Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонски музички идол

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од RainBow, 11 октомври 2010.

?

Кој според вас треба да биде првиот македонски музички идол?

Анкетата е затворена на 27 април 2011.
  1. Mики

144 глас(а)
    37,4%
  2. Дејан

31 глас(а)
    8,1%
  3. Иван

210 глас(а)
    54,5%
  1. Blanca

Blanca Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    505
    Јас не знам до кога планираат само по еден да исфрлаат? Јуле заслужено си испадна.
    Мики е значи феноменален, секоја чест за дечкото, преубаво пее, ме наежи :lol:

На dan1 и skyAngel им се допаѓа ова.
  2. bravegirl

bravegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2010
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    69
    приметив дека на оваа тема машките членови не коментираат додуша ја двајца сум заприметила до сеа ама баш сакам да видам и тие како размислуваат па ако ме чита некое машко нека коментира нешто за идоливе или само ние девојките сме по вакви шоуа нив фудбал ги интересира повеќе :lol:

3. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Ве читам, ве читам, ве читам, ве читам ....................... ве читам, ве читам .............................. Ќе биде, ќе ве дочитам :muscle: :D

Ајде јас да си кажам мислење за денешнава гала.
    Во однос на тоа дека песните на Битлси не ми се познати баш :tmi:
    освен Yesterday и Let it be
    , ќе коментирам во однос на целокупен настап, - вечерва фаворите ми се Билјана, Виктор, Иван и Мики :) Виктор, Иван и Мики ради како ги изведоа песните (гласовно), а Билјана повеќе ради сценскиот настап и стајлинг :$ :)

А за Јуле... па и дојде редот, ма да требаше и многу порано да испадне :)

4. billyy

billyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2009
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    15
    Секогаш си ги читам коментариве, си се смеам, се сложувам со вас, некогаш и не. Па еве и јас да си го кажам мислењето. Уште на почеток пред да почнат галите се знаеше дека ќе биде машки идол - немаше девојче кое се одвојува. Ми се допаѓа гласот на Мики, шармот на Виктор, емотивноста на Нико (патем синоќа беше срце), енергијата на Христијан. Иван можеби не го форсираат многу но како комплет е најтаман и некако ми мириса дека тој може да победи.
    Што се однесува до Христијан тој е дете и нормално е да биде енергичен, да скока, па и да биде малку самобендисан е ок, барем како што гледам не е нешто премногу дигнат... така да ок ми е. Од девојкиве само Биле е добра - ама не ми е нешто посебно. Толку :hai:

На Victorya му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    На angelce1, Caramelle, Feminkaa и 4 други им се допаѓа ова.
  6. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    можеби не е убаво,но вчера бев пресрекна што отпадна јулијана,одамна чекав да отпадни и посебно криво ми беше кога отпадна бети а ова јуле не ни седна на 3те столчиња. машките сите се супер,кико можи да биди само џастин бибер македонскиот и толку. виктор и нико се школовани гласови како и мики, додека пак иван беше толку исфирсиран на аудициите што сега воопшто не ми е интересен, инаку е добар. сепак најдобар е според мене а и според некои мои блиски музички експерти(професори и академски музичари) е МИКИ што е дури на ранг со ТОШЕ. Што се однесува до девојките билјана можи да се пробие ако ја поттурни Калиопи и и ипомогни да изгради кариера, ама нашиве девојкисе нула спрема една Соња Мембрено од бугарија и останатите девојки од ланскиот Идол, кои беа зрели девојки со свои бендови зад нив, со веке изградена кариера и веке имаа создадено своја публика уште пред да се појават на идолот. многу позрели и подобри девојки отпаднаа по последниот круг пред 20те финалисти да бидат избрани, од нашиот идол и останавме со неколку лигавки тинејџерки (со исклучок на Бети) кои допрва ке растата ,па се чудиме зошто идолот се претворил во машки идол.

7. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    На идолот се појавуваат токму за оваа шанса. Не секој има средства да изгради кариера и да има публика па после да иде на идолот. За идол ти треба талент, и тука да те градат, а не веќе спремна да дојдеш.....тогаш која ќе биде поентата. И шо ако се тинејџерки? поубаво за нив, полесно можат да влијаат на нив, немаат некој цврсто изграден стил, можат полесно да ги оформуваат и полесно се почнува кариера на помлади години, има време и време да учи

Инаку овој Мики :clap: што и да кажам ќе биде излишно, нема зборови што го опишуваат. А дечково е толку ненападен и скромен, ми требаа недели да ми влезе во око и уво, ама сега....

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  8. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548

во право си кога вечиш дека поентата е да се најдат неоткриени таленти кои досека немале сретсва да се пробијат на музичката сцена, но поради причините кои ги наброкјав погоре, нашиов идол се претвора во натпревар на млади мажи кои за да станат ѕвезди. Кога веќе одбраа понезлели и помлади девојки зошто не избраа и такви машки , за да биди изедначено, ане сите позрели девојки ги исфрлија?? можеби девојчињата колку се помлади толку подобро за да стнаат ѕвезди ама ја немаат ни таа боја ни тој глас, како машките, ја немаат таа јачина и квалитет и зрелост во гласот. мики или нико да запеј, да викни ке те „одвее ко најсилен ветар„ од местото, која од преостанативе девојки го можи тоа? јана?не! Билјана? не! а можеше катерина, бети ,онаа како се викаше што беше ина минатиот идол, и многу позрели девојки кои отпаднаа од 20те идоли, а и уште не знам колку други девојки кои не влегоа во 20те, поради настинки, ненаспаност и др лоши услови, да сто тоа треба да се помини до патот на слкават ке речете. ама сепак ке се вратам на старото требаше де останат колку што има позрели машки толку и позрели девојки. бидејки ова е идол а не златно славејче. или да се дадеше право на жирито да има 50% удел во донесување на одлуката кој ке оди понатаму од кандидатите, со што ке се спречеше појава на „МАшки македонски идол„!

9. Tanny

Tanny Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    401
    спореед мене најубаво пее МИКИ :)
    а го обожаваам ХРИСТИЈААААААААААААААН !!!! :l: :l: :l: :l: :l:

На vikica.s му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Siksi

Siksi Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    305
    чера билето беше најсекси :* :)

11. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Етеее Јуленце излезе... :)
    Инаку мене ми се комплетни како пеачи ... Мики, Биле, Нико и Иван ... другиве не би рекла. А на Виктор толку му ги дигаат акциите и му претставуваат нереална слика за него што еден ден самиот не ќе може да се познае кој е ... просечен е навистина во се.

На TammyDeyn му/ѝ се допаѓа ова.
  12. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    За вчерашната гала вечер само кратко...
    Мики и Нико :clap: :clap: :bow: :bow: , од Билјана очекував повеќе, само некако ми рипаше на сцена, музиката беше погласна од неа, многу слабо се слушаше, Дејан и Иван солидни, Ивица просечен, досаден и монотон, не можам да го гледам како успорен филм...за Виктор и за Хихо не коментирам, не вредат да трошам зборови антипатични ми се...и конечно Јуле дреклата излезе...како само се клештеше вештачки додека седеше на столчето :puke: не личи на жена и мајка како мене вака да коментира ама ова е премногу лигавење, се гледаше колку и е криво, глума глума.... па барем покажи малку загриженост.

13. Feminkaa

Feminkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    62
    Се очекуваше Јулијана да испадни, требаше и многу порано. Инаку секоја чест за Мики, одлична изведба

14. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
  15. Siksi

Siksi Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    305
    не можам да го најдам настапот на билјана в4ерашниот ве молам за хелп :)

16. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Само од Мики настапот е поставен 8)

17. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Мики од ден на ден се повеќе ме фасцинира.. Браво бе човече растур правиш :clap:

На anastasija85 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kanu

kanu Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    100% победува Мики,па луѓе навистина е најдобар,доколку тој не победи,навистина од Македонски идол ке стане едно големо фијаско.Толку е оргинален,во исто време скромен,тоа е права и веќе родена ѕвезда.

19. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Оваа гала овај Хихо се променил. Како што изјавуваат сите идоли откако испаѓаат во емисијата еден на еден дека ги читаат овде коментарите на форумот, мислам дека и Хихо ги прочитал па можеби му влијаеле :lol: инаку не ми испеа убаво некако гласот му се губи во музиката :^)

И уште еднаш ќе кажам идоли ЈАНА и МИКИ
    Ме излажаа сабајле дека Јана испаднала од идолот се разочарав, но подоцна ми кажаа за Јуле викам добро е :whew: бидејќи глас како нејзиниот не заслужува out of idol

20. Tinker-Bell

Tinker-Bell Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    119
    Вчера се исклучив од форумов,бидејќи многу ми кочеше стварно не можев да го следам Идолот како што треба зашто 15 мин. ја отварав страницата и уште други дополнителни 15 мин. испраќав мислење. :@

Па да си кажам прво за Виктор :$
    За мене Виктор е одличен и има многу убава боја на гласот и вчера настапот му беше прекрасен. И мене некогаш ми иде на живци кога се однесува така самобендисано ама без разлика на тоа јас ќе си го поддржувам. И искрено јас оваа песна од Битлси не ја знаев (не дека не знам песни од Битлси) но поради начинот на кој Виктор ја изведе песната мене многу ми се допадна истата. :wasntme:

За Иван,Нико и Мики веќе се знае дека сум ЗА, одлични беа и они само напред :clap:

Е сега Дејан ме изненади ама многу пријатно ме изненади човекот :!: На претходните гали од што ми беше таков млитав не ни можев да го гледам ама затоа пак, последниве две гали нешто многу се опушти. Па така треба бе Дејан, и гласот да ти го слушнеме не само исплашената фаца да ти ја гледаме ;)

Кај Јуле пак, многу,многу ми се допадна стајлингот.Баш и беше во ретро стил! А со пеењето и не ме воодушеви многу,некако послабо испеа овој пат. Како да не и беше паметот во песната.
    Па и за Билјана би го кажала истото,дека стајлингот и беше добар ама пеењето :x

И Христијан ептен позитивно ме изненади вчера. Мислам ова дека му беше најдобар настап досега,навистина прекрасно испеа :!:

За Јана и за Иван си кажав во постовите од вчера да не се повторувам сега