Македонски музички идол

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од RainBow, 11 октомври 2010.

?

Кој според вас треба да биде првиот македонски музички идол?

Анкетата е затворена на 27 април 2011.
  1. Mики

144 глас(а)
    37,4%
  2. Дејан

31 глас(а)
    8,1%
  3. Иван

210 глас(а)
    54,5%
  1. irena-10

irena-10 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    882
    иван е одличен, секогаш.

На agirl17 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.264
    Допаѓања:
    67.836
    Мене Иван некако се поантипатичен ми станува. Не знам зошто, ама не го можам некако. Педерски ја испеа песнава, ауф :x
    И ајде, нека пеат што сакаат, не знам зашто имаат тематска вечер |(

3. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Калиопи, пак песМа? :^)
    Браво бе Иван! 8)

4. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    Туп туп туппппааааат овие од жириво, колку се патетични ни сами не се свесни :puke:

5. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.480
    Иван и Мики повторно најдобри!

Мики прекрасен избор на песна, мојот омилен пејач Роби Вилијамс :inlove:

Иван вечерва ми беше убедливо најдобар, едноставно е комплетен пејач, не прави никакви грешки, не може да му се најде ниту една замерка, прекрасно пее.

Они двајца уште од почеток ми се допаѓаат, а вечерва многу пријатно ме изненади и Виктор, ептен ми се допадна како испеја, многу му легна песната, уживав додека пееше. :)

На SunFlower94 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Убаво рековте за жириво . Окапеа идоливе стоејќи , многу долго зборат . И онака не се важи тоа што го зборат а и ништо значајно ни паметно не кажуваат . Нека скратат , ќе заспиеме :D

7. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Нека врне од пораки вика ххахахахаха нека врне од пари си вика на паметот Ненад. |( :rofl:

На agirl17 и macysh им се допаѓа ова.
  8. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    "најсериозни песни во овој циклус од македонски идол..."
    Тони, зарем имаше и друг?

9. Feminkaa

Feminkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    63
    Оваа вечер Иван беше најдобар

10. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.264
    Допаѓања:
    67.836
    Толку беше? Нема гости? Вести па гласање или?

11. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Мене така ми се слушаше или на Виктор слабо ми иде англискиот јазик....

Цело време ми звучеше како да пее jooo наместо YOU .... :^)

А онака оваа вечер убедливо Иван и Јана ....

12. swanprincess

swanprincess Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    27
    Иван прекрасно испеа!!! :clap:

13. mamence

mamence Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2011
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    45
    Мислам дека Јана е до уши заљубена во Виктор, ама мислам дека и Ивана малце му се пушта на Викторче, така ми се чини, дека по значајно флертува со него отколку со другите.. :lol:
    А Викторче дипломатски со сите по малце :* , го обожавам.
    Можда малце глупи песни избира, ама е многу талентиран, многу убава боја на глас има, и не фалшира..

14. Happy.Girl

Happy.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    72
    најдобар настап вечерва имаше Иван :clap: … ахххх срцка :inlove: :inlove: :inlove:

На agirl17 и VAGA91 им се допаѓа ова.
  15. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Ја мислам Мики има најубава боја на глас 8) по него, Хихо.

16. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Абе,нели гледате дека Викица тоа YOU го пее јоу со британски акцент.
    Они така викаат.Псс знае малиот што е у шема.Или не.

17. mamence

mamence Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2011
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    45
    А Иван, Иван коректно пее, ама некако многу отсечно, ми нема некако "flow" во пеењево негово...

18. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    И мене така ми се гледа дека меѓу Јана и Виктор има нешто ....во прилозите некако цело време заедно едно-друго ...коментарите ...абе чисто сценарио од страна на Идолот.

А за Мики мислам дека е одвишно да се зборува бе луѓе дека си го има гласот,си знае човекот што прави и како прави... ;)

19. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    639
    Солидна вечер, мене повеќето ми се допаднаа! Пооделно еве што имам да кажам!

Дејан- Вечерва направил добар избор на песна, но сепак Дејан мене не ми личи на иден идол! Некако не ми е баш интересен,статичен е, без емоции ми пее...всушнпст на сила ја ,,тера,, песната! Таков впечаток ми остава! Ова е ,,идолот,, кој сакам вечерва да си оди! :hai:

Мики- Просечен! Иако навиканав да го гледам најдобрио настап кога Мики е на сцена,сепак вечерва не беше тоа! :?:

Билјана- Ми се допадна вечерва,и настапот, и стајлингот и песната што ја исполнуваше (ја сакам таа песна од Бритни) Не доби баш позитивни коментари од жирито иако мене баш ми беше супер вечерва! :up:

Христијан- Ми паѓа жал за дечкото,ептен критики претрпе :( Вечерва настапот му беше проследен со многу падови и несигурни делови! Но имал тој и полоши настапи,вечерва не беше дотолку лош како што очекував! :tmi:

Виктор- Мојата омилена песна ја отпеја мојот омилен идол! И мене ми звучеше убаво! Му најдов грешкички но сепак имаже издржан настап, сценска изведба добра, стајлингот комси-комса, и што е најважно одбрал песна што нему баш му лежи! :rock:

Јана- Убав настап! Еден од подобрите нејзини настапи! :clap:

Иван- Ѕвездата на вечерта! Преееекрасно! Ептен ми се допадна,вечерва ги засени сите со својот безпрекорно добар настап! Оствари добар контакт со публиката и ми направи ќејф што и жирито го крена на нозе! :bow: (и ми е жал што дечкото толку се поти,ми доаѓа преку тв да му фрлам пешкир да се забрише малце)

20. TheSilence

TheSilence Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    8
    Може не е Џастин Тимберлејк, но не врат-шија, Џастин Бибер, како пее баш така пародија на South Park :D :D http://www.youtube.com/watch?v=7-XOsurYbwE&feature=related. Инаку оваа Иванна, секоја емисија се' поглупи прашања поставува, го прашува Иван: Зошто си толку испотен? |( ..... сите станаа водители кај нас...
    Инаку да се концентрирам на кандидатите, на мене Мики ми е фаворит, јас мислам дека можеби ова не му беше најдобриот настап, бидејќи искрено го погоди она што го рекоа жирито, му падна криво и чувствуваше вина, затоа не беше ко што знае да биде...
    Многу во право беше Иван, што кажа за Билјана, од женските ми беше фаворит од настапот кога пееше на малите концерти, во црвено ко беше облечена... а сега некако многу има страв, овој настап и беше ок, интрото не баш, но натака се поправи.... Нема некој распон на глас, којзнае колкав и некои вау способности за пеење, но има многу пријатна боја на глас, што е многу важно. Дијафрагмата, такви работи се учат, но бојата е дарба... Иван како пример, пее многу точно но не ми е многу пријатна бојата на гласот.
    Кристијан ми е антипатичен во однесувањето, не можам да го гледам на сцена.... пее просечно, ништо посебно! Еден совет, треба да поработи на динамиката во пеењето, нагло прекинува во пеењето на зборовите, треба да има динамика, да намалува при завршување на рефрен, зборови и сл., бидејќи покрај однесувањето што не можам да му го поднесам, барем пеењето да можам колку толку да му го поднесам, вака треба и очи и уши да затворам.
    Виктор овој настап, слабо многу. И стајлинг и пеење... требаше да му ја спуштат песната, барем за степен.
    Иван беше добар, не знам, од почеток не ми влегол така во очи, може нема некоја харизма, го нема тој x-фактор, но во однос на пеење, избор на песни е добар.
    Јана таман ми се допадна настапот нејзин и на крај целиот позитивен впечаток што го добив за неа, ми го намали со она однесувањето и реченицата за статусот, но ајде да речеме 17 години, уште е тинејџер, малечка е, простено и' е.
    Дејан исто ми е незабележлив, како и на некои претходно, мислам дека ќе излезе оваа вечер.
    Сума сумарум, Мики издвојува, не може секогаш да има најдобри настапи, но мислам дека затоа што сме навикнати на ЕПТЕН добри настапи од него и затоа и жирито го критикуваше малку, инаку во споредба со другите настапи, оние што ги фалеа, во споредба со изборот на песна, изведба, пак се многу далеку од Мики, и покрај тоа што можеби беа во НИВНО најдобро издание, но во споредба со изведбите на МИки, пак се надвор од конкуренција. Така што мислам дека Македонија овојпат конечно треба да ги прескокне оние врски, местенки работи и да победи Мики, бидејќи штета ќе е таков квалитет, а и добар човек, се познава дека е многу добар, приземјен од далеку.
    П.С. Едно мислење така, што ми дојде на памет, ми изгледа како Христијан да се здружува намерно со Мики и глуми така негов најдобар пријател пред камера, затоа што осети дека луѓето го сакаат Мики, па така да ја намали негативата настроена кон него, од „поголемите’’.