Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонски музички идол

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од RainBow, 11 октомври 2010.

?

Кој според вас треба да биде првиот македонски музички идол?

Анкетата е затворена на 27 април 2011.
  1. Mики

144 глас(а)
    37,4%
  2. Дејан

31 глас(а)
    8,1%
  3. Иван

210 глас(а)
    54,5%
  1. MiiLla

MiiLla Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    54

Нема шанса да пеат турбо фолк, Идолот е поп-рок шоу. И јас би сакала да пеат песни по избор, но мислам дека тоа ке го остават за крај кога ке останат тројца.

2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.666
    Лиценца или не,кога се работи за производ или нешто слично,мора да биде по пропис,ама друга ствар,кога се работи за шоу,мора да се направат пари.
    4 недели по ред Кристијан седнува на жешко столче и не испаѓа.Зошто,за да се плашат тинејџерките и да билдаат сметки.Овие двајцава излегоа,за да не испаднат девојките,а ќе испаднеа сигурно,а испаднаа двајца за да настане каков-таков баланс.Друго,ќе има и гала во која ќе има шанса да се спасат еден или двајца пак да упаднат во шоуво и се такаааа...просто ко грав,се за пари.
    Нe глеам веќе.Тачка.Абе убаво не гледам тв,кој ѓавол ме тераше да почнам и јас не знам,ме понесе сеир,еуфорија и тоа е.Не глеам!!!

А да,пошо е прилагодено за наш простор,нема да ме чуди и фолк вечер да имаат ко шо имаше на бугарскиот идол,ако добро памтам.

На mims-89, white.kitten, baguf4e и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    А ми вика другарка денес се зачудив, Бети се имала пријавено на бугарскиот идол и стигнала мислам до гала вечерите ми рече :) Бети, и онака има живеено и во Америка можела и на американскиот со тој вокал да се пријави според мене, може немаше да стигне којзнае до каде заради конкуренција но сепак! Ние нема да ја заборавиме :!:

4. Miax

Miax Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    14
    Да и јас ја видов на Бугарскиот Идол како пее..Така прелистувајќи на Јутуб ја видов :P

На Plavusa.17 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Elina

Elina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    65
    Jac вчера и самата имав прилика да видам колку жирито беше изреволтирано од одлуката на гледачите односно оние што гласаат затоа што Кико не испадна туку испадна еден доста талентиран човек како Нико па и Ивица(во однос на Кико) :devil: .Дури во еден момент Игор искоментира:"Ах ништо не правиме и ова е наместено".
    Иако Нико не беше мој фаворит мислам дека прерано испадна и сите ке се сложиме дека парите го градат ова шоу а не талентот |(

6. Miax

Miax Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    14
    На ФБ во една група го поставив истово и повеќето шо гласаа се за Биле

7. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Истото и јас го мислам. Ќе има таква гала на која ќе вратат еден, па може и двајца, еден од публика, а еден од жири.
    Доколку и жирито има моќ овој пат, се надевам дека нема да бидат заслепени од други х фактори и дека реално ќе го одберат оној или онаа кој/а најдобро пее.
    Христијан и Виктор ќе ги гураат до крај, за вртење пари. Уз пат ќе ги седнуваат на столче изменично (прво едниот, па другиот, а понекогаш и заедно кога ќе се смалат гласови).

Во секој слушај, квалитетот ќе излезе на виделина. Било кој и да победи, квалитетните гласови ќе ги земат во добра продукција. Сигурна сум дека кариерата на тие што отпаднаа и ќе отпаднат нема да престане тука.
    Жално е што добри вокали служат како машини за перење пари, но трновит е патот до славата.
    А за лажната скромност не коментирам. Никого не го познавам лично, па не знам дали се фолира или не. Не можам да донесам заклучок гледајќи ги на ТВ. Патем, по постовиве важи или признаваат дека се фолираат или глумат. Да признаат не ви чини, премногу се кренати, а да си молчат арогантни и исфрустрирани. :lol:
    Кога веќе Игор беше толку арогантен последнава гала, можеше да му оддржи пар лекции за културно однесување на Христијан, што смее, а што не смее да се прави (за магарето на ФБ зборувам, сигурна сум дека се раширило), наместо сите да не` нарекува слонови. |(

Тоа дека на Идол не се гледа глас само, не ми било сфатливо. Ствар на вкус е, сепак.

8. anamariia.x3

anamariia.x3 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    857
    да,јас бев таму и баш го видов тогаш тоа го кажа и ја напушти салата

9. Wild.Child

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Ондак и Игор е слон ? :P
    Нека припази малку идниот пат што зборува, вреди многу и тоа што го кажуваат тие, иако делумно не изгледа така. ;)

10. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.119
    Допаѓања:
    67.121
    Има ли некој информација до кога ќе трае идолов?

11. Wild.Child

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Јас имам слушнато дека ќе биде до средината на јуни. Нели, што повеќе влечат, повеќе парички во џепче.

12. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Ц. Реакцијата на Игор нема апсолутно никаква врска со останувањето на Христијан во Идол.Да он ќе го фали пред сите и после ќе се револтира ако не испадне баш он? Дај ви се молам.Може сакал Ивица да испадне само може бил револтиран дека испаднале 2ца, од кај знаете? Еее сте се фатиле Христијан па Христијан ко слеп за стап аман бе веќе.Се гласа настапот на гала вечерта а Христијан имаше солиден настап и тоа е тоа а и да немаше публиката одлучува.Во секој случај не туку ја поврзувајте реакцијата на Игор со Христијан нема логика. |(

На vikica.s му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Најверојатно сигурно уште 7 недели зашто толку кандидати останаа, освен ако не вратат еден или двајца... :?:

14. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Абе стварно латино ќе пејат, проверено е ова? :o
    99 % идам на Идол у понеделник, уште и латино ако пеат!
    Оу јеаа :rock: :rock:

15. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Јас прее нешто разбрав гласнини дека некаде докај јуни може да потрае. Нели тогаш се изборите па Груевски рекол ако победи ќе ја исклучи А1 и затоа можеби до тогаш ќе трае и изгледа затоа 2ца испаднаа. Незнам само така слушнав :)

16. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Нема врска ова. Гласини шират.

17. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Јас си го кажав своето мислење.Само мислам не е во ред некој да пишува едно исто за некој, само затоа што не му се допаѓал.Ако не ти се допаѓа кажи еднаш,два пати, а не на секој кој ќе напише добро мислење за Нико, да му се редактира и да се напаѓа, мислам нема смисла.

18. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Па и јас така им реков, зар е можно толку лесно телевизија да затворат. Трачеви само

19. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.119
    Допаѓања:
    67.121
    Секој оф топик ќе биде избришан. Не застранувајте од темата со конфликти.

20. zverka

zverka Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    31
    вчера кој испадна?