Успех на македонската нова надеж Коста освои две награди на фестивал на Малта Пост-празнично, една убава вест за успехот на домашните млади надежи. На фестивалот Еуростарс на Малта, нашиот претставник Коста Хаџикојчев им се допадна и на жирито и на публиката, и освои две најпрестижни награди. Имено, Коста (еден од учесниците на македонскиот поп-идол) на својот прв меѓународен настап освои награда за најдобар странски изведувач на фестивалот и престижното Гран При! Од информацијата која ни ја испрати Марјан Катароски (претседател на WAF), дознаваме дека Коста блесна со својата беспрекорна изведба, иако конкуренцијата беше многу силна, со учесници на: Малта, Литванија, Унгарија, Русија, Украина, Шпанија, Бугарија, Италија, Полска... Пред Коста е светла музичка иднина, за која сведочат и многубројните покани за учество на фестивали во странство... Еех бре, што талентирано дете а не го пуштија... Спојлер Извор:http://mmm.com.mk/?ItemID=8DA83E254D50214DACED3E6BFECF32B8
Еве и јас да се изјаснам на темава... Гледам редовно идол и задоволна сум од испаѓањето на кандидатите, освен Бети кога отпадна... другиве сеедно по кој редослед важно отпаднаа сите што најмалку ми се допаѓаат а меѓу нив би го додала и Дејан, што стварно незнам кој го гласа толку (па и го кажуваат меѓу првите тројца дека прошол понатаму заедно со МИКИ и ИВАН иначе мои фАворити). Мислам дека ќе победи Виктор кој не ми е ништо посебно... а во топ 3 ќе се најдат и Мики и ДЕЈАН А следна за испаѓање е Биле , на почетокот ми беше супер ама сега... а веднаш после неа си оди Јана која ми е баш кул и позитивна... а пеењето - просечно!
И јас сабајле слушнав за Коста, ама ни на крај памет не ми текна дека може да биде Коста од Идол Добро го памтам од тројката со Нико и Иван кога пееја на Неправда Баш ми е мерак Ете уште ѕвезда на повидок Браво!!
Ете доказ дека најмалку е битно кој ќе победи туку кој и како ќе продолжи понатаму. На сите им отворија врати, е сега кој како ќе ги искористи. Ако го бива стварно - ќе успее
Ех Македонијо, Македонијо. Ова ме потсетува на Евровизија која ги пратија XXL. Не знам дали се сеќавате.?!Не е битно. Поентата ми беше, направија се за да се појават на Евровизија и се прошетаа до таму, фино се избрукаа и си се вратија. Не е битно да си победник, многу е побитно моментот ШТО ПОНАТАМУ. Тоа што е добро ќе се продава, тоа што не е, ќе остане да си цапка во место. Жалосно е што другите знаат да не ценат а ние самите не. Затоа се што е екстремно добро е надвор. Браво 10 пати за момчето. Сакам да успее, за да ми ја потврди тезата. Добриот глас надалеку се слуша!!!!
лелееее срцеееее, бравоо! јас за него навивав на аудициите, ама не влезе какво е слатко, ми иде да го изеам
Знам дека претеравме со коментарите на тинјџерките и нивното сечење вени, ама морам уште ова да го споделам Ama ste smoteni A1 dozvolivte da izleze najdobriot ne ste fer se e namesteno!!!!Go izvadite Kiko??? Ej lelele ne mi se veruva... .... Ako ne go vratite Kiko veruvajte deka nie negovite fanovi ke se priklucime vo borbata protiv A1 so grueski !!!! Ete tolku od mene !!! Kiko ti ostanuvas nasiot idol iako ne si poveke vo souto te sakame najveke !!!! <3 А Коста беше тоа детето со гитарата што го даваа ептен на почеток или....?
ооо девојченце срамота е тоа што го праиш ! И да, 12години имаш 6то одд? Тоа е детство, не тинејџерство.
http://www.youtube.com/watch?v=WN3Xe1VR ... re=related Коста го памтам по овој настап , многу ми беше скромен и мил,а и песната беше многу убава па и добро ја отпеа.. а иначе тој не влезе бидејки утна со пеењето на "даските што живот значат" и самиот тогаш си призна...иако се гледаше дека на жирито им се допаѓа, ама како и да е многу е млад има пред него време да гради кариера а еве веќе и започнал За XXL да кажам, кога веќе некој искоментира, дека не ни го донесоа најдобриот пласман на Евровизија тие туку Елена Ристеска со Нинанајна п.с Инаку ова е во SELECT во Струмица
dobro lele so ste zapnale se za moite komentari rekov deka mi e ubav i harizmaticen i bas e stvoren za sena hristijan i takvi se baraat a ne kako niko ,bruki e coekot mislam da sum ko nego i pavaroti da sum ne bi se pojavila na tv
Тоа што е убав и симпатичен е + за него Ова е Идол каде се цени пеење, по кој пат е кажано тука Аман бре Кико, ај да беше малку повисок пријави се на избор за убавина и нека те бранат девојчињава тогаш
Многу сте пишувале. Признавам ме мрзи да читам. Не кажувам многу многу не дробам попари. Едино ќе си кажам за оваа гала, фер е Кристијан што отпадна. Не го мразев. Само ми уништи една од моите омилени песни. Ужасно ја испеа. У Ж А С Н О. Ич не ми е гајле никој во спротивното не ме разубедува. Еве со денови си држам на моево. Крај. За нигде му беше. Ја обожавам песната тој ја упропасти.