Да што вика Реинбоу може и најверојатно песната е од времето на Југославија, ама македонски евергрини таква вечер веќе имаше. Добро одбрале другите Дино Дворник, Индекси, Бијело Дугме, Парни Ваљак. Тоа е за мене ЕКС ЈУ иако да и Македонија спаѓала во бивша Југославија ама пак мислам дека ако е така темата се знае на што се мислело кога ја поставиле така. Македонски песни слушавме веќе.
Biljana Gjosheva citam femina i nemozam da poveruvam deka se vodi debata okolu pesnata 'ako istraes' od zorica popankova,koja voedno nema da ja peam na YU vecer, coek da nemoze pesna da stavi na zid...a ako ve interesira koja pesna ke bide toa gledajte idol,i ne bidete tolku ljubopitni strpete se,nema da e interesno inace....dobra nok Објавила на фејсбук.
Значи што е оф топик ако коментираме што ќе пеат? Па тоа е најголемиот дел од идолот, аман веќе. Баш ваквите постови се оф топик. И кај се водело дебата за таа песна? Јас само за Нико видов
Тоа што го објавила на фејсбук, го видовме во претходните страници го постна некој во својот коментар разгледај ти. Секој коментар во врска со Идол и гала вечерите не го сметам за офф топик
Сакаш да ми кажеш дека Билјана заради Папараци од Лејди Гага влезе?? Те молам...поочајна песна нема...АКо имаш ти добра постава позади тебе и публика која те гласа..и Секси жена од Макавели да ја пееш ќе поминеш... Кај нас не се избира НАЈдобриот..значи тој што најдобро пее,се однесува на сцена или слично туку тој што е најличен и има најмногу гласови од малечки девојчиња кои се топат пред ТВ. А за песните..треба да си го разјасните поимот ЕX YU..очигледно не е јасен.. Јас си гласам за Нико вечерва...А "навивам" плус за Мики и Иван
Добро ај баш ќе видиме што ќе пеат. А мене пак не ми е јасно што се нервираат волку идоливе заради нас што коментираме и водиме дискусии?? За тоа сме ние тука, нивна задача е да пејат а наша да коментираме Сеа нормално дека не може секој да ни се свиѓа, ама и они нека смират живци малку
Не само кажав дека е многу битно која песна ке се пее..факт е дека на ИДОЛ гласат најмногу тинејџерите..кои ја слушаат Lady Gaga.. Билјана 1виот концерт испеа песна која многу луѓе не ја знаеа и не влезе во првите 5 иако јас лично за неа гласав..и Калиопи и кажа дека е многу битно каков избор на песна ке се направи..не велам дека треба да се пее песна што не им се допаѓа..но има толку голем избор на песни и треба да внимават сите што пеат..
кога настапува Билјана за неа гласам и за Мики најдобри ми се ,овој Нико добар е ама некако налудничав ми изгледа! другите ми се онака исти сите, овој пат мислам дека излегува Ивица нз зошто некако така ме тера да мислам
Да бе Емилија на ексклузив индиректно се пожали од коментарите во темава откако отпадна, еве Билјана јавно на фб пишува дека читала тука. Не ми е јасно, што се кандидираат за Идол ако не можат да поднесат коментари околу нив? Ај ако не на секое интервју или кај стигнат нека пишуваат што прочитале на фемина. Кога го пиша некој коментарот за песната Ако истраеш, кога видела Билјана па напишала кај нејзе на фб Па на крајот на краиштата публиката го бира идолот.За вечерва сакам да излезе Ивица или Дејан досадни ми се веќе некако или па Јана многу ми е лигава Ај да глеаме
ее читам,читам и не можам да ви се изначудам девојки колку се замарате кој што ќе пеел,кој што правел од идоливе,сеир им фаќате си мислиш којзнае кој се,што ќе пеат вечер тоа, нам ни останува да уживаме,шо има дискусии да развивате за тоа со денови пред галата ццц
Ивана вика песни од Екс Југословенските простори. Мислам дека не се работи конкретно за песни кои се испеале тогаш, туку песни од Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Србија, Црна Гора и Македонија. Значи не Екс Ју стари хитови.
^^А тебе што ти смета тоа? Ќе си развиваме дискусии до бескрај, за тоа и е темава Јас усм ол сет за идолов и чекам ХиХо да си оди