Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонски музички идол

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од RainBow, 11 октомври 2010.

?

Кој според вас треба да биде првиот македонски музички идол?

Анкетата е затворена на 27 април 2011.
  1. Mики

144 глас(а)
    37,4%
  2. Дејан

31 глас(а)
    8,1%
  3. Иван

210 глас(а)
    54,5%
  1. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    599
    Мислам сека е најправедно да победи Дејан.
    Ако зборуваме за вокални способности-дечкото е најдобар.
    Реално :)

2. Tanny

Tanny Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    401
    да да :)

3. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    8.751
    Ако зборуваме за вокални способности тогаш Мики и Нико,па и Иван немаат конкуренција.Особено Мики.

4. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    599
    Аман жити се кај го најде Мики, дечкото е добар ама се виде колку може да оспее на оваа гала, не пее тоа на папнување од петни жили изгледа а и нон стоп нешто фалшира во песните.
    Нико да си го оставиме за во оперските кругови, ќе беше за срамови како ќе пееше вакви песни да беше уште во шоуто, има глас но неможе се да испее.
    А Иван може да ни биде новиот рокер.

На Lov3 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. PinkPrincess

PinkPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2011
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    121

Браво за Виктор!Мило ми е што конечно го даде своето мислење.Целосно го поддржувам и е во целосно право :) :) :) :) :)

А многу ме нервираат неговите фанови кога ке врескаат како недораснати :@ :@ :@

6. Sunday-Rose

Sunday-Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    123

Епа ако зборуваме за вокални способности тогаш сигурно дека Дејан Не треба да победи, ако зборуваме за вокални способности Иван е најдобар... :)

На TammyDeyn, Happy.Girl и OrdinaryGirl им се допаѓа ова.
  7. Happy.Girl

Happy.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    72
    Во понеделник ќе пеат поп балади :) Мики се мислел да ја пее од Adele - Someone like you.

На sparklie и baguf4e им се допаѓа ова.
  8. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805

На оваа гала си кажа уште предходно дека е настинат и има проблеми со грлото. Тоа напнувањето таква му беше песната.....што сакаш на рок, ко Дејан педерски да пее?
    И кај жити се Мики фалшира, ако има некој што најмалку фалширал тоа е он и Иван, дури и Нико на вакви песни повеќе фалшираше

А во понеделник само поп балади? не е малку тоа? или чекаме да излезат уште инфромации? :)

9. Happy.Girl

Happy.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    72
    Miki Sekulovski II
    Decki mi treba pomos za pesna za slednata gala :)) Mi treba nekoja pop balada :) Moze i od zenski izveduvac da e, nema vrska ! Jas mislev za Adele - Someone like you ama ako ima drugi predlozi, kazuvajte !!! :) Falaa :***
    Ова го има напишано Мики на статус на фасебоок. ;)

10. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Можам со сигурност да кажам дека Мики и Иван не се фалширале. Да, Мики не беше баш во ред, но рече дека го боли грлото. Па, по толку шетање, народ, цели испотени.. Кој нема да се разболи? Јака им душа.
    Ако не победат или Иван или Мики, нема да биде фер. Добро бе, Дејан убаво пее, ама ептен е досаден, а Иван и Мики кога ќе дојдат да застанеш пред телевизор да ги гледаш. Абе, внимание ти одземаат.
    За Виктор ќе кажам дека жирито од мравка сло направи.. Епа, сега, не мораа до толку, не се на шоу наречено “Однесување“ туку на Музичко шоу. (Знам дека треба да се виде и скромноста и однесувањето, ама не до толку, де). Иначе, не можам да кажам дека не пее убаво, пее, затоа стигна во првите четири, ама не ми е за победник.
    Или Иван или Мики.
    Ајде, за да не се двајца, ќе издвојам еден: Иван. :rock: :lol:
    (Џст мај опинион!) :)

На SaIvnjaann, Tanny и Hipica им се допаѓа ова.
  11. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Аууууууу што не ќе прочитам.
    Ако Мики фалшира, јас сум Донатела Версаче... ама не сум :P Сто пати полична сум :) Како што и пеењето на Мики е милион пати подобро од некој си испискан фалш, сосила изваден со петни жили.
    Луѓе, со слухот ако си имате мака, има доктори, ќе ви помогнат ;)

На PinkPrincess, nice-girl и ViKtOrIjA21 им се допаѓа ова.
  12. Siksi

Siksi Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    305
    Како може да зборувате за најдобрите од идолов Мики и Иван ??
    не ми е јасно тие се најдобрите а Дејан.. оввој па нз кој имитира ме нервира !! ама секој си има свое мислење така да Дејан не треба да победи пред него има гласови гласови ....

Се согласувам ;)

13. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.258
    Допаѓања:
    43.794
    Ретко ги следам во континуитет настапите на идоливе наши, но од самиот старт, сум за Иван.
    Го познавам дечкото и лично, добар човек е, музикален и има се` што треба да биде идол на една генерација. Изглед, воспитување, дух, и харизма. Спортист е, башка! :)

Мики, на пример, одлично пее, но физикусот... Како спојка од Марјан Стојановски и Наум Петрески ми е. Знам дека естетски расизам не е во ред, но за да бидеш на сцена треба и да те личи.

Тоа е моето, и единствено мислење на оваа тема, а верувам дека Иван ќе победи.

На poison.ivy, TammyDeyn и n.a.t.t.y им се допаѓа ова.
  14. ViKtOrIjA21

ViKtOrIjA21 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    148
    http://fun.mnogoo.mk/mk/articles/idol/intervju-dejan-jovanov

.."Никогаш не сум се погледнал на прв поглед..." хаха
    Добро се гледа од интервјуто дека е мирен, скромен...ама тоа не е доволно за прв македонски ИДОЛ

15. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.112
    Допаѓања:
    67.070
    И јас не би рекла дека имаш мистериозни страни, затоа си толку досаден, предвидлив и невпечатлив.

На ViKtOrIjA21 и AlicaInWonderland им се допаѓа ова.
  16. poison.ivy

poison.ivy Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    198
    Што ќе пеат идолите во понеделник ако може некој да ми каже, ме мрзи да барам наназад :(

Инаку и јас сакам да искоментирам за жирито: па добро, Игор, Калиопи, Тони... колку години сте на естрадата, треба да бидете навикнати дека ќе има за вас и лоши и добри мислења, критики, па нормално дека не може секој да ве сака и да се согласува со вас. До сега треба да сте навикнати на ова и да знаете соодветно како да се справувате, а не вака се закачивте за статусот на Виктор како којзнае шо да напишал или пак којзнае што лошо ви направил. Посебно Игор ме разочара, се однесува како мало дете, крајно непрофесионално, на ништо не му личат критиките.

Виктор е сепак млад, брзоплет, па затоа му го простувам статусот и воедно добро е што си го брани ставот, само да не почне да се занесува многу многу и да претерува.

И за крај, едно :* за Иван :)

17. Happy.Girl

Happy.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    72
    Во понеделник ќе пеат поп балади ;)

18. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.577
    На Wild.Child и AlicaInWonderland им се допаѓа ова.
  19. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.112
    Допаѓања:
    67.070
    Би требало по две песни да пеат, така? И се надевам дека Мики ќе се покаже, редно е веќе или ќе се збогуваме со него.

На Lov3 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ScoobyDoo

ScoobyDoo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    Иначе Мики има едно ветување кон жирито. Ако победи треба да отпее една песна со црковниот хор. Се сеќава некој? :)

На ViKtOrIjA21 му/ѝ се допаѓа ова.