Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонски музички идол

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од RainBow, 11 октомври 2010.

?

Кој според вас треба да биде првиот македонски музички идол?

Анкетата е затворена на 27 април 2011.
  1. Mики

144 глас(а)
    37,4%
  2. Дејан

31 глас(а)
    8,1%
  3. Иван

210 глас(а)
    54,5%
  1. MiiLla

MiiLla Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    54

Да, во право си идолите во глобала се деца недозреани , кои што сеуште не знаат на културен начин да се изразат и да го кажат тоа што го мислат, мегутоа на такви личности како Нико, мислам дека им треба едне таков шок да се призејми и да си речи чекај малце можеби не е цел свет околу мене ненормален можи во мене е проблемот штом секој еден зборува лошо за мене..Кај Нико проблемот не е во тоа што не можи да се уклопи само во друштво на деца недозреани кои и впрочем се искрени, тој и да се најдеше во екипа на зрели личности него пак се нешто ке му сметаше, , такво е детото не можи да се уклопи во секоја средина, односно тешко е во било која (до тука стигна само поради гласот кој го има, да не се повторувам по не знам кој пат, али за да бидеш ѕвезда не треба само мокен глас да имаш, треба да имаш барем мала харизма да имаш добар карактер да изгледаш добро.. едноставно да те сака публиката како комплетна личност) да беа идолите посозреани ке ги кажеа сите негови негативни карактеристики на некој покулутрен начин со една маска, и пак дечкото ке се фураше дека све е ок со него..верувај дека на личностите од типот на Нико им теба некогаш во животот да доживеат еден ваков шок, за да се свестат, дека можеби малце повеке претеруваат.Нико.. да, има многу добри гласовни можности но верувај дека сето тоа му пага во вода, кога не знае да си ја избалансира внатрешноста, карактерот, кога не знае да биде призејмен кога не е самокртичен, кога се нешто него му фали се нешто му смета, кога е полн со негативна енргија..
    Верувај кога би го знела лично, би рекла малце му е сето ова. :worried:
    Секогаш сум гледала да ја истакнам позитивната страна на лугето и да најдам нешто добро во нив, али има исклучоци каде што навистина им треба вакво нешто да можат да станат подобри личнсти...Тоа е само мое мислње, :!: што знам дека мн од вас нема да го прифатите. :^) :nod:

2. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Еее Иван... ништо од Apologize :| се разочарав :D ама не се сомневам дека другата песна од queen ќе ја испее супер :)

А за Виктор, добро песната е потинејџерска како што сте спомнале погоре, ама мислам дека добро би се вклопила со неговиот глас, сличен му е како на Бруно :) Жирито мислам дека треба да каже некоја замерка кај пеењето кај сите, а не само позитивни критики и на овие толку им треба :rofl: :D

3. al-vik

al-vik Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2010
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    110
    Е што народ сме само да критикуваме, па нормално е дека се се работи за пари, целата таа организација си кошта, а плус тоа освен што им го пробиваат патот на младите на нас ни нудат забава. Мислам дека сите се забавуваме со идолот, ако не беше така немаше овде толку многу да се коментира. И сите се супер, не ги обвинувам за изјавите, скоро сум сигурна дека тоа донекаде им било наметнато и од организаторите за да биде интересно да се дигне фама и да се коментира повеќе.

4. stefiiM

stefiiM Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    54
    Песнава што ќе ја пее Виктор многу ми се свиѓа.. Ама Кико многу тешка песна избрал, мислам дека нема да ја испее убаво т.е. речиси сум сигурна дека лошо ќе испее, не е таква песна за него... Иван онака , никогаш не ми се свиѓат песните али не е толку лоша...Ама на Виктор изборот највеќе ми се допаѓа :) :)

5. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    А за останатите има информации што ќе пеат? Јас како што прочитав овде само Виктор, Хихо и Иван се вртат....се знае за другите. Еве Мики и Јана ме интересираат

6. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Мене од секоаш ми беше забавен таков ххаха смешничок иам пишано и во многу страни поназад, а што се однесува на пеењето кога се појави на аудицијата со Елвис Присли ме воодушеви, после понатаму не ме воодушевуваше особено со 223 305 ама после тој настап екстра беше! Подобрување огромно :o Пријатно сум изненадена а и сладок е хаха :P

На vikica.s и Tanny им се допаѓа ова.
  7. SpaceGirl

SpaceGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    25
    Aбе остајте јас Дејан си го сакаааам!!! :D Ја има некој девојка ми за пријател? :$ Незнам што ми стана луѓеее се збрлавев,еднаш ме гушна и се вивнав! :lol: Баш него го сакам!И зашо сум секогаш обратна?Сите луди по Виктор и Хихо јас збрлавев по :$ Дејан!!!

8. Rose.the.one

Rose.the.one Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5
    Мики ќе ја пее Just the way you are - Bruno Mars ;)

На rebekar му/ѝ се допаѓа ова.
  9. rebekar

rebekar Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    26
    Христијан одбрал многу убава песна, но мислам дека нема да ја испее како што треба, но да не зборувам однапред ќе видиме. Виктор можел да избере некоја поубава песна од Grenade (ако таа навистина ја пее).

10. Rose.the.one

Се зачлени на:
    9 март 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5
    Виктор - Grenade - Bruno Mars
    Мики - Let me entertain you - Robbie Williams
    Јана - Man I feel like a women - Shania Twain
    Билјана - Every time - Britney Spears
    Иван - I want to break free - Queen

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  11. rebekar

rebekar Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    26
    Мислев на Grenade (не знам зашто претходно така сум напишала). Печатна грешка :)

12. Miax

Miax Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    14
    :$ :$ Христијан - You are not alone - Michael Jackson ♥♥ :inlove: :inlove:

На Tanny и vikica.s им се допаѓа ова.
  13. Arhangel-maniac

Arhangel-maniac Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    124
    Јана и Иван мнооогу добри песни избрале. Good luck :)

14. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Виктор и Иван браво за песниве :clap:

15. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.119
    Допаѓања:
    67.127
    А Мики сега која песна ќе ја пее? Имаше две песни за него пишано, од Бруно Марс и Роби Вилијамс. Која ќе биде?

16. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Според мене Мики би требало да ја пее од Роби. Мислам дека од Бруно не би му ,,легнала‘‘ добро, сепак на гласот мислам дека повеќе ги одговарала песната од Роби Вилијамс :)

17. Rose.the.one

Се зачлени на:
    9 март 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5
    По најново Мики ќе ја пее оваа од Роби :D

18. AnoreXic

AnoreXic Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    7
    А од каде тие информации? Оти на фејсбук профилите на Мики нема ништо објавено...

19. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Леле бе Виктор што шкљ песна одбрал, не ми се веруе! :headbang:
    А што убави песни имаа предложено кај него на тој статусот. :worried:

20. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.119
    Допаѓања:
    67.127
    Мене ми се свиѓа песната што ја одбрал Виктор, само не знам како ќе ја отпее. Некако ми се чини дека не му е до толку силен гласот. Поготово ако пак неделава имале пијанки.