Форумџика на годината

Македонски музички идол

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од RainBow, 11 октомври 2010.

?

Кој според вас треба да биде првиот македонски музички идол?

Анкетата е затворена на 27 април 2011.
  1. Mики

144 глас(а)
    37,4%
  2. Дејан

31 глас(а)
    8,1%
  3. Иван

210 глас(а)
    54,5%
  1. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.121
    Допаѓања:
    67.130
    Рок вечер ^_^
    И јас сакам од Бон Џови да слушнам нешто, ама се си мислам дека некоја песна пак ќе биде уништена. Сметам дека ваков тип на песни на Иван најмногу му лежат и дека најдобро ќе помине. Виктор повеќе е Џастин стил, Дејан, па веќе сите знаеме, Јана ми е повеќе за поп песни, а и Мики се надевам ќе се покаже оваа вечер.

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Јас ќе му предложам на Мики да пее од Дип Парпл 8)

3. babygirl

babygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    65
    хелоооо грлс :)
    има некој известено за мојот иден сопруг (МИКИ :inlove: ) ке пее :

Bon Jovi - Bed Of Roses..... and

Nirvana - Smells Like Teen Spirit.......

БРАВО!!!!!!!!!!!!!!! :*

На purple.butterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  4. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Јупииии за Nirvana. Нјамногу сакав некој да ја избере оваа песна, а пак тоа што Мики што ја избрал е перфекција. Мх, мх...

На MaxyMax му/ѝ се допаѓа ова.
  5. marija994

marija994 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    195
    иначе еве го фамозниот статус на Викторче :РР http://www.facebook.com/permalink.php?s ... 2142460140 хехехе :) ама ок тоа е веќе помината работа (свако чудо за три дана ) ...
    Иначе пресреќна сум за понеделник, и таа рок вечер... посебно за Иван, знам дека одлично ќе се претстави, бтв како и секогаш :)
    especially ќе ја чекам Is this love :)
    бацки :*

6. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    :| Од каде па Нирвана ги нашол, добро што прави со изборов, наместо да одбере нешто со што сите на газ ќе паднат, он одбрал Нирвана за да се дере. Не дека имам нешто против Нирвана, ама неможе да се спореди гласот на Курт Кобејн со гласот на Јан Гилан да речеме... :|

7. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Само по 2:20 ќе пееле од секоја песна?!
    :^)
    Го најдов на профилот на Виктор, коментари од девојчиња...

8. TammyDeyn

TammyDeyn Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    240
    Немам ништо против неговите фанови, и јас сум нечив фан :rofl: ... Муабетот ми беше дека коментарите се очајни...Господе боже, очајни се!

Без исклучок...Колку години и да имаат *со тебе до гроб* не е коментар на човек кој е нормален!!!

Барем според мене :lol:

На m2m2m2 и rebekar им се допаѓа ова.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.575
    Допаѓања:
    252.053
    Браво за изборот на Мики, ме погоди во срце :inlove:
    Ќе пее од Bon Jovi и Nirvana и плус оваа песна е една од моите омилени од Nirvana. :)

10. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    И што ќе добијат ако им ги кратат песните по 1мин :^) 10 минути плус. Подобро на Опи лигаењето нека го скратат него ли песните. Она додека каже што мисли, двајца ќе испеат

Али што се коментари само од фанови, може не е точна информацијава, не би требало да е

На mamence, 90210, Lov3 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. unlucky

unlucky Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2010
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    80
    Иваааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааан :inlove: првиот македонски идол... :*

На LoVeR му/ѝ се допаѓа ова.
  12. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.121
    Допаѓања:
    67.130
    Премногу време им оди за критиките на жирито, ама премногу. Абе се кажува што и како и толку, а не тресење глупости, па барем нешто паметно да им кажуваа :^) И нема ни оваа гала гости, м?
    Тапа, тапа...

На ViKtOrIjA21 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Во дуетот на Мики и Виктор на Виктор гласот му се изгуби. Тешко е да пееш во дует со Мики. Ептен дообар глас има човеков (Мики)!
    Билјана заслужено си отпадна. Воопшто не знае да избере асална песна, се некои од таму-до таму.
    Ивааанннннн! Мојот фаворит. Ма, он секоја гала е сууупер! Ама, многу ми се допадна како пееше во дуетот! Ама и кога пееше сам беше супер. Кај него, дефинитвно нема промашај! Браво! :rock:
    Дејан, ми е некако досаден. Тој е следниот што би сакала да си оди. :$ Ама, што знам, можда има убав глас, ама не привлекува внимание, досаден ми е...
    Виктор Сонце не ме грее, ја испеа онака, просечно, добро. Добро беше. Чист глас има. Ама, она што го напишала Мона, дека во интервјуто рекол дека поради финансиски проблеми е научен на работа, на се’. Е, мене не ми изгледа на таков! Баш треба да биде скромен, а не, како сега. Навредите од жирито упатени кон него беа...... Ноу комент! :x Иначе, кога му ја дадоа куќата, се гледаше дека не е некој богаташ како Дејан, ама сепак, би требало околностите да го научат да биде поприземен!!! :)
    Јана... Ма, некако премногу ја форсираат, тоа е единствената причина поради која ми е антипатична! Премногу се дига. Ама ајде, убав глас има. :)

14. Neytiri

Neytiri Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.457
    Дали доколку слушните десетици, илјадници да го извикуваат вашето име (поради вашиот труд, поради професијата која сте ја избрале, поради она што сте) нема да ви годи ?? Јас верувам дека на секој од нас би му годело тоа обожавање па макар и доколку е од попалени тинејџерки. Па така и на Виктор му годи. Тоа не значи дека не е таква личност како што напишал во интервјуто дека е...Јас само ќе ви кажам дека Виктор во себе го носи битолскиот менталитет односно ако сте слушнале и ако знаете што е кабадаја ништо помалку и ништо повеќе од тоа. Сите ние сме такви понекогаш некои помалце други повеќе...Многу ми се допаѓа интервјуто. Едно големо браво за Виктор.

На mamence и ViKtOrIjA21 им се допаѓа ова.
  15. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Мики е човекот што треба да победи сепак..искрено уште прв пат кога го забележав ужасно многу ми личи на Маријан Стојановски, не знам дали и вие тоа го гледате :D но ајде тоа не е битно...каков глас има, со извинење на гз да паднеш што се вика :) Но како што и секогаш се случува кај нас, ретко кога оној најдобриот победува на вакво шоу, но искрено сакам да успее тој дечко :)

16. ViKtOrIjA21

ViKtOrIjA21 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    148
    хахахахах дали ова го пишуваше цело време?? ја имам Кремата..абе до запирка и точка исто :) :rofl:

17. Macufkata

Macufkata Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2010
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    83
    иван кога пееше во m2 баш е сладок

Прикачени фајлови:

На mamence, Arhangel-maniac, ElleS и 3 други им се допаѓа ова.
  18. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Вчера идолите нели доаѓаа во Штип и јас бев ^_^
    Ама импресии :x кој дошол знае :D
    Значи да почнам, прво кога отидов(ме), пред влезот, игла неможеше да се пушти, и се повеќе помали, отколку возрасни. Одвај влегоа сите, 30 мин. беа потребни за тоа. И влегов што влегов, внатре беа само Лаура и Мики (поранешниот дечко на Лаура). Прво сите се насобраа кај Лаура, автограми сликање, а потоа ајдее правец, кај Мики. И со него сликање и автограми и така се додека не соопштија дека Идолите може да ги ,,пречекаме‘‘ надвор. И кога гледаш сите што биле внатре, сите надвор, цел бар се испразни. И сите по улица се мават, трчат, се чекаат идолите. Сите стојат на улицата, и на секоја кола што ќе поминеше, децата тропаат по прозорци викаат и тогаш некој вели дека идолите стигнале во барот. Ајдее сите ,,рикверц‘‘ во барот, и отпосле сфатија дека лажат :D Тогаш стигна и полиција, нели идоли доаѓаат, и ете ти едно бело комбе и сите по него. луѓето неможат да излезат! И почнаа некако. Прв го изнеасоа Мики, па Дејан, па Билјана и Јана, па Иван и на крај ВИКТОР! Сите ги внесоа со полиција и обезбедување, и пак сите влегоа внатре, а внатре ни се дише, ни се стое, те буткаат од сите страни. И јас некако стигнав до сепарето каде што беа идолите и веднаш кај Мики. Таман да се сликам со Мики, доаѓаат келнерите и ,,ајде сите доле, доста беше сликање‘‘ :envy: И ајде се симнавме и потоа пак ЈАС се качив, но овој пат успешно и се сликав со ВИКТОР! :) А после тоа, доста ми беше од туркања, неможев веќе и си излегов, кога надвор, идолите преку прозорецот даваат автограми :lol: Лудо беше ептен хаха :rofl: И тогаш баш автограми даваше Виктор, а до него застанал Дејан и си пуши цигара и никој не го ,,ферма‘‘, сите кај Виктор :rofl:

19. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.121
    Допаѓања:
    67.130
    Тоа сега го даваа на ексклузив?
    И вечер има еден на еден, баш да видиме Билето што ќе каже.

20. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Зошто Мики не пее песна на Muse, одлично ќе се претстави, баш таков глас има...