Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонски музички идол

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од RainBow, 11 октомври 2010.

?

Кој според вас треба да биде првиот македонски музички идол?

Анкетата е затворена на 27 април 2011.
  1. Mики

144 глас(а)
    37,4%
  2. Дејан

31 глас(а)
    8,1%
  3. Иван

210 глас(а)
    54,5%
  1. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Ако има враќање на некој кандидат, сакам тоа да биде Бети.

На sweetheart10, GarpovaV, ViKtOrIjA21 и 6 други им се допаѓа ова.
  2. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.714
    Допаѓања:
    8.799
    Ако стварно има латино вечер тогаш ќе замолам некој од идолите да ја испее песнава ако го чита ова,преубава песна е... :inlove:

http://www.youtube.com/watch?v=Sb1G2JlrDF8

На ViKtOrIjA21, crazylady и angelce1 им се допаѓа ова.
  3. barbie-hilton

barbie-hilton Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    82
    Леле ако има стварно за враќање и јас ќе гласам за Бети :)

4. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Дефинитивно Бети не требаше да испадне, мене од девојките ми беше најдобра, најубаво ми пееше и да ако има враќање би сакала да ја вратат Бети

5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.556
    Допаѓања:
    251.836
    12 Гали ќе бидат, 5 поминаа останаа уште 7, а во финале остануваат 4 или 5 мислам, така да сигурно ќе вратат еден или двајца.

6. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.669
    Дај Боже Ивица да го вратат :) А ние да си се спремиме за гласање и да го вратиме Иво, зошто очигледно е дека местото му е меѓу најдобрите :)

На glamour-lady и JuLleE им се допаѓа ова.
  7. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    822
    Ако се враќа некој нека е Ивица.Ова ко да ќе дојдат дома и мене ќе ме прашаат. :D Ама и да се врати,пак кога тогаш ќе испадне, сепак само еден ќе победи, а искрено се надевам дека тоа ќе биди Мики.. ;)

8. Feminkaa

Feminkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    62
    Ако враќаат некој тоа треба да биде Нико. А инаку како прв македонски идол го гледам Мики

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  9. foreverinlove

foreverinlove Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    10
    Па не знам како ќе биде...но,ако има враќање дефинитивно Бети треба да се врати затоа што прерано излезе може и до финале ќе стигнеше.

10. 90210

90210 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    55
    Откако го прочитав интервјуто на Виктор на многу.мк се осигурав дека правилно сум го проценила. После него не знам како некој може да каже дека арогантен и дигнат. Мислам дека е прекрасен дечко, убаво воспитан и искрен.
    http://fun.mnogoo.mk/mk/articles/idol/k ... ostolovski

На MiiLla му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    Мојот топ 3 од целото шоу се:
    1.Виктор;
    2.Мики;
    3.Иван.
    И сега кога требаше да се изјаснам кој мислам дека ќе биде идолт се подзамислив! И тројцата се феноменални! Виктор ми е створен за идол и баш му лежи таа улога, плус публиката (повеќе малолетничка) го сака. Иван ми е исто така добар глас и физички добар изглед и секако нема да биде грешка ако тој победи. Ама Мики,е тој мислам дека најмногу заслужува и баш со добар глас и скормност ги постигнува успесите! Мики мислам дека воопшто целата публика го признава како добар вокал!
    На анкетава гласав за Мики и мислам дека од сите има најголеми шанси! Скоро сум сигурна дека тој ќе биде првиот македонски идол, а ако се покаже како точно моето мислење ќе има и задоволни и незадоволни, сепак повеќето ќе бидат задоволни!

На ViKtOrIjA21 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Sunshine555

Sunshine555 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    69
    Јас сум за Виктор исто така и Мики е добар ама што знам некако Виктор ми е комплет. Има се што е потребно за една sвезда. А во врска со жирито и Тони и Игор се утка. Па таму една пејачка,а тие двајца што? Ништо! Игор не престанува да се шегува (баш се зачудив тоа Тони испадна посериозен :?: ) Мислам дека подобро би било Игор или Тони некој од нив двајца да го сменат со некој човек што се познава од музика. И еве еден што ќе се шегува, што ќе ги забавува ете ќе има. :)

13. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    ^^^ Не би се сложила со тоа дека Игор и Тони се утка во шоуто! Жирито не е во шоуто само да дава коментари за пеење,туку и за држење на сцена,контакт со публика, стајлинг, градење на идната ѕвезда, избор на песна... Жирито на некој начин всушност го прави шоуто поинтересно а според мене баш Игор и Тони се створени за да направат интересно шоу! Плус Игор се има покажано во музиката и е сестаран уметник, актер, водител,писател, пејач и знае како се станува миленик на публиката бидејќи тој всушност е баш омилен на македоската јавност... Тони пак исто така има своја емисија (доста гледана) и има многу поголема претстава и искуство од нас за да ,,намириса ѕвезда,, од далеку,сепак работи со естрадни уметници и сигурно знае што всушност им треба и како се станува нечиј идол!

На sweetheart10, Desapointed, Wild.Child и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    На mims-89 и baguf4e им се допаѓа ова.
  15. sweetsmartgirl

sweetsmartgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Абе стварно Христијан имал нова девојка??? Кој знае нека каже, зш мн сум љубопитна :)

16. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Аиии срце! :*
    [​IMG] :inlove:
    [​IMG] :inlove: :inlove:
    А еве го и „лапањето“ :rofl: :rofl:
    А за песните ако пеат латино, само некој ако ги избрал Hero или Bailamos и ако ги упропасти има да го бесам на плоштад! :!:

17. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.054
    Допаѓања:
    5.085
    Јас на анкетава се мислев за кого да гласам зашто како и на повеќето Фаворити ми се Иван, Виктор и Мики
    Но ако мора еден еве нека биде Иван (за него гласав)
    Дечкото покажа дека знае да пее, и публиката го сака, скромен дечко кој не лета во облаци, барем така се покажува на Тв
    Во случај било кој од овие тројца да победи нема да ми биде криво,
    зашто новите ѕвезди на МАкедонија се родени

18. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Една од вечерите која ја изгледав комплетно, иако избегнувам да го следам веќе чудово наречено Идол, затоа што навистина се повеќе сфаќам колку е аматерско и некако се повеќе ме разочарува :|

Не можам да разберам една работа, дали жирито добило улога да ги фали сите сега во овие финалниве кола или што е финтава?! На нитуеден друг странски идол волку непоткрепени пофалби немам видено. Од друга страна пак си викам, Македонија шта ќеш. Она народноно - ајде сине, ајде изрецитирај една песна сите да те чујат маме. Синчево рецитира Прваче сум веќе вистина е цела, ушите ти ги реже со завивањето ама на крај добива едно - бравооооооо, одлично! И детево после си вели - ија види ама сум добар!
    Е баш на тоа ми наликуваат коментарите на жирито.
    Абе магаре да беше ќе чуеше колку фалшови паднаа а они не штедат со суперлативи. Па аматери се децава, верувам дека сакаат да научат нешто и секоја критика би ја примиле најдобронамерно и уште и би се подобриле за некое наредно коло. Барем јас кога би била таму сигурно не би сакала да добивам само пофалби, туку и да бидам усмерена макар тоа некој го сторил јавно или не. Што има врска, затоа и постои Идолов како шоу.

Нејсе, Мики и Виктор. Мој избор. А оној Виктор како би го таксала за внуче, да го галам и го гушкам тоа башка, неверојатно симпатично момче.
    Ама тоа не е битно, ниту тоа колку ми е антипатичен Мики - сепак испеа одлично во ова коло.

Се друго ми е здодевно сивило и баш сум разочарана, а толку се трудам во билокоја работа да најдам нешто позитивно и убаво, ама овој пат не ми оди :(

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mamence

mamence Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2011
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    45
    Ги читам мислењава од темава и се чудам...Вкус си е вкус, тоа го разбирам..., ама муабетот со овој бил скромен, оној не бил скромен...Што ви значи тоа скромен, и каква врска има тоа со музички идол? Идолот не треба да е "сељак", треба да знае како да се однесува, се слагам..но со тоа скромен , лажно скромен и сл. претеравте...Глупости.. Прво не ги познавате идолите лично( бар не сите), за да коментирате..
    Мадона да не е скромна? Или било која мегапопуларна ѕвезда? Ако некој зрачи со енергија, или е секси, или самуеверен-а, и знае што сака и што прави, тоа не значи дека не е скромен-а...сте помешале..
    Гласот секако дека е најважен, изгледот и имиџот исто така, но,
    Скромноста воопшто не е критериум! Не ти треба скромност за идол, ти треба ѕвезда !

На Tanny му/ѝ се допаѓа ова.
  20. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431