Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонски музички идол

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од RainBow, 11 октомври 2010.

?

Кој според вас треба да биде првиот македонски музички идол?

Анкетата е затворена на 27 април 2011.
  1. Mики

144 глас(а)
    37,4%
  2. Дејан

31 глас(а)
    8,1%
  3. Иван

210 глас(а)
    54,5%
  1. ViKtOrIjA21

ViKtOrIjA21 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    148
    Заборавив да напишам..ај што не и ја даде ружата на Бети, што ја изгази..туку и на роденденот си рече дека Бети е единствената личност која не сака да му биде присутна на роденденот!! што му згреши? тоа што беше искрена и му упати некои критики и совети?? ама тој е толку МАЛ во секоја смисла на зборот и неможе да прифати критика бидејќи тој е "најдобриот, најубавиот и најубаво пее" ха..

2. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Абе што му згрешила, дали му згрешила, дали присуствувала или не кај него на роденден не се мешам, но барем малку професионално требаше да „одигра“ на сцената.

На ViKtOrIjA21 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    јас мислам дека за него има гласој секогаш..ама намерно го седнуват за да му ја смалат малце цената 2 пати со ред се одлучваше дали да испадни или не..хммм сигурна сум дека во една од наредните ќе испадни ;)

4. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    и ова не го сфаќам стварноо..зошто тој го изјави то стварно не ми е јасноо :o
    бтвв кога му упати бети критики во емисијата со жаре или?? :)

5. ViKtOrIjA21

ViKtOrIjA21 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    148
    Да во емисијата на Жаре..и во критиките како што се сеќавам немаше ништо толку лошо ..самиот Жаре ја праша што треба да сменат Мики ,Виктор и Христијан и таа за Христијан се сеќавам рече дека треба уште многу да учи и да не биде толку арогантен..а и на Виктор му кажа дека треба да го смени односот за пред камера ..и Виктор не кажа нешто лошо за неа..ама Христијан си е таков..а Бети само имаше храброст да му го каже тоа :)

6. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    ете моментално го гледам видеото,со бети во еден на еден,се познава дека е добра личност,и дека им оставила добар впечаток на сите :) ..срцка е мн е мила,алал да му е за храброста :P :)

7. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Значи, да бидеш пеач подразбира и соодветно однесување со луѓето околу тебе. Не може ти да се однесуваш арогнатно со околината, таа е факторот од кој ти зависи кариерата. Таа ги слуша твоите песни, таа ги полни салите. Ама, пусти дечиња...им удри слава во глава и ете ги сега - лансирани до Сатурн!
    Какво паѓање ќе имаат не се свесни (според мене).
    Вриштат, пиштат тинејџерки и основки по нив и готово, станаа најјаки фаци на македонската музичка сцена хахаха.
    Да беа во некое друго шоу, онаму каде жирито одлучува до сега ќе отпаднеа (Христијан и Виктор). Пример во Фактор X. Ова што сега прв пат го слушам за ружата ме остави без текст. Значи за Христијан подароците од публиката немаат никакво значење....
    Никогаш не сум сакала луѓе кои се преценуваат и летаат во облаци, без основа за тоа. Можеби треба да воведат број за не ми се допаѓа- е тогаш би било интересно :D

Ќе кажам уште еднаш. Сметам дека Билјана ги има сите квалитети да биде новиот Идол, интересна е, темпераментна и своја. Сепак реално сметам дека Мики и Нико се со поквалитетни гласовни способности, но немаат некоја динамичност и свежина која е потребна за да се биде ѕвезда. Виктор и Христијан ми се светлосни години далеку од поимот за ѕвезда, многу ми се како Џастин и Бибер wanna be хахаха :D

Пореално мислење од мене, на темата Идол- здравје 8)

На Adi888, Mandarinna88, baguf4e и 2 други им се допаѓа ова.
  8. anamariia.x3

anamariia.x3 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    857
    Незнам како можете да ги споредувате Виктор и Христијан и да ги ставате во ист кош.
    Виктор е прекрасно момче,знае да свири на неколку инструменти,има завршено нижо музичко,средно музичко и музичка академија што значи има разбирање од музиката итн.Иако сум му фан признавам дека е малку дигнат и затоа треба едно 2-3 пати да го седнат на столчето.

За Христијан немам зборови за тоа што го направил со Нико.Навистина,до толку дигнат и разгален човек не сум сретнала

9. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Мене лично ми се на приближно исто ниво. Баш поради фактот дека Виктор е толку музички образован треба да има малку повеќе стил и да го контролира однесувањето на сцена ;)

10. anamariia.x3

anamariia.x3 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    857
    Добро секој си има различно мислење :)
    Али факт е - славата ги има сите по малку удрено по глава .. некој повеќе некој помалку

11. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    Христијан нема богат татко. Мајка му и татко му се разведени, тој живее со мајка му и не сум баш сигурна дека е во контакт со татко му. Како и да е, ни едниот, ни другиот родител не се богати.

Виктор со Христијан ти се ист ѓавол во различно пакување. И двајцата имаат завршено музичко образование, и двајцата имаат свои бендови со кои настапуваат, и двајцата се арогантни, и двајцата се вљубени сами во себе, и двајцата за себе мислат дека се најдоброто нешто што се има случено во светов, со една разлика-Христијан далеку повеќе знае да се однесува на сцена и да направи муабет.(можеби затоа што е и актер).

На FBI му/ѝ се допаѓа ова.
  12. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
    :shake: :x

13. anastasija85

anastasija85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.029
    се знае ли сега конечно члистата кој што ќе пее или? :?: :wasntme:

14. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    ^Ја знаат идолите, а ние вечер ќе ја дознаеме.

15. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Едно е сигурно - читаат фемина. :lol:

На Adi888 и rebekar им се допаѓа ова.
  16. rebekar

rebekar Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    26
    Не да читаат...

17. rebekar

rebekar Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    26
    1. Нико- Молитва (еве што имаше објавено на неговиот фб профил : Zdravo na site!!! Konechno sednuvam na kompjuter... :))) Mi nedostigavte... Ponedelnik nastapuvam prv, so Molitva od Marija Serifovic.)
    2.Дејан-Либар од Џибони
    3.Јана-...
    4.Иван- Бацила је све низ реку- Индекси
    5.Ивица- AKO IMA BOGA - BIJELO DUGME
    6.Билјана-...
    7.Мики- Sve jos mirise na nju od Parni Valjak
    8. Христијан- Zasto Pravis Slona Od Mene оd Dino Dvornik
    9. Виктор-...
    Ова е според тоа што тие самите објавија на фејсбук.

18. Avril.09

Avril.09 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    892
    Мики ќе ја пеел Све још мирише на њу!!!! Уште сега знам колку добро ќе биде.
    Мојата омилена песна ќе ја пее мојот фаворит! Што убоо. :lol:

На purple.butterfly, angelce1 и Victorya им се допаѓа ова.
  19. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Ако читаат веројатно , има некој пост онака што ги натерал сериозно да размислат ?
    Или коментарите од публиката не се воопшто важни за нив ?
    Еве ако Кристијан прочитал 3 поста кај што се зборува за неговото однесување би требало да се замисли малку и да си рече, чекај, што толку им смета , можеби вистина треба нешто да променам ионака најискрено мене најбитно ми е кај тој што ќе биде идол пеење и однесување на сцена, а позади сцена 100% никој не може да ги знае какви се и како се однесуваат, тие најдобро се знаат .
    Веројатно треба да бидат секогаш приземјени за повеќе да им се допаднат на луѓето, друга филозофија немаа.
    Друга работа, ако се сака познавајќи не нас луѓево ќе му најдеме и замерка и на тој што најубаво пее.
    И да пее најубаво сега некој ќе рече ако нема однесување џабе е , затоа некои работи сакале неќеле сепак одат во пакет или грешка сум.

На pink4ever му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Angel4e123

Angel4e123 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2010
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    86
    Значи како можел Христијан тоа да го направи?Има ли почит кон колегата,или си гледа само за себе?Уште од првента не ми се допаѓаше а сега имам причина зошто не ми се допаѓа!И во право е Lux,ако ги читаат мислењата на фемина,нека се запраша Христијан зошто си гледа само за себе!!!Толку од мене!