Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонски музички идол

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од RainBow, 11 октомври 2010.

?

Кој според вас треба да биде првиот македонски музички идол?

Анкетата е затворена на 27 април 2011.
  1. Mики

144 глас(а)
    37,4%
  2. Дејан

31 глас(а)
    8,1%
  3. Иван

210 глас(а)
    54,5%
  1. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    ^^^ Прво нека го постигнат успехот на Мадона, после ќе си направиме муабет :D
    Сега засега се обични човечиња пред камера.

2. Tanny

Tanny Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    401
    денеска ли кје има интервју со нико и ивица ? :)

3. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    сигурно денеска ќе биде кај 21:30 ;)

4. stefiiM

stefiiM Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    54
    Едвај чекам вечер интејвјуто ? Баш ме интересира што ќе кажаат. И баш сакам да видам дали Нико ќе почне се и свашта за секого да кажува или ќе си биде онака сите се супер. Ивица е стамежлив така да од него не очекувам да кажува што како и какви биле другите, али од нико очекувам...

5. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Баш ти е на место споредбава со Мадона!
    Идолот треба да ја придобие публиката со скромност, сигурно нема да ме придобие ако се дига наоколу го да го достигнал врвот пред време. Лично познавам само еден од идолите па гледам колку различно се однесува во живо, а како на сцена и пред камера. И не треба да ги познавам сите лично за да сфатам колку дигнато и арогантно се однесуваат. Нека победи па после нека се дува ко балон со хелиум па нека лета после во облаци! Не мора уште сега да ствара антипатија! :hai:

На ViKtOrIjA21 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Шо да кажат, дека сеа си се со девојките и дека публиката така одлучила а Нико ако не каже и услуга дека му напраиле ххаха и дека е задоволен од се и бла бла блааааааааа

7. ViKtOrIjA21

ViKtOrIjA21 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    148
    ако Игор не вика Уааа кога пее Кико не значи дека го сака,му е омилен или сл :D

8. ViKtOrIjA21

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    148
    Јас слушнав дека до 5ти ќе работела А1 (незнам дали Мај или Јуни) затоа сега почнале по двајца да вадат. Банкротила демек. Најверојатно се само гласини, ќе видиме.[/quote]
    сеуште не банкротирала но имаат рок незнам до кога да платат 6-7 милиони евра за данок и ако не платат ке се отвори стечајна постапка и ке се ликвидира фирмата...оф топик е ова знам ама чисто да знаете , го кажуваа на вести :(

9. ViKtOrIjA21

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    148
    Кој и да победи од нив ми е исто зошто знам дека и двајцата по Идолот ги чека успешна кариера..но подеобро Мики да го носат да го изучува јазикот каде беше во Америка?? или Англија?? (наградата) зошто Виктор и така има диплома од Кембриџ или Оксфорд за високо познавање на англискиот..

10. ViKtOrIjA21

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    148
    и јас сакам да биде Бети..макар и Катерина имаше специфичен убав глас и мислам дека требаше уште да остане..

11. 90210

90210 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    55
    Абе нема да се затвори, ќе им продолжат рок или нешто слично. Пред избори се ќе биде мед и млеко:)

12. Neytiri

Neytiri Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.457

Баге зошто ти е да ја пеат оваа песна вистина преубава е ама ти нели не гледаш повеќе идол ? ;)
    Инаку јас едвај чекам латино вечер знам дека двајцата според мене најдобри сигурно нема да ме разочараат и многу сакам да го слушнам Мики знам дека ќе испее предобро како и секогаш, а Виктор веќе сум го слушала, но уште еднаш нема да биде на одмет :)

13. ViKtOrIjA21

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    148
    такво нешто само на Бети и одговара :D јана не можам да ја замислам да пее вакво нешто, а Биле мислам дека нема да моѓе да ја испее ...можеби и грешам
    инаку на Биле како што знам и се омилено латино песните и се надевам позитивно ке не изненади ...
    а Виктор имаше ставено на профил минатата недела дека на некоја од галите би сакал да го пее ова http://www.youtube.com/watch?v=GNkGj88r-EU ...не знам како да го ставам видеото :D инаку песната е Si tu me amas од Il Divo...и повеќе ми одговара за гласот на Нико ма да Виктор знае да изненади ;)
    п.с Инаку beso del final ми е омилена :)

14. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.715
    Допаѓања:
    8.802
    Латино обожавам,ако слушнам дека некој ќе ја пее песнава ќе гледам ако не,не гледам.
    Мики ако победе или евентуално Иван ќе бидам многу среќна,ако не победи ниту еден од двајцата ќе се разочарам дупло повеќе од разочарувањето кога ми излезе Нико.

Песнава од Ил Диво совршено би му прилегала на Нико :doh:

15. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Мадона има албуми и албуми позади неа, хитови и хитови.....кариера и слава за каква што сонуваат сите пеачи. Така да воопшто не можеме да ги споредиме идолите со Мадона. Таа популарност и слава е градена со години и не е преку ноќ. А што треба ??? Да ги знам идолите лично ???!!! Па мене ми се допаѓа Адел или што ти знам Ламбе Алабаковски, па не ги знам лично.....На сите ни се допаѓаше Тоше, па поголемиот број од нас не го познаваа лично.....
    Во шоу бизнисот е така, битно е однесувањето на сцена и кон публиката, кон колегите. Или некој ти е пријатен или антипатичен. А во случајов со Идол, тоа се докажува ;)

Инаку, супер што ќе иам латино вечер :)

16. ViKtOrIjA21

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    148
    сте приметиле дека Виктор става дури премногу точки кога пишува :D хаха

пишуваше нешто на страната на а1 т.е ексклузив дека се раскинати...па Лаура отишла викендот во Прилеп да ја моли мајка му на Кико да одат на кафе па таа го одбила,,па отишла во Битола и била во блиски односи со некој си таму, па отишла за Охрид кај Денис Мурат..ахаха се изнасмеав за иДОЛИТЕ што останаа толку не истражуваат како за неа...глупости!!!

Точно Мадона и да се издига до небо..и да се занесува колку сака има на што..а Идолите на што ке летааат?? на неколкуте испеани песни од други изведувачи? треба прво успех и слава а потоа да видиме кој кој е ....инаку еве ке го земам за пример Мики-колку и да е скромен дури и прескромен некогаш делува и како да не знае да збори кога ке излезе на сцена остварува посебен контакт со публиката , ужива со нив а тоа е најбитно....
    п.с толку од мене се изнакоментирав за денеска :D :D :D

17. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    ^Абе ова дека ќе пеат латино потврдено е? :^)
    By the way песната што ја постираше Багуфче е прекрасна! :)

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  18. GeorGinnA

GeorGinnA Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    2.008
    Бон жур!

Со исклучок на Мики најискрено другите ми се просечни, значи не дека не знаат да пеат, ама едноставно нема да ти го одземат здивот, да те наежат, да ти створат мало бродоломче од емоции во мешето...обични се!

ИваННа е одлична само што е на погрешно место и во погрешно време |( Се прашувам само дали пати од парадентоза па има потреба да ја развлекува устата на таков дрољачки (упс) начин :^)

Фразите и се излитени, покретите флегматично глупави а она целата е поим за неоргиналност и здодевност.

Судиите ми се сосема ок, само Калиопи нека научи побогу дека идоливе пеат песни а не песМи :D

И уште нешто... за некој да стане ѕвезда не треба само да застане пред камери и да паѓаме у несвест поради неговата добра душа, тежок макотрпен живот или смисла за љубов :yawn:
    Талентот на сцена не е само у нечија музикалност, ами и во изглед, однесување и комуникација со публиката и харизма која освојува, а срцепарателни причи ќе ве молам у соодветна емисија како Све за љубав :!:

Ете така... :!: засега!

На BeYourself, Trendafilka и Strumfeta93 им се допаѓа ова.
  19. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    Вечерва на А1 Тв во 21,40 часот, Еден на Еден со Жаре и испаднатите од Идол, Нико и Ивица ;)

20. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Маменце....во врска со скромноста. Точно дека скромноста нема никаква позвранот со гласот ниту со идол. Ама скромноста е една позитивна карактериситка што се цени кај луѓето. Тоа е доблест и главна причина за некој да ни биде симпатичен. А еден идол освен глас треба да ја освои и публиката со токму овакви доблести. Е затоа ние ја цениме, не дека има поврзаност со добриот вокал
    Значи го гради карактерот на една личност, па ние одлучуваме дали ќе ни се свиѓа нам или не. А многу е битно да и се допаѓаш на пошироката публика