Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонски музички идол

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од RainBow, 11 октомври 2010.

?

Кој според вас треба да биде првиот македонски музички идол?

Анкетата е затворена на 27 април 2011.
  1. Mики

144 глас(а)
    37,4%
  2. Дејан

31 глас(а)
    8,1%
  3. Иван

210 глас(а)
    54,5%
  1. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.112
    Допаѓања:
    67.071
    Па и Јана ја земале во Словенија. Кога некој ќе излезе од идолот тоа е тоа, нема што понатаму да се шеткара со нив. отишла и Јана па нема да има еден на еден.

На Plavusa.17 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Ами и не само Јана, туку и Биле и Кико го видов, Јуле, Еми... Сите ги видов само таа Кате ја нема и Нико :lol:

3. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    11.808
    А може некој да ми каже што се случило со тој Нико?
    Не сум у тек, а гледам се збори, па ме интересира :wasntme:

4. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Па го изрезилија останативе кога беше кај Жаре откако излезе. Дека бил напорен и досаден, дека се двоел и се правел дека е најпаметен од сите таму, дека е најталентиран и.т.н. :)

5. SpaceGirl

SpaceGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    25
    Дејаааааааааааааааннн,јас сум пресреќна што Дејан стаса до овде,заслужи човекот!!!Не сакам да ги коментирам вашите мислења зашто сепак тоа се ваши мислења така? :lol: Јас сум среќна за Дејан,предобар ми е и пред 'се најдобар човек ми е од сите останати.И баш она што се бара,најбитното си го поседува,дечкото знае да пее.Имав време да прочитам некои од предходните коментари,ако го гледаме образованието,односно тоа дека Виктор студира музичка уметност или Нико или Мики има веќе дипломирано во Бугарија ,тогаш оние што стасале до топ 4ца или топ 5 а немаат никакво музичко образование,(освен тезгарењето),тогаш тие необразованите се чекор напред за разлика од тие образованите :)))))Дејан и Иван на пример,прекрасно пееат без образованието што го имаат Мики и Виктор...и така.Инаку во целост прекрасни ми се сите до еден и веќе кој и да испаѓа ќе ми биде жал.Сите се победници веќе.Бакнежиии за ситееее

На angelce1 и eutixismena им се допаѓа ова.
  6. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Еј фала богу, редно беше да се избаци фан на Дејан...бев во заблуда дека човеков нема ниту еден фан, онака да излезе, да го брани малку, да каже некој добар збор за него
    Освен дека е неприметлив и досаден, друго не сум прочитала

На ViKtOrIjA21, thinkerbell и MacaLove им се допаѓа ова.
  7. SpaceGirl

SpaceGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    25

Македонците знаеш како е,еден така се облекол,веднаш сите така сакаат да се облакат,другарка си купила такво чадорче,веднаш и другата си купува исто такво,еден,друг трет кажува добро за еден лик другиве и тие мораат да го потврдат истото за да бидат прифатени во општеството.....штета е :^) Дејан си има фанови мојата фамилија го обожава и гласа за него,познавам многу луге што го сакаат....Само сигурно не поминуваат многу време пред компјутер,или воопшто не поминуват или им се апсурдни овие форуми или од кај знам што,битно јас го сакам Дејан! :* И го подржувам со тоа што јас гласам за него:)

8. stefiiM

stefiiM Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    54
    Во понеделник ќе го рендат Виктор... уффф го жаламм.. хаха Виктор е најпромовиран на идол.. само од него имаше интервју во Крема, на екскулузив во секој прилог го има а и во шпиц секој ден мора за него нешто да пишува..
    Он има нејголеми шанси да успее во музиката, издавачките куќи баш некој таков барат од кој ќе заработат многу пари, и да не пее убаво на нив важен им е квантитетот, важно им е колку ќе заработат од тој. А по виктор се вришти, сигурно тенејџерките ќе дават пари за концери и албуми, така да виктор штом ќе искочи од идол ќе почнат да му фрчат понуди од сите страни.

На foreverinlove, ViKtOrIjA21, babygirl и 2 други им се допаѓа ова.
  9. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Пробав, се трудев жими се да најдам поента, ама не успеав
    Демек го сакам Мики зашто 223 гласале за него и на тој начин ќе бидам прифатена во општеството (или во случајов форумот) ? ах колку си во заблуда
    Ама не само на форумов, јас и општо зборувам. Имам еден куо другарки, колешки, познанички што гледаат идол, и никој до сеа не ми рекол јас навивам за Дејан. Ти пак си го сакај, немам ништо против. Само давам лични констатации

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    И јас не можам да ја сфатам поентата.
    Пример,овде пола форум го сака Виктор.Мене типот ме нервира,не знам зошто ама ете.
    И сеа?ај најди НЗС.

Сите од идолите зрачеа со барем тронка харизма,дури и Нико,ама Дејан..човекот е толку досаден,на концерт да му отидеш ќе ти се приспие милион посто.
    Не се труди ич ,барем малку од малку да покаже радост на своето лице,да го раздрма подиумот бре.

И да биде Идол,мислам дека нема да има многу фанови.
    За разлика од другиве,кои уште од сега имаат,а не пак после.

На ViKtOrIjA21 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    сите 13 финалисти беа повикани колку што знам за словенија и плус двајца од отпаднатите лаура и денис.. а нико и кате не отишле ради оправдани причини...

12. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Јас пробав да изгледам она што го немав изгледано, откако излезе Нико беше тоа, почнав да гледам и исклучив по неколку испеани песни.

Па реков да напишам мала рецензија за тоа во што мислам дека прерасна "идолов", долго е, и затоа ќе го ставам во спојлер.

Прво ова ако е шоу, тогаш јас не знам што сум. Ова ми личи на кокошарник каде што се пуштени кокошките и се растрчуваат насекаде. Ќе почнам од жирито. Пред да почне идолов јас бев таа што реков дека покомпетентно жири од ова нема да најдат, мислев дека Игор ќе критикува на музичко ниво со одредена доза на хумор, онаков каков што го знаеме, Калиопи ќе придонесува за сентименталноста во епизодите, а Тони дека ќе ствара баш она опуштена средина. За сите тројца згрешив. Игор не знам кога ме разочара најмногу, дали со коментарот за слоновите, со она што се случува со Виктор или со коментарот за Иван дека не заслужува аплауз. Значи Виктор згрешил, тука нема коментар, објавил таков пост. Но Игор и Тони го направија тоа небаре е смак света. Толку го извреѓаа, што мислам дека веќе не му беше важно дека го вреѓаат, туку се натпреваруваја кој од кој да излезе "позаебан". На Иван секоја му чест што остана смирен по коментарот дека не заслужува аплауз, затоа што ако тој не заслужува аплауз не знам кој заслужува, ни представува еден од надлежните млади идни ѕвезди.

Калиопи мислев дека ќе ги усмерува музички, ќе ги избруси, ќе ги направи спремни да запливаат во музичките води како вистински професионалци, таа ниту еднаш не даде професионална критика, освен еднаш кога рече дека подобро би звучела песната дигната за полустепен. Како искусен и врвен пејач имаше должност секој пат да каже на што да внимаваат за наредната гала.

Тони не знам што мисли, ама тој не е никој и ништо да се дери на цела публика, да исмејува и потценува како што правеше во неговото опуштено. Овие деца не се гости кои му дошле во емисија, овие се деца кои треба да ги оцени како пеат, а не да ги просветлува за други работи.

Нормално, неискусни пеачи на кои им се вели дека се одлични си велат што имам да се трудам, супер сум, најдобар и тоа резултираше со тоа секоја гала да е полоша од претходната. Сетете се само какви беа полуфиналињата, кога се гласаше за влез во финале. Грмеа сите, претешко беше да се одлучиш кој сакаш да оди понатаму. Сега се прашувам кој сакам да остане.

Потоа организацијата, повеќе се гледа на реклами и такви ствари место да се гледа на квалитетот на шоуто, на чело со водителите, пропратено со нивните чкљ бубици од кои се слуша каде што му кажуваат што да коментираат. Водителите со испуштањето на нивните неартикулирани звуци од типот на ааааааааа ууууууууууу члљљљљљљљ бууууууу ми го уништија филингот.

Се на се, се сведе на тоа што прават идолите во слободното време, каде ги шетале, каде ги молкнеле, кој што пишал на статус на фејсбук, по кого трчаат детишта, на се освен на она што е најбитно - музиката.

И ептен ми е мака, затоа што сум голем љубител на музиката и шоута поврзани со истата, но ова дефинитивно го откажувам и не планирам да го гледам уште еднаш. А за моја прогноза за победник - мислам дека тоа ќе биде Дејан. И нема да е наместено. За сите беше наместено нели, за Бети, Кико, Нико, Ивица... Во вакви реални шоуа никогаш не победуваат фаворитите. Ќе го земам за пример Аднан од Операција Триумф. Нигде го немаше низ сите гали, другите дечки пееја растурија (и пак направија некоја кариера, барем до Евровизија појдоја, освен Белов наш), па тој победи. На јас имам таленат никој не очекуваше дека тие децата со виолината ќе победат, сите мислеа дека тоа ќе е оперскиот пејач. Во бугарскиот идол победи девојката која никогаш не беше гледана како фаворит. Секогаш е тоа така. Ако некој има милион фанови на фејсбук не значи дека истите гласаат. И искрено не гледам полза од тоа да го бркаат Кико да речеме ако им носи милиони гласови. Па не се будали да го исфрлат некој по кој се трошат толку пари. Но очигледно Кико имаше такви фанови кои поретко гласаа.

За тоа кој сакам да биде идол - сеедно ми е дали ќе биде тоа Мики или Иван. Одлични се, им посакувам се најубаво во нивната кариера, иако нема да ги следам повеќе во идолов.

Толку од мене за оваа сезона, и за сите други доколку не сменат се од корен, од жири до водители до организација.

На 90210, Pain, baguf4e и 6 други им се допаѓа ова.
  13. decko

decko Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    60
    А по кој повод ги носат Словенија?
    Или чисто за шетња?

14. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    во спа центри се и одмараат вежбаат воедно али повеќе шетаат..

15. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Па , многу нормално дека ќе рикаат во понеделник и на ништо нема да им звучи пеењето кога наместо да вежбаат и да одмараат , тие шетаат и се уморуваат!!!
    Не е Словенија блиску, па има пат дотаму, па пат назад... Сето тоа влијае. А да не го спомнувам фактот што многу малку денови им преостануваат за избор на песна и за вежбање и учење на истата. А баш сега дека се помалце кандидати останати , пеат по 2 песни. Епа 2 песни не се спремаат така лесно !
    Ужас организација , целово шоу не личи на ништо!

16. Girl123

Girl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Neznam kako mozee da go podrzuvate zirito.Kaliopi navistina bese vo rapvo na 7mata gala. A na Viktor ocite bea nasolzeni posle nejziniot kometnar i sigurna sum dka doprea site kometnari do nego.SIte mislite deka ima cinizam vo nego i deka e samobendisan.. Po so zaklucite po toa sto se smee kgoa mu davat kometnri sto mu se zablagodaruva... ??? A sto treba da pravi da placi na scena da vika izvineteee ne trebase nema da se povtori... STOOOOOOOOOO ? SVESTETE SE LUGEEEE.... stavete se na negovo mesto ... Bi placele ili bi se smeelee...
    Go ponizija pred mnogu luge.. Covek e pravi greski.. Sigurno ne mu bil zlonamenren statusot... Tie za edn status vrakaat tri gali po red go vregaat i napagaat.Nepravedno.Sigurna sum deka nema da pobede oti igor toa nema da go dozvole u nikoj slucaj.I ce ne navratamm ako bil cinizam ako bil samobendisan i site raboti sto gi akza... Togi nego ke mu bese seedno dali toj gi dobiva losite kometnari ili ne i nemase da ima solzi vo oci na sekoja gala i plus intervju sto go davaa na ekskluziv.
    RAZMISLETE.. polse ova mnogu ce me napdnat koi nema da se slozat ama toa e toa .Ubavo nie da gledame pred televizor .A da idete na negovo mesto vo negova koza .Ramislite vie sto bi napravile a posle osuduvajte
    Od ovie sto ostanaa site peat preubavo ne mozam da izdvojam nitu eden.Publikata ce odluce a site ce imat kariera toa sigurna.Samo dejan mora da bie pootpusten na scena ako saka da uspee.Tolku od mene Pozdrav :*
    [mod-kirilica:39qli9ut][/mod-kirilica:39qli9ut]

На idolllll му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Шоуво е каша попара. Ќе се надоврзам на претходни коментари, стварно кога ќе отпадне кандидатот ТОЛКУ, што има понатаму со Идол истиот ? Требало да си одат Виктор,Иван,Мики и Дејан и готово. Што само комплицираат, а добиваат негативен ефект. :swear: :fubar:
    Чек, чек не се доискажав, дали тоа поназад на сликата ги видов Кико и Бети заедно, точно еден до друг ? :^)
    Уште еден едит: Ги предупредувам девојченцата да не му се пикаат на Виктор. Тој не е теди беар, меченцето со кое спијат навечер. + Шо го замараат (се глеа на сликата колку сака да го гњави таа, туку сирот ај фан па да не се навреди). :swear: |(

18. sweetsmartgirl

sweetsmartgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Многу девојчиња му викаат на Христијан дека го сакаат, а тој оди по оние кои не му го викаат тоа и после откако и тие ќе почнат да му викаат дека го сакаат, тој ги откачува.... а да не заборавиме дека во меѓувреме разочарува многу девојчиња кои се луди по него |(
    И ајде сега оди разбери го :headbang: Јас само едно би му препорачала доколку го прочита коментаров: Христијан не играј си со девојчињата, зш тие не се играчки и ги повредуваш со некои свои постапки :envy:

На Kristinna92 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. stefiiM

stefiiM Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    54
    Овие идоливе во сабота ќе бидат во Веро од 6.

20. Siksi

Siksi Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    305
    и кико оди за словенија ??