Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонски музички идол

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од RainBow, 11 октомври 2010.

?

Кој според вас треба да биде првиот македонски музички идол?

Анкетата е затворена на 27 април 2011.
  1. Mики

144 глас(а)
    37,4%
  2. Дејан

31 глас(а)
    8,1%
  3. Иван

210 глас(а)
    54,5%
  1. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.618
    Допаѓања:
    2.472
    абе видете вака.. треба да испеат песна од екс ју простори.. значи Jугославија ја сочинувале Македонија, Србија и Црна Гора, Хрватска, Словенија, Босна и Херцеговина.. и они требало да одберат некоја песна на некој од овие јазици, а не мора песната да биде од времето на Југославија..барем јас така сфатив :$

едит сега видов дека вајд чајлд го кажала претходно ова :D

2. macysh

macysh Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2010
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    851
    Виктор :inlove: :bow: :bow: :bow: :) Прекрасен! Ма кој што сака нека кажува,Виктор има прекрасен глас,изглед и поседува скромност.А потенцијалот за ѕвезда е од далеку воочлив ;)

Да не ја повторувам Росоњерка,се согласувам до збор! Посебно за Нико,не се поднесува и . Иако на почетокот ми беше во фаворитите,се се промени. :)

На Neytiri, ViKtOrIjA21, TheKiketoo и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. viki44e

viki44e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    1.083
    Мене Дејан би беше многууу лошш...Гласчето му го снема...
    Кико да отпадни..некој спомна дека е згоден!?Право скакулче ми е..па и се подгрбавил..
    Листата моја...Мики..Нико...Иван...Виктор...за останатите ми е сеедно...
    Гласааав за Никоооо!Срцкаа..го обожавам!

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  4. SunFlower94

SunFlower94 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2010
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    362
    Не верував дека ова ќе го кажам, но Нико денес ме разочара, а Христијан и Виктор пријатно ме изненадија. Сега уште на Виктор да му дадат 2-3 третмани на столчињата, да се спушти не иде више вака, и жириво многу ги величи! За Мики немам зборови, убедливо НАЈДОБАР! Тука негде е и Иван, и единствено тие двајца заслужуваат понатака според мене, Јана многу се лигави бре, ме нервира на моменти, Биле е добра, иако денес потфрли малце. Дејан не направил ништо позначајно за да биде забележан, а добар вокал е, ми се допаѓа и треба да биде малце по опуштен. Ивица, не е мој фаворит некако, не ми лежи :D Мојот глас вечерва за Мики и Иван како и секогаш :)

Едит: некако жал ми падна за Кико денес, незнам зашто многу критики од еднаш, како во депресија да ми е :^)

5. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.117
    Допаѓања:
    67.111
    Точно дека Нико не испеа најдобро денеска, ама неговите гласовни способности се многу поголеми од тие на Хихо. Не можат да се споредат никако.

На baguf4e, TheKiketoo, ViKtOrIjA21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. stefiiM

stefiiM Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    54
    Зашто Виктор ?
    Баш убаво испеа овојпат. Христијан да он е следен за испаѓање. Али Викор преубаво испеа..

На TheKiketoo и ViKtOrIjA21 им се допаѓа ова.
  7. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Поседува лажна скромност, има разлика.

Се сложувам со Рејнбоу. Јас ден денес се прашувам како воопшто Кико стигна до тука.

8. ViKtOrIjA21

ViKtOrIjA21 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    148
    е сега точно дека Виктор ми е фаворит..и не викам дека сум толку стручна за музика ама мислам дека Виктор беше феноменален вечерва... не би го споредила со просечното пеење на другите (со исклучок на Виктор и Иван) и никако не би го ставила на листата на исфрлање...ете и Ивица додека пеешее не ми беше лош ама сега кога дадоа снимка НЕ НЕ!!!

9. 90210

90210 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    55
    ОМГ Виктор кооолку беше добар денес. Ова му беше најдоброто до сега, а очекувам и уште подобри изведби се до финалето

На ViKtOrIjA21 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Нико има глас ама незнае да пее. И ја претера. Екс ју, значи песни што биле испеани во времето на Југославија. ЕКС ЈУ, ЕКС ЈУ значи. А не Молитва... или Либар ете... Ако е за песни од овие простори тогаш ќе биде Балкан најт.

На SunFlower94 и Plavusa.17 им се допаѓа ова.
  11. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    И за Дејан не знам зошто не ви свиѓа како испеа вечерва или имам ептен специфичен вкус па се мене нешто поразлично ми се допаѓа или ептен сте пристрасни или сте оглувеле од дерењето на Ивица па не го слушате убаво детево. :D
    Шала на страна, не сакам да испадне вечерва тој, пак лобирам тој да остане, гледам нешто во него скриено што ми вика дека ќе биде добар пејач од него, ама ај да не го избаксузирам .
    Колку идат навака галите до финале толку ќе се смалува кругот на идоли и толку ќе испаѓаат нели некој сепак мора да испадне.

На TheKiketoo му/ѝ се допаѓа ова.
  12. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Ајде и јас да си споделам мислења :)

1. Нико! Мислам дека нема потреба повеќе да коментирам за него. Се е кажано. Многу убаво пее, знае да го покаже на публиката тоа што го знае... Секоја чест :bow:
    2. Дејан. Дејан не ми е некој фаворит но оваа вечер мислам дека добро се претстави :)
    3. Јана - некако како да го сплетка текстот но се на се мислам дека не беше лошо.
    4. Иван. За иван исто како и за нико (само ќе го копирам текстот) Многу убаво пее, знае да го покаже на публиката тоа што го знае... Секоја чест :bow:
    5. Ивица. Убаво го покажа гласот со песнава иако на некои зборови малку...
    6. Билјана - убаво пее но не е моја фаворитка :rofl: добро отпеја
    7. Мики - исто како и за нико и иван (пак ќе го ископирам текстот) Многу убаво пее, знае да го покаже на публиката тоа што го знае... Секоја чест и мислам дека требаше да биде предпоследен затоа што најдобрите двајца оваа вечер за крај :) (за вториот мислев на Виктор :tmi: ) :bow:
    8. Христијан - не ми е фаворит и јас мислам дека треба да испадне, иако оваа вечер најдобро испеја од сите гали (и јас ќе се сложам со Калиопи)
    9. ВИКТОР - пак ќе го копирам горе напишаниот текст. Многу убаво пее, знае да го покаже на публиката тоа што го знае... Секоја чест оваа вечер најдобро се претстави од сите други гали и мислам дека заслужува да оди понатаму :bow:

Звучев како жирито ама... :D Сите ми се допаднаа оваа вечер! Па ќе видиме околу 11 кој ќе си замине

На MiDnIgHtLaDy, irena-10, Adi888 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    сепак мислам дека Нико е подобар од Христијан..а за испаѓање мене ми се Дејан и Ивица..едноставно не знам како стигнале до тука. Христијан можи уште малку да си поседи :lol:

14. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.117
    Допаѓања:
    67.111
    Има глас, ама не знае да пее? Па скоро сите не знаат да пеат, изгледа нема кој да ги научи. За разлика од другите Нико барем има добар глас, со вежбање ќе пее без грешка. Офи воопшто не можам да се согласам со тебе вечерва.

На baguf4e, viki44e и Wild.Child им се допаѓа ова.
  15. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    ^Абе Виктор порано јес да си беше дигнат и самобендисан, посебно кога ја пееше This Love, прво со сликата со стомачните, после со мастиката и кога му го фрлија тој грудњакот.
    Ама сега ми е баш приземјен и на место.Срцка. :*
    Оваа изведба му беше дефинитивно најдобра.
    Од што му беше добра мислев и на аватар да го клаам, ама Енрико ми е тешка љубов непреболна :D :D

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. stefiiM

stefiiM Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    54
    Секогаш кога Виктор настапува јас цела се тресам. Стварно не знам што се случува со мене, никогаш до сега не сум била толку затрескана по пеачи, ова ми е првпат. А посебно денеска, очите ми се насолзија додека го гледав како пее..

На 90210 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    ШТООООООООООООООООО?????????????????????? ИВАн ГО ФАЛИТЕ ВЕЧЕРВА:!!:!:! ИВАН?!?!?!?! ИВАН!!!

Иван ја испогреши песната!!!!

18. irena-10

irena-10 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    882
    Зошто ви е Нико антипатичен? Па покатастрофа и глума од Виктор и Христијан нема, според мене дефинитивно. Мики, Нико или Иван, моите фаворити, се поклопуваат со на Тони и Андријана. :D

На interesna и Arhangel-maniac им се допаѓа ова.
  19. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    ВИКТОР,МИКИ,ИВО И ИВАН ВЕЧЕРВА МЕ ИЗВАДИЈА ОД ЧОРАПИ БРАВОООО!!!! БИБИ И ЈАНА САЛО НЕКАКО, ДЕКИ БРАВО ЗА ИЗБОРОТ ЗА ПЕСНА, А НИКО ВЕЧЕРВА МЕ РАЗОЧАРА, МИКИ ОДАМНА ТЕ НАТПЕА ПАМЕСТО ДА РАБОТИШ НА СЕБЕ СИ РАБОТИШ ЗА ТЕАТАР НА СЦЕНАТА, ВЕЧЕРВА НЕМАШ ГЛАС ОД МЕНЕ, МИКИ ВИКТОР ИВАН, МОРАМ ДА ВЕ СЛУШАМ И ПОНАТАМУ БРАВОО ВЕ ОБОЖАВАМ!! САМО НАПРЕД!! :rock: :D :)

20. The.Crab

The.Crab Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    370
    Платонска љубов. :lol: :P ;)