Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонски музички идол

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од RainBow, 11 октомври 2010.

?

Кој според вас треба да биде првиот македонски музички идол?

Анкетата е затворена на 27 април 2011.
  1. Mики

144 глас(а)
    37,4%
  2. Дејан

31 глас(а)
    8,1%
  3. Иван

210 глас(а)
    54,5%
  1. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Извини, ама јас прв пат во мојов живот Христијан го видов на аудицијата на Идол, по сиво-зеленото џемперче го запамтив, додека Иван го знаев од многу поодамна, со бендот Аквариус, а верувам дека кој ја прател нашава музичка сцена ја знае и „Твојот молк“ (која според мене беше најуспешна од сите таа година на М2). Христијан нема издадено ниту една песна, а простете, ама ќе бидам искрена мене ми делува крајно многу педерастично! Со тоа што пеел на Пиво фест е опасен пеач? И Гоце Арнаудов пееше на Пиво фест годинава, ако воопшто нешто ти значи. ;)
    А за она се труди да успее од М2, па навака. Ако не приметуваш, многу-многу баш и не сакаа да се експонираат во јавност со Аквариус, не мешај различни работи.

2. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Христијан е харизматичен, тоа што се „фолира“ го одржа него синоќа. Мене ми беше криво за Нико, типот ја испеа феноменално It's my life, требаше да му се даде шанса :) А Виктор, не секирајте се, следниот пат ќе влезе :) Дејан беше супер, Иво исто, а бе сите испеаа преубаво сношти, жално што мораше 5мина да го напуштат натпреварот :(

На babyblond и Lux им се допаѓа ова.
  3. vikica.s

vikica.s Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    59
    не се секирај ја знам,па не сум од вчера,го гледав м2.ама ако веќе викаш да не мешаме различни работи тогаш не ги споредувај кико и иван,кико има само 18 години а иван 23 или 24.и за греота иван очајно се обидува да успее на сцената,ама тешко.а тоа што издал песна е само затоа што беше во финале нам2
    инаку никогаш не би успеал. искрено ако збориме така е.

4. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.613
    Допаѓања:
    2.472

освен таа песна, иван има издадено и други песни со неговиот бенд.. ;) ;)

5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.178
    Допаѓања:
    156.645
    Леле многу ми се смешни вакви постови,кога некој брани некоја ѕвезда или потенцијална ѕвезда. :D

6. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.613
    Допаѓања:
    2.472
    да да.. и мене многу ми е смешно кога некој пишува оффтопици во теми, само со обид да исмее некој..

7. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    и јас го следам редовно идол ми задоволна сум од сите горе доле, одлични беа, можеби некои се подолгно на сцената со бендови ама мене сите ми беа некако на исто ниво, тоа што викате христијан дека бил подолгно на сцена,да се забележува дека е слободен има стас и глас ама искрено многу ми е ,,.лигав,,
    (денсот му е...) иван раденов ми е од почетокот оригинален :clap: виктор ми остави некаков впечаток го имам слушано и предтоа, оваа песна не беше за него, а нико неможе да се занимава со поп и рок музика кога цел живот е оперски пеач, убаво кажа калиопи не е место за шансони и опера, мене нико ми пее најубаво од сите ама не е за рок и поп пејач! иво ми беше скромен и самоуверен ми се допадна! другите не ги следам нај нај па неможам да оставам коментар
    ќе има коментирање за жените наредниот понеделник :lol:

8. macysh

macysh Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    848
    Леле колку се разочарав сношти :tmi: |( Па и прво на Виктор му кажаа дека не оди понатаму,е тогаш веќе немав желба за гледање,ама останав со цел да видам кои се тие подобрите што одат наместо Виктор :x Јас бев сигурна дека Виктор ќе влезе и кога рекоа дека отпадна јас просто не поверував!Мислам дека оној Ивица од Струга и Дејан Јованов :^) (не знам дали така се презиваше) не требаше да влезат,туку требаше Виктор и Нико.
    Сепак,тоа е тоа |( |( |(
    Гласав четири пати за Виктор,а наредниот ќе гласам многу повеќе ;)
    И според мене онај Христијан е едно лигаво,педерастично,самобендисано детиште.Ноу хард филингс! :x :bow:

На babyblond и sweetheart10 им се допаѓа ова.
  9. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.103
    Го видов денес Виктор во центар, леле колку беше само тажен му се гледаше на лицето. Онака одеше по улица со торбици во рацете и надолу гледаше :(

На babyblond му/ѝ се допаѓа ова.
  10. vikica.s

vikica.s Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    59
    мн јак бендот на иван,едниот вика другиот не слуша.жива катастрофа,сум ги слушала и се разочарав.и за кико не гласаат дека е згоден туку дека е добар.знаете зошто? сите велите педерастичен,ваков таков,а најмногу гласови имаше :D и немам некој личен интерес да го бранам.едноставно сакам да победи квалитет а не некој очаен :D

11. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Значи едно не ми е јасно. За одредени кандидати гласаш а ти стига повратна порака, погрешно го поставивте барањето..користете го упатството од медиуми. Според истата постапка гласав за Иван немаше проблем, после одма за Влатко не ми дава да гласам :x Истото беше и за Виктор, таму една до нас гласа за Виктор не бива истата повратна порака и стига, а после гласа за Кристијан никаков проблем нема. Го прашуваме Ненад, вика појма немам гласајте според упатството.. божем ние будали сме. Овде нешто не штима ама ај тоа е :tmi:

На babyblond му/ѝ се допаѓа ова.
  12. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    A oд кај знаеше дека кико имаше најмногу гласови :?:
    Мене баш Иван не ми е очаен и мислам дека ги има сите предиспозиции за да стане новиот македонски идол. Баш напротив не е очаен од пробувања си проба на М2 си има група веќе неколку години и сеа на идол.
    Иначе баш ми е мака за Влатко стварно добро испеја. Е он на неколку места проба.

Едит: Сега баш и на А1 ексклузив кажаа дека и Наталија Данаилова е упорна личност и дека се има пријавено на 4ри музички шоуа.

13. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.076
    Допаѓања:
    66.896
    Не влезе Џастин, м? Трагично. Мене за последниот ми е жал, баш добро ја испеа од Џови песната.
    Ама може малку да се педерчеше, да се шмизлаше и он ќе влезеше...

На Offspring и kate21 им се допаѓа ова.
  14. UniqueCreature

UniqueCreature Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    44
    Девојки што да ви кажам. Беа предобри и заслужуваа да поминат сите 10, пардон 9 - бидејќи Кристијан воопшто не ми се допаѓа, мал е за толку да се занесува и како некое девојченце во пубертет ми е, а што е најтрагично и не испеа за да падниме на гз, ама шта чеш. За другите, кој од кој беа подобри, браво :bow: .
    Најмногу од непоминатите ми е жал за Нико, па немам збор да кажам колку боженствено ја испеа песната. И Виктор беше добар, не требаше да испадне.
    Инаку, мене Иван ми е фаворит и кој што сака нека кажува, секој објективен ќе признае дека кога ја пееше песната звучеше подобро од оргиналот.

15. vikica.s

vikica.s Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    59
    девојки нема да се карам за иван кико и сл.иван ми беше фаворит на м2 ама ете ми стана беден.и не велам дека не испеа добро,баш напротив,ама тој сето ова го поминал а кико прв пат е на вакво шоу,нормална е мала трема,губење на глас и сл.па и иван беше таков без глас на м2 се до финалето.затоа кажувајте факти а не претпоставки.а ако веќе споменувате објективност тогаш дај бидете објективни.ви смета кико дека е најдобар и е силна конкуренција,иван може е подобар од останатите ама не и од христијан.жал ми е :D и ако веќе го мешате и изгледот демек кико е педерастичен,тогаш посоветувајте го иван и кажете му дека постои депилација за мажи зошто како мајмунче е на градите :D

16. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Вајлд знаеме дека фаворит ти е Иван, дечкото е на место и да победи на идол ќе биде заслужено, секоја чест и на вчерашната изведба и на гласот :clap: ама не се согласувам со тоа дека ако прв пат го гледаме некој и не е попознат како што се Иван и Наталија не треба да му се даде шанса.
    Кажав и претходно дека однесувањето на Кристијан не ми се допаѓа, ама за пеење и однесување на сцена му давам чист 5 + навистина, вчера се изненадив не очекував дека онака ќе биде добар, знаете па треба и малку да се биде онаков, опуштен , да одкачи на сцена, не како тој другиот дечкото не знам како му беше името стегнат беше се гледаше дека имаше голема доза на срам.
    За онаа работа треба онакви карактери како Кристијан што знаат онака да се однесуваат на сцена, важно е и неговото однесување и надвор од неа, а всушност што не интересира неговата приватност, битно да прави добри песни.
    И пак ќе кажам место тој Иво (ала Бон Џови ) требаше Нико, дечкото го бива , од балади, опери до рок. :)

17. Wild.Child

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Лукс јас не памтам дека кажав вакво нешто. :^)

Погледни малку што зборуваш, може? :rofl: Смешно делува вака во целина, јас не сум никој и ништо па да му кажувам на Иван дали да се издепилира на градите, Идол е шоу за идни пеачи и пеачки, а гласот не се определува според тоа дали некој има или нема влакна на градите.
    А ти си еден голем доказ дека повеќето гласови не се даваа на вокални способности, туку на физички изглед. Само што ми изгледа дека овој пат ниту ти не сакаш да си признаеш, па делуваш многу контрадикторно врз себе.

Патем, кој ви е фаворит од девојките?
    Не знам зошто, но јас мислам дека нема да бидат добри како момчињата :D , таков впечаток имам добиено од аудициите. Ама можеби ќе се потрудат. :D Мене во целина ми се супер, само ме нервира една девојка опасно многу (Наталија мислам се викаше), на секоја можна аудиција се има пријавено, а башка што мислам дека во градов има бар 3-4 девојки што личат на неа, сериозно! :D

На butterfly.93 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Е Вајлд еве од овие болдираниве го заклучив тоа што си го болдирала кај мене ;)
    И воопшто не значи според мене дека ако некој има бенд пее убаво, не треба да се земе како приоритет ако некој има бенд дека е подобар пејач од некој кој нема, иако тој првиот веројатно има повеќе искуство во односот со микрофон, инструмени за акапела пеење и сл.
    Затоа баш дека прв пат го гледаме треба да му се даде шанса што не значи дека и на тие што се пријавувале на други шоуа не треба.
    А неговото однесување иако ме нервира со тек на време ќе се промени, па тинејџер можеби уште се пронаоѓа, гради свој стил за однесувањето дали ќе му се промени после идолот е битно, како ќе се однесува во Прилепа града после тоа да не се вообрази дечкото па да го фрлат прилепчани после од Маркови кули долу :D
    А од женските ете Наталија и другите не ги знаам како се викаат, ја машките си ги гледам повеќе :lol:
    Ако бираме најубава Билјана дефинитивно , стас, лик :up:

19. Wild.Child

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    ^ Си ме сфатила погрешно. :) Намерно го напишав тоа бидејќи форумџиката погоре напиша:
    Истото и јас сакав да и го кажам на неа. :) Рече дека квалитетен пеач бил со тоа што пред тоа имал 2-3 настапа во живо, па требало да победи. :lol:

20. vikica.s

vikica.s Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    59
    Овде очигледно никој со никого не се разбра хаха. Ајде како било не е ни важно. Го спомнав тоа со депилацијата затоа што вие викавте као Кико бил педерастичен и сл. Кико јавно покажува дека е самоуверен, а другите се сто пати подигнати и поарогантни, но не покажуваат, а тоа ја отсликува нивната дволичност. Надвор од оваа тема за карактерите, ако зборуваме за вокални можности им спуштам капа на сите. Без да издвојувам некој зашто стварно сите се добри. А од девојките дефинитивно Бети ми е фаворит.