
    8.226
    Ме изиритира нешто и морав да го искоментирам, иако не сум страшен обожавател на шоуто.
    Влегува едно девојче и вели ќе се претставам со Sway од Pussycat Dolls :^) ај она што ја направи утката ја направи (Dean Mаrtin е исполнувачот на песната Sway, овие мачкиве ја препеале изгледа во поново време), ама и никој од жирито не ја поправи. И баш се запрашав, знаеа ли и "компетентните" дечки од жирито дека оваа песна не е од Pussycat Dolls???
    Можам до утре сабајле да коментирам за тоа дека полабаво жири Идол немало и ќе нема,па не се пушта секој што само знае да пее а стои како трупец, да оди понатаму....

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Верзијата на Pussycat е малку побрза, и многу повеќе ми се допаѓа од оригиналот, и јас не гледам никаква грешка во тоа што рекла дека ке ја испее од Пуссикет, и јас би рекла така... :lol:

Мене жирито ме нервираше на почетокот кога се исмеваше на сметка на кандидатите, а испадна дека не биле они у жири туку било монтажа

4. Queen.S

Queen.S Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    381
    Мене ми е ептен погодено жирито , подобро во Мк тешко дека ќе најдат!
    Така да супер се :clap: Првиот и вториот круг се само за поголема гледаност, затоа и секакви имаше...Они и сами кажаа дека 3тиот круг нема да е толку лесен...тек тогаш ќе има коментари за став и држење и како да се понашаат и облекуваат на сцена.

5. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Мене ме интересира кој е во жирито, зашто и јас сум слушнала дека е монтажа.

6. OrdinaryGirl

OrdinaryGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.453
    Допаѓања:
    499
    Па добро, убаво што кажала дека ќе ја пее од Пусикет Долс, затоа што поразлични се верзиите. Еве девојкава на X Factor ја пееше Turn My Swag On, песна од Soulja Boy, ама напомена дека ја пее верзијата на Кери Хилсон
    http://www.youtube.com/watch?v=JglWZ-wC3Vk

Он топик - неколку недели не гледав Идол, некако се ми испаѓаа други планови, ама оваа недела планирам да се заковам пред телевизор и да си одберам фаворити. Колку што слушнав, имало добри дечки со талент :)

7. maja.kostovska

maja.kostovska Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    192
    Што мислите за Христијан Тодороски, според мене е баш супер и заслужува да победи на Идол, симпатичен е има добар глас, знае да направи муабет со тебе, исто така мислам дека добри се и Елена од Охрид али не ми текнува на презимето и Коста Хаџикојчев

8. Lovely

Lovely Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    1.058
    http://www.youtube.com/watch?v=UDjRBYmEfa0
    Гледајте накај 7матаа минута
    И јас да се пофалам дека има и мој сограѓанин во Идол (Даниел Савиќ)... Мислам дека тој е и единствениот пријавен од мојот град, и многу се радуваш што влезе во 3тиот круг. Инаку не испеа баш најдобро, мене не ми се допадна, го имам слушано многу пати во живо и многу подобро пее. Во Идол баш не се претстави во најдобро светло...

9. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Кој што сака нека каже, ама мене жирито ми е ЗАКОН! Колку само ме смеат :D Да не се тие, реално шоуто нема да биде интересно, нема баш многу кандидати кои се вредни за восхит.
    Што се однесува до Коста Хаџикојчев...за жал, тој нема да влези во 12-те финалисти. 100% сигурна информација. :(

Lolyta, беше монтажа само изборот за прв круг, веќе не е монтажа.

10. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Го собориле поради годините. Штета. Прекрасен глас :)
    Слушнав дека сите што се под 16 години и над 26 (незнам до колку години точно е дозволено да се пријавуваат) нема да им дадат да поминат понатаму. А денес многу ми се допадна како пее девојчето од 14 години од Куманово, Јовановиќ мислам дека се презиваше :)

11. pumpkin

pumpkin Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    119
    Eпа вака...
    и јас да го кажам моето мислење :)
    жирито е за нигде....ај калиопи некако се вклопува...сепак е пејачка....ама тони и игор што бараат таму?????? они служат само да се исмеваат со сите....особено ме нервира кога ќе им го слушнам тој осмехот извештачен :@ :swear:
    тие сосема ја имаат изгубено смислата и концептот на вистинскиот идол.....поголемиот дел од времето само се потсмеваат со луѓето и ги навредуваат.....а многу ретко се случува да дадат по некој асален коментар.....и тоа најчесто на оние кои не го заслужуваат тоа....најдобар пример е онаа мерлинкана.....ај барем да знаеше да пее, ок.....вака ни пеење ни став, а игор паѓа од стол :fubar: :fubar: :fubar:
    инаку мој идол е коста хаџикојчев и баш ми е криво што нема да влезе во финале :( :( :(

12. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.061
    Допаѓања:
    66.787
  13. marina22mk

marina22mk Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    51
  14. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.061
    Допаѓања:
    66.787
    Јас го загледав Американскиот Идол на нет и е преинтересен, Нашиов вода може да му носи, што е, нели, нормално :)

15. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Како да станеш познат?!? -Обрукај се на MACEDONIAN IDOL !! :rofl: :rofl: :rofl:

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  16. white.kitten

white.kitten Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    76
    богами така е по 100.000 views имаат на youtube хахах :P

На kate-the-great му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    Јас знам дека девојчето не е од Велес затоа што една другарка што седи во интернатот во Велес ми кажа дека и таа таму претстојувала. Навистина требало да се погрижи за изгледот, теглите и се ноу комент, сега ако нема избор на рамки за очила кога пак имало. А едно девојче вчера што имаше не ми текнува како се вика, цела фамилија музичари, дома му беа на гости, ептен убаво пееше и не го пуштија. Не ми се веруваше.

На ChocolateStrawberry и Hipica им се допаѓа ова.
  18. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    И мутираше гласчето, такво детско недооформено, затоа не ја пуштија :P

19. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    Многу убаво пееше може ли линкче оти заборавив како се вика. :)

20. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    На Strumfeta93 му/ѝ се допаѓа ова.