Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонски музички идол

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од RainBow, 11 октомври 2010.

?

Кој според вас треба да биде првиот македонски музички идол?

Анкетата е затворена на 27 април 2011.
  1. Mики

144 глас(а)
    37,4%
  2. Дејан

31 глас(а)
    8,1%
  3. Иван

210 глас(а)
    54,5%
  1. TennisBabe

TennisBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    364
    Не знам дали помина Ивона, девојчето од Куманово ? :?:

Покрај неа сум и за Иван Раденов и Коста :)

2. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    Им ги дадоа тие поесни поради фактот што се тешки за изведување со многу високи тонови и треба да се види распонот на глас со кој располагаат. Тука се гледа квалитетот. Па никола никола или жалопојките на нашите т.н. пејачи се понекогаш толку ниско напишани што секој од нас перфектно ќе ги испее и многу кандидати се влечат понатаму од круг во круг со такви песни. Вака кога сите имаат иста песна која е прилично и те како тешка можат да се проверат кандидатите и полесно да се пронајде квалитетот.

На Victorya му/ѝ се допаѓа ова.
  3. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.076
    Допаѓања:
    66.896
    Можеле и повеќе песни да им дадат со високи тонови, ако тоа им била целта. Навистина е досадно за гледање вака. |(

4. danika

danika Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    134
    Двете песни си беа сосема на место според мене.Повеќе пријатно ме изненадија момците,со инвентивност во кореографијата,некако поспремни делуваа и посигурни во пеењето.Девојките приказна сама за себе, повеќето уште на старт не ја фаќаа песната,фалширање исто така доста,проблеми со интонацијата... мислев дека ќе бидат далеку подобри,но тоа е.

5. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.053
    Допаѓања:
    5.085
    Ивона мислам дека ја видов во собата кај што не поминаа. А не ја гледав кога пееше ама затоа има реприза. Баш ми е криво, девојчето имаше фантастичен глас. Може е до годините 14?
    Незз

6. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Само по 1 песна :?: досадно беше истото па истото па и малку нефер не може сите да ја фатат песната :^) Многу квалитетни деца го напуштија идол :( . Мојот фаворит си замина Бобан Милосавлески аххх сонцее :inlove: :inlove: :inlove: се затрескав во типов :D а не му текнува на дечково да си направи фејсбук како за инает ;(

7. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Венди песната може во октави да ја спуштаат/креваат, а според мене е скроз ок. Сите се талентирани, доколку им дозволеа да бираат која песна сакаат никако немаше да можат да одлучат судиите. :)
    Ако мислиш на новите песни што ќе ги пеат следната сабота, сите три песни се во различен тоналитет. :)
    А инаку еве го Боби. Според мене пее ок, ама има многу со подобра боја на глас и подобар вокал што не влегоа.

8. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Вчера навистина, се виде кој треба да продолжи понатаму а кој не. Сепак кога се работи за ИДОЛ, уште лани видовме дека бараат кандидати кои ке бидат комплетни, во смисла, одговорни,да знаат на време да се справат со тремата, да ја слушаат музиката, да сфатат дека таа не е за џабе, да не немаат мн проблеми со интонацијата(тоа се вежба и со работа се стрекнува), да знаат како да се движат или каков став да заземат со телото,а не со рацете в џеб и сл; и се разбира да не му е тешко да научат текст на песна од 2-3 строфи + рефрен, со за монгумина вчера претставуваше голема тешкотија за жал.А бараат такви кандидати , бидејќи не им е цел да ги учат многу, туку да ги надградат.Вчера можеби беше малку досадно да се слушаат две исти песни, ама барем сите добивме вистинска слика за сите кандидати. Сцената е најдобар тест, и подобро е да падниш на тој испит кога има тројца судии, отколку кога публиката во цела сала ќе ти биде судија. НАјнемилосрдниот судија е секогаш публиката. :)

9. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.005
    Не беше фер тоа што, песната на женските беше далеку потешка за пеење од таа на машките. И навистина бе, зарем неможат да ја научат `неправда`? 2-3 стиха се и само тие се вртат. Жал ми е за девојчето од Куманово Ивона што не помина, најверојатно е ради годините. Како и да е, ако е упорна може ќе ја гледаме на аудиција другата година :)

10. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    И после Калиопи изјавува разочарана сум од девојките. А да им дадеа на момчињата потешка песна со повисоки тонови :?:

11. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.005
    Мислам оти рече дека е разочарана од кореографиите на девојките. Ама не, не беа лоши женските, сега имаше некои што ја забораваат песната, трема ги фатило и сл. Ама како што рече Тони бидете тремаџии цел живот ако дозволите да ве совлада тремата. Тешко е да се совлада знам, ама кога веќе си се пријавил треба да бидеш подготвен на се. И многу ме нервира кога ги преувеличуваат песните. Да покажат дека се свои во ред, ама ... Штознам... Не сум многу импресионирана од машките. Можеби и до песната беше, ај ќе видиме понатаму. На наредната можат да бираат од Ѓоко песната од евровизија, Feel од Роби и другата ја заборавив која беше... :?:

12. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Ама Wild.Child мислам на Бобан тој физичарот :D од Тетово тој го барам :P ... Женски ако знае некој нешто за срцкава нека ми излез во пресрет :D :D :D леле си полудев баш баш :lol: :inlove:

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  13. TennisBabe

TennisBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    364
    Баш штета за Ивона..Навистина е талентирано девојчето.
    А морам да признам дека сум заљубена во Иван Раденов.Беше тоа љубов на прв поглед! :lol:

14. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    морам на трач да завртам, :rofl: Сања Зукиќ се мува со Виктор Апостоловски :lol: гледав слики

15. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Уште колку кругови мислат да прават за да почнат гала вечерите?

Ми се смачи, 5 круга ги молкнат. Мислам дека во другите идоли многу побрзо одеа работите или се лажам?

Ако сум грешка нека ме поправи некој, макар што мислам дека во сите идоли (барем јас тие што сум ги следела) гала вечерите се по 3тиот круг.

Идол ми е Евгенија Чанчалова, ем глас, ем стил и мислам дека од девојките таа најхаризматична е, а и најубаво ја испеа песнава.

Стефани Брзанова, таа црвенокосата што има 15 години што направи? Не ја видов во ниедна соба...

16. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Чекајте малку, нема ли Сања дечко? :rofl: ццц :D

Инаку уште во сабота има еден круг, па од идната ќе знеме кои се финалисти. ;)

17. Lovely

Lovely Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    1.058
    Јас не ја гледав целата епизода во Саботата и незнам сега. Сите ли отидоа понатаму или? Колку отидоа понатаму и кои, ако се знае?

18. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
  19. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Мене фаворит ми е Влатко :) Девојките не ги следам баш, ама криво ми е за Рахела што се откажала преубаво пее девојчето.

http://mesto.com.mk/video/5XUDKDSXWHR3/ ... 1%83%D0%B3

20. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Христијан Тодоровски...

ЌЕ ТЕ ЖЕНАМ!

На pink4ever и BoaVista им се допаѓа ова.