Македонски музички идол

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од RainBow, 11 октомври 2010.

?

Кој според вас треба да биде првиот македонски музички идол?

Анкетата е затворена на 27 април 2011.
  1. Mики

144 глас(а)
    37,4%
  2. Дејан

31 глас(а)
    8,1%
  3. Иван

210 глас(а)
    54,5%
  1. stefiiM

stefiiM Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    54
    Девојчињава кај мене во одделение потечени се од плачење вчера. А и денеска во школо плачат. Само за тоа се збори. И наставниците го мразат Кико. хахха не се трпат веќе. Кико па Кико. Напнааа. Баш ми е мило што испаднаа.

На AHHii му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    Ви реков дека Кико 100% нема да биди Идолот .....се знај или Виктор или Иван или Мики еден од тие тројца ќе биди

3. AHHii

AHHii Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    22
    се сложувам..
    Немаше шанси кико да биде идол..значи колку пати беше седнат на столчињата!!

4. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    се сложувам..
    Немаше шанси кико да биде идол..значи колку пати беше седнат на столчињата!!

Не е за тоа дека беше седна на столчината ама за да бидеш ѕвезда теба да имаш и малце култура а Кико за жал ја немаше

5. AHHii

AHHii Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    22
    Е да, ја немаше..
    Ама и редно време му бешее. :hai:

6. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Еден од гитаристите беше и на Евровизија со Некст Тајм. А судиите малку го претераа претходната вечер. Многу ми беше смешно кога Игор го имитираше Прличков ,,Добар беше!‘‘
    Инаку ги даваат на А1 и во моментов е исфрлувањето (реприза). :)

Следни за исфрлување според мене се ДЕЈАН и БИЛЈАНА!

Ќе биде лошо ако враќаат по некој од испаднатите, затоа што можеби Христијан ќе се врати |(

И помалку пудра да му стааат на Виктор

7. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.982
    Ако можете да видите кај Мики на фејсбук - првиот профил - често Кико му пишува нешто на ѕидот. Кога кажаа дека Кико испаѓа, Мики само седеше загледан. Мислам дека си живеат, и рака на срце, се гледа дека детето е комуникативно и опуштено со сите.

Една другарка моја, се сликала со него и искоментира дека бил многу низок, :lol: , ама дека бил многу културен, ги прашал како се викаат и муабет си поправил. Големата работа што ја направил, ама сепак. :D Другите само дошле, се сликале и си отишле. :^)

Во секој случај, мислам дека Дејан е следен. Па ко је тај бре, дури оваа гала укопчав кој е тој. |( Нит глас, нит стас, како успева да се провлече не ми е јасно...

8. Rose.the.one

Rose.the.one Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5
    Во врска со бескрајната дискусија дали I want to break free е поп или рок песна. Девојки, Queen рок бенд, нема дилеми. Меѓутоа, I want to break free e поп песна. Ако Michael Jackson (кралот на поп музиката) испееше рок песна дали истата по автоматизам ќе се сврсти во поп само заради тоа што поп изведувач ја испеал?! I don't think so! Еве ви официјален сајт на песните од Queen, па толкувајте сами "I Want To Break Free" is a great pop song. In this context its level of section repetition is anomalously low: we have no chorus, one bridge, and only three vocal verses the last of which is altered much, plus a solo-verse ;)

Линк: http://www.queensongs.info/the-book/son ... -free.html

На JuLleE и al-vik им се допаѓа ова.
  9. Sunday-Rose

Sunday-Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    124
    Еј супер Кико испадна... ама мене едно нешто не ми е јасно??? А тоа е Дејан како стигна до тука човекот, па стварно не дека растура со пеење а плус и на јутуб ако гледате па неговите клипови и4 не ги гледат... и4 не ми е јасно.. мене ми кажаа неш дека татко му бил мн богат па мн гласале..ама еве и на анкетата он од машките најмалку има.... :)

10. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    За секое прашање на кое не го знеме одговорот, тогаш одговорот е......"имал/a богат татко" :D

11. Sunday-Rose

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    124
    Не бе така ми кажаа не знам то4но затоа прашувам... ама нели ви е 4удно ај погледните на јутуб клиповите неговите се најмалку гледани.... и тоа ептен помалку од другите пример на гала 5 Виктор и Кико имаат по скоро 16000, а Дејан повеќе од 3000 епа сеа ептен голема разлика јас мислам...

На Tanny му/ѝ се допаѓа ова.
  12. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.290
    Допаѓања:
    6.803
    И мене исто жал ми падна иако цело време во текот на идолов бев против него . Имаше некој шарм ама култура 0 ! ..

13. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
  14. Anna-Marija

Anna-Marija Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2010
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    3
    Viktoorr treba da pobedi be! Ima i glas i lepota i obozhavateli i sve ima za makedonski idol! :D A inache za vo ponedelnik kartite so kolku pechati treba da bidat ?
    [mod-kirilica:2haqigs2][/mod-kirilica:2haqigs2]

15. BlackCat

BlackCat Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    202
    Леле колку грдо испеа Виктор вчера....фалшираше цело време и немаше врска песната со оригиналот...требаше да ја испее така романтично нежно а беше ужас...сите само за убавина го сакаат ( мене не ми е убав зборам за другите) а тоа е нешто што највише ме нервира....Мики и Ивам многу поубаво пеат а ако им кажеш дека за нив си они одма : леле какви сеее ти ти се убави? Кој рече дека ми се убави бре дете само реков деа СЕ ПОДОБРИ ПЕЈАЧИ ОД ВИКТОР....и мило ми е што Кико испадна .... ахх се изнапишав :lol:

16. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.215
    Допаѓања:
    24.632
    ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ конечно сум задоволна од одлуката на публиката :clap: :clap: :clap: БРАВО Кико конечно испадна неможам да бидам посреќна :rofl: Сега сум за Мики и Иван :up:

17. Maat

Maat Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2011
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    13
    Можеби грешам, но ми изгледа дека ќе има/има/имало нешто помеѓу Виктор и Јана. Видовте на минатата гала откако ја испеа „Ти си ми у крви“ и откако му кажаа дека Јана плачела, како реагираше? Погледот не го тргаше од неа. Лав ис ин ди ер, хм? :D

Мики, Иван и Виктор. Сакам еден од нив да биде следниот македонски идол.
    Исто, сакам Билјана или Јана да ја испеат „Hurt“ од Кристина Агилера, ме интересира како ќе звучи :)

(А што ќе пеат в понеделник?)

18. specificone

specificone Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    961
    Јас се си мислам дека на крај Дејан ќе победи а мене тој толку ми е досаден што ни еднаш не можам целосно да го слушам како пее.(обично во вакви емисии победува некој сосема 3)
    Што беше до мене попрво Дејан би испаднал него Кристијан, не дека пее лошо ама харизма 0, статичен е на сцена и воопшто не е забавен ама и вака не е лошо без Кристијан во идол.

На Sunday-Rose му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Sunday-Rose

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    124
    Епа да у право си ние сега сите вријме Мики или Виктор или Иван ќе победат и на крај Дејан..... ина4е и јас сакав прво Дејан да испадне а после Христијан...

20. foreverinlove

foreverinlove Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    10
    Вака сега...точно е тоа што го напишаа неколку девојки претходно...и јас бев вчера да го гледам идолот во живо и многу е поразлично на тв а друго е таму...се се деца вриштат и ништо не се слуша од коментарите на жирито ниту па водителите што зборат...Искрено ми се допаднаа многу изведбите вчера во живо...а за Кико имаше премногу девојчиња што плачеа не можеа да се смират...пред да почне шоуто дојде Брза помош за секој случај нели...Иначе,Кико сакаше да излезе денес и бееше спремен на тоа,тоа го кажа и во саботата(бев кај нив на проба) беше многу напнат,нервозен и сам кажа дека сака да си оди дома и на некој начин му направија услуга.А,не верувам дека имал помалку гласови од Јана и Дејан на пример.
    Се согласувам дека ќе биде одлична емисија во среда Еден на еден,не верувам дека ќе има лоши коментари за него затоа што многу се дружеа со него и на сите им беше криво вчера шти отпадна тој...никој не стана од кандидативе кога се дозна дека Кико си оди...сите беа со подотворени усти и не им се веруваше...
    А за тоа дека има нешто помеѓу Виктор и Јана и помеѓу Билјана и Иван...не е ништо точно од сето тоа тоа е само дел од маркетинг т.е. маректиншки трик за да биде поинтересно...тие се блиски и се дружат доста,но нема ништо меѓу нив...барем за тоа знам од сигурни извори :D ...

На babygirl и Tanny им се допаѓа ова.