Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонски музички идол

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од RainBow, 11 октомври 2010.

?

Кој според вас треба да биде првиот македонски музички идол?

Анкетата е затворена на 27 април 2011.
  1. Mики

144 глас(а)
    37,4%
  2. Дејан

31 глас(а)
    8,1%
  3. Иван

210 глас(а)
    54,5%
  1. machorka

machorka Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    58
    Кој беше Влатко,не ми текнува стварно? :o

2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.177
    Допаѓања:
    156.632
    Јас од батињана,ниеден не знам право да ви кажам,ниту се задржав да видам кој што пее,иако беа фантастични,ама...еден памтам.Тој Ивица го препознав (не го чув како пее) уште од аудициите...со тетоважата на рака Иво.Кој егоцентрик,идиот,нарцис човече.Да го сретнам би му шлапнала две воспитни,ќе заплаче сто посто.

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Miss-dior

Miss-dior Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    126
    Си гласав за Дејан пратив десетина пораки, дечкото е стварно најдобар. Напред Дејан, иначе најмногу ме нервира Христијан ептен некако се ку*чи цело време многу е некако самоуверен. Мака ми е што испадна дечкото од Виница баш беше супер денеска :@

4. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Јас само што стигнав од Скопје. Преубаво си поминав, ама реално не сум задоволна од крајните резултати.Дел од моите фаворити за жал не влегоа. Се изнагушка и изнаслика битно Карина со нејзините симпатии идолчиња :wasntme: Ама многу беа нашминкани бре , пудра едно кило |( Во глобала се журкав и супер ми беше.. Само да не требаше тие лисјата да чекаме да ги гледаме :x Ајде за две недели одам пак да навивам да влезат и останатите мои фаворити во финале.

5. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Јас нема да ги коментирам за стајлинг (за тоа ќе ги почекам девојките нареден понеделник ]:) :D), ама околу пеењето СИТЕ ми се допаднаа бе :wasntme: Секој на свој начин си ја донесе песната :clap:

На FBI му/ѝ се допаѓа ова.
  6. specificone

specificone Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    863
    Вчера песните беа само за моја душа која од која поуба а на крај итс мај лајф ауу ќе збеснев ако бев таму :lol: :lol:
    Е сега мојот фаворит Виктор не отиде понатака :tmi:
    да бидам искрена реално и заслужи да испадне во споредба со другите неговата песна најлесна беше и не ја испеа нешто баш али јебига на човекот идол му бил ЈТ :lol:
    Дечкиве стварно сите беа прекрсни, и песните им беа бомбастични 8)
    Мило ми се за Мики мислам дека се викаше што одите понатака, а криво ми е за Нико што испадна.
    Христија во последно време не можам да го смислам од што ме нервира(је да е убав ама многу се крева и чалам(уффф му ја замислувам фацата кога му велат ти не одиш понатака во Идол :lol: ))
    Во главно презадоволна од вчерашните настапи(уште Виктор да оди понатака, ама и некоја подобра песна да одбери :!: )
    Следуваат женските.

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  7. dan1

dan1 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    32
    Мене Мики ми е идол и човекот стварно најубаво си отпеа и најдобар си беше....од секогаш пее и не дека по комшиска линија :D :D ама мислам дека стварно има предиспозиции за ИДОЛ :lol: :lol: :lol:

8. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Искрено (не ме тепајте аман) :D требаше Нико или Виктор место Мики, и тој не пее лошо, ама , сите имаа подеднакви шанси, искрено се зачудев кога Виктор не влезе бев сигруна дека ќе влезе заедно со Иван и Кристијан (нели колку обожавалтеки имаше, статуси, слики, групи по фејс, побеснаа оние од по 14-15 год по него) и оп не влезе :o
    кај му се гласовите мх? или намерно не го пуштија сега за следното гласање нели дека има многу гласачи да гласаат пак , само на глас си размислувам зошто е чудно што има толку обожавателки, а не влезе без разлика како испеа вчера.

На butterfly.93 и Srekicka им се допаѓа ова.
  9. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Кристијан ми стана одвратен. Исто и Днис Мурат на почетокот ми беше симпатичен ама од како почна да се лигави ги изгуби гласовите од мене. Ама и жирито е криво многу му ги крева акциити не е убаво. А Кристијан детиште ќе испадне и тој. Не сакам самобендисани луѓе. Ми се допаднаа најмногу сега не и ги знам имињата дечкото од црковниот хор и дечкото од Гевгелија супер се

На TheCandy880 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    која е песната што ја пееше Иво, претпоследниот, многу ми се свиѓаше песната, ајде малку помош Ве молам....
    се извинувам ја најдов сосема случајно баш сега, а ја барам цело сабајле...игнорирајте ме...sorry!

11. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Леле бе колкуми е криво што не влезе Виктор абе ќе си пукнам од мука :( .
    Кај и не го гледав како пее (трчав од англиски и пак не фатив) па и испадна абе лелеее,а гласав 2 пати за него.Исто ми е кривo и за Влатко,што симпатични ми беа двајцата.
    А оној Мики,колку ми е антипатичен не можам да го глеам.
    И оној Дејан бре,од кај никна човеков незнам.

12. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    4.602
    Феминкиииии, не се нервирајте... А1 намерно ги стави Виктор и Денис во групата која не поминува, за кога ќе пеат пак (за 2 недели),да има кој МАСОВНО да гласаат. Ова е се бизнис,како да им се земат парите на луѓето ;)

На Wild.Child му/ѝ се допаѓа ова.
  13. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    МНОГУ ЛУЃЕ ОД БИТОЛА НЕ МОЖЕА ДА ГЛАСААТ БИДЕЈЌИ И ИМ ЈАВУВАШЕ ГРЕШКИ ВО НАПИШАТА ПОРАКА, ИАКО ТЕКСТОТ БЕШЕ ТОЧНО НАПИШАН А ИСТО И БРОЈОТ БЕШЕ ТОЧНО НАПИШАН. ОЧИГЛЕДНО БЕШЕ МЕСТЕНО ЗА ДА НЕ ВЛЕЗАТ БИТОЛЧАНИТЕ ,ЗА КОГА ЌЕ ЈА ДОБИЈАТ СЛЕДНАТА ШАНСА ДА ОДАТ ПОНАТМУ ПОМАСОВНО ДА ГЛАСААТ ОБОЖАВАТЕЛИТЕ НА ВИКТОР.СРАМ ДА МУ Е И ЗА ОВА СТИГНАА ДА МЕСТАТ!!

14. specificone

specificone Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    863
    Ова не е избор за најубав или за најсимпатичен ова е избор за најдобар пеач :!: за другото постои мистeр 2011 :tmi:
    Мики јес да не е толку симпатичен како Виктор, Христијан, Влатко и остали....(напоменувам дека може токму Мики на некој му е 100 пати посимпатичен од овие тројца)ама има гласиште.
    http://www.youtube.com/watch?v=9JilYSryWEc
    Еве го Виктор вчера ;)
    Демн кога ќе размислам поубаво и овој е чалам тако звани кабадаја :tmi:

Лол гледам по фб девојкиве ги збудалеа овие ,,идолциве'' по ѕидовиве :rofl: :rofl:

На Wild.Child му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Tinker-Bell

Tinker-Bell Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    119
    Мислам дека Виктор има одличен глас и малку ми е криво што излезе,меѓутоа сметам дека песната му беше лош избор бидејќи едно те исто се врти во песната и поради тоа целиот настап некако како да му беше монотон.Мислам дека требаше да се одлучи за песна каде што гласот повеќе ќе му дојде до израз бидејќи пак ќе повторам, стварно има одличен вокал.

16. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Мене ми е мило што Христијан влезе во финалето. Ми се допаѓа не само како изгледа, туку и како пее и според мене одбра одлична песна и добро се претстави иако можеше и подобро. Од оние кои не влегоа, ми е жал за Иво Димитров кој има прекрасен глас и имаше одлична изведба, но ете, се надевам дека за два понеделника ќе се претстави уште подобро и ќе влезе во финале. :)
    http://www.youtube.com/watch?v=HPFDTSj8rck

17. L-enna

L-enna Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    1.793
    Не сум сигурна, ама мислам дека тој ја пееше оваа песна: Fairytale gone bad - Sunrise Avenue :)

18. Fearless

Fearless Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.344
    Јас да прокоментирам за Христијан, хмм ако е наше Прилепчанче, мене некако чудно ми е детево, како многу да се форсира самиот, што знам, убав, е пеј, глуми ама нешто не ми штима кај него. Намигање некои глупости, хмм, дури одбивно :roll: Овај Нико што не влезе, пеење човече! :bow:

19. vikica.s

vikica.s Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    59
    аман девојки шо му се нафрливте на христијан? вистина е самобендисан но не знаете колку многу се самобендисасни виктор и иван.кико е убав,одлично пее,има 3 бенда,пеел на пиво фест,прекрасно пееше на аудициите.затоа не зборувајте од памет,бараме квалитетен пејач,а таков е само тој.иван за греота,од кога се појави на м2 со ламбе истата година па навака се труди да успее во музиката ама не му оди.па сега видете кој ги има квалитетите.

На babyblond му/ѝ се допаѓа ова.
  20. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.613
    Допаѓања:
    2.472

е сеа се кажа.... :D
    ние сите сироти ништо не знаеме, не гледаме, и не слушаме.. фала ти што дојде и не просветли дека квалитети има само Христијан..