Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонски музички идол

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од RainBow, 11 октомври 2010.

?

Кој според вас треба да биде првиот македонски музички идол?

Анкетата е затворена на 27 април 2011.
  1. Mики

144 глас(а)
    37,4%
  2. Дејан

31 глас(а)
    8,1%
  3. Иван

210 глас(а)
    54,5%
  1. Crucio

Crucio Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    30

Купи Карти за Се:))))))

Oди во Together Тобаката..

На SaIvnjaann му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Smilly

Smilly Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    3.244

http://www.kupikartizase.com ;)

3. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Ако пропаѓањето на Џамбазов како некогашна телевизиска ѕвезда е одамна веќе започнато, не значи дека треба да навредува, да настојува да упропасти талент, и кандидат со потенцијал каков што е Виктор. Претеризам и ниско паѓање, ако ништо друго зачувај ја достојноста на годините. Можам да кажам дека премногу се замара со Виктор, дури и жал ми е ги има сите карактеристики на еден обожавател :!: Виктор далеку ќе стигне и веќе е стигнат во четворицата последни кандидати во Идол, а Игор може само да си збори и збори на телевизија што сака и ние да му се чудиме, смееме и да го сожалуваме. Игор, најдосаден си од сите. Се надевам следна година нема да имаш никаква врска со Идол зошто само заради тебе нема да го гледам. Фала, чао.

На bittersweet, babygirl и ViKtOrIjA21 им се допаѓа ова.
  4. ViKtOrIjA21

ViKtOrIjA21 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    148
    ГЛУПОСТИ!! :devil: Морам да кажам дека ме нервират забелешки (за кој и да е од Идолите и општо за луѓето) поврзани со нивниот физички изглед или нивни недостатоци кои неможат да ги поправат ..тоа е од мајката природа..иако ДА НАГЛАСАМ НЕЗНАМ ЗОШТО ТОЛКУ СЕ ИМАТ СИТЕ ВТИРЕНО ВО НОСОТ НА ВИКТОР (изгледа од шо не знаат шо да му најдат и ајде носот ) МЕНЕ МИ Е МНОГУ УБАВ!! :$
    Вака не е фер..коментари за пеење , макар и за мрсна коса ДА ама вака не...срамота за тој што го ставил тоа на Демотивација.. :envy:
    Ако така гледаме, на секој можеме да му најдеме по некој недостаток- НИКОЈ НЕ Е СОВРШЕН!!!!
    п.с тој што ја ставил сликата на демотивација нека стави слика слика и од него па да видиме колку е совршен/на...и длаи ке му/и биде убаво да го исмеваат....
    а кога се работи пак за Идолите сите имаат по некој недостаток (физички) според мене, а 2-3ца се од оние кои стварно добро изгледаат и се им е на место (барем тоа што е видливо) ;) а на Виктор толку не му фали ништо во поглед на целосниот изглед..незнам зошто сите му се втирија за носот..на крај крај убаво му стои и не му пречи воопшто на убавиот изглед :emo:

На Neytiri му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MaxyMax

MaxyMax Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    99
    Онака чисто од љубопитност, што е тоа што го прави Виктор да биде арогантен, дигнат и невоспитан??? Како се познава тоа кај него? Можеби тоа што си го кажал мислењето го прави таков?! И да, тоа што Игор е јавна личност е факт дека не смее да се спомне што тој бил (или се уште е)??? Или можеби тоа му дава за право да навредува и понижува, или што? За тоа е платен? Или за да биде судија кој треба да го оцени пеењето, настапот и изгледот???
    Чисто онака ме интересира... ;)

На macysh му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ViKtOrIjA21

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    148
    И јас тоа одамна го прашав...што му е дигнатото??? :^)

7. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Можеби ќе приметиш ако престанеш да го идеализираш Виктор ;)
    Искрено немам ништо против детето, ни против никој од идолов уствари, и јас како и сите си имам фан ама не се замарам многу околу тоа...
    Игор е судија на идолов, што и да каже има право бре, судија е, ни се допаѓало тоа или не.
    Виктор никој не оспорува дека е талентиран, симпатичен и харизматичен дечко кој верувам дека може да постигне многу, уште сега има многу фанови, ама дечкото е арогантен уште сега, објавува статуси како прво навредливи за жирито кое што го донесе на идолот, би додала и дека е глуп, наместо мудро да си молчи додека е таму, додека е пред жирито, да не летне за 2 секунди од идолот, но тој е толку самобендисам што се чувствува и доволно компетентен да му контра на жирито.
    Настрана од ова, сите му симнувавте капа на Игор за неговата најнова книга, каде што си го опиша животот без цензура, ама сега кога ви го навреди саканиот Виктор4е е пијаница кој нашол да збори за беспрекорниот Виктор ооо :( . Како и да е Игор е истакнат човек на нашата естрада, без разлика на неговиот алкохолизам има постигнато многу, како во шоубизнисот, музиката, глумата па еве и како писател. Поставен е како судија и да, може да ги суди идолите, а вие како сакате. :)

П.С. Искажување на мислење е сосема во ред, но додека е во идолот треба да слуша наредби и совети, секој еден менаџер што во иднина ќе го земе Виктор ќе сака да го обликува по своја мерка, затоа што они знаат што се бара на сцената. Да не се лажеме дека сака да е свој, кога ќе ти речат дека за да бидеш хит треба и зелен да се фарба ќе се фарба, за жал тоа со Виктор нема да биде множно судејќи по неговото досегашно однесување затоа што ќе им контра на сите кои што во иднина ќе сакаат да работат со него. Дечкото не прифаќа критики тоа е тоа :P

На stella83 и SaIvnjaann им се допаѓа ова.
  8. MaxyMax

MaxyMax Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    99
    Епа девојко изгледа дека ти не се приметуваш дека го идеализираш Игор... ;)

П.С. а кај отиде објаснувањето за дигнатоста на Виктор? Статусот?!

9. ViKtOrIjA21

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    148
    Јас лично никогаш не сум го критикувала или спомувала минатото на жирито воопшто..тоа е нивно..што било било сега се тука и се трудат да изградат и да направат нешто за својата кариера..туку си останувам на тоа дека ИГОР ПРЕТЕРА..особено со коментарот минатата гала :!:
    не го оправдувам статусот на Виктор ама не го ни обвинувам. Виктор и останатите идоли допрва ке градат кариери за разлика од Игор кој е присутен со години, токму затоа треба да размислува што зборува...јас разбирам негативни коментари но муабетот со цинизмот....НЕ!!! :tmi:
    му се има втирено и готово..и тоа не е во ред особено сега пред финалето, затоа што сите идоли треба да бидат исто третирани и на исто ниво..а коментарите особено до Игор повлекуват негативно мислење кај јавноста !!!!!!

10. anamariia.x3

anamariia.x3 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    857
  11. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074

Уф, жал ми е за впечатокот, ама далеку од тоа дека идеализирам некого, најмалку па Игор.
    Зборот ми беше дека додека е Игор таму судија мора да го почитуваат.
    Дигнатоста на Виктор ја гледам по неговите гестикулации додека зборува, циничното намигнување, статусите и тоа што го кажал во хотелот, многу говори за неговата личност. Јас имам таков впечаток, премногу е сигурен во себе, а тоа се манифестира и на неговиот однос, не прифаќа критики (кои се за негово добро и напредок во шоуто) па после се друго.
    Самобендисан е, има голема поддршка од фановите и затоа не ги прифаќа добронамерните, уствари никакви критики.
    Тоа што има свое јас и што се држи до него му е добра страна, но не и додека е во идолот и додека зависи од некого таму. Со тоа можеби кај некого доби повеќе поени, а кај другите сигурно ги намали.
    Неморам да ти објаснувам, а и искрено незнам како да ти го објаснам чувството што го предизвикува во мене додека го гледам како дава изјава и како се однесува на сцена, ми делува ептен лигаво, ми глуми, не ми е природен, сака да се прикаже дека е мил и фин и се нај нај, а всушност зрачи со ароганција и цинизам. Тоа е тоа што јас го гледам во Виктор, а ти го гледаш во некој друг. Тоа е чувство кога некој едноставно ти е одбивен и не ти се допаѓа, е сеа неможеш да ме убедуваш во спротивното. Сепак јас не го навредувам, затоа што знам дека е способен да изгради солидна кариера, луѓето го сакаат, највеќе заради тоа што е убав.
    Највеќе ми е криво затоа што кога некој ви се допаѓа премногу, и сте станале негов фан, го гледате ко бог, идеализирајќи го до немај каде па несакате да прифатите негативна критика за него, неможете да го видите во право светло итн... да не тупам...

На ElleS, angelce1 и stella83 им се допаѓа ова.
  12. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.112
    Допаѓања:
    67.065
    Тоа што го зборува Игор во текот на галите е преку секоја мера. Ги навредува фановите, мисли дека е над се и над сите. Тоа е тоа мене што ми боде очи. Не сум фан на Виктор, нити ми буди некакви емоции. Што ако Игор е судија? Господ е? Мајку му само е платен да седи таму, да го коментира изгледот и пеењето, а не да треска глупости. Ни една конструктивна критика не излезе од неговата уста, се додека не почна да се рчка со идолите врз основа на нивното однесување, а не пеење. Нека погледне примери, и он и другите, како треба да се однесува едно жири. И јас се надевам дека догодина нема да биде во жирито, бидејќи нема да го гледам шоуто.

На FortuneTeller.xD, macysh, AlicaInWonderland и 6 други им се допаѓа ова.
  13. babygirl

babygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    65
    Не бе златна не сум јас негов фан, имам спомнато дека јас со целото срце навивам за Мики , ама сакам да кажам дека во ред е да посочиш некој каде греши и да го опомениш ама цело време од уста да не го вадиш , може убаво и учтиво да му каже како прав професионалец ако веке е во својата работа.Не мислиш дека е малце понижувачки некој да ти каже ти си некултурно и не воспитано дете, мислам дека не е ферски.Виктор и сите други се новороденчиња во оваа работа ...кога веке се ставени да бидат жири нека им ги кажат грешките ама не на таков идиотски начин.

На ViKtOrIjA21 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. babygirl

babygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    65

Не прифака критики ????
    баш напротив тој најдостоинствено и најгорделиво ги прифати сите критики и само се заблагодари за коментарите!Еве ке го кажам примерот со Иван кога беше ситуацијата со бендот , кога требаше да кажат коментар пред исфрлувањето , тој го остави микрофонот и не сакаше ништо да каже што до некаде е во ред до некаде де.Не сакам да ме сфатите погршно сега за Иван само споредувам ситуации а и Христијан беше дигнат и препотентен и се па никој никогаш не го направи ренде пред целата јавност!

На macysh и ViKtOrIjA21 им се допаѓа ова.
  15. Crucio

Crucio Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    30
    Без навреда До Девојчињата што се возраст на 10 до 13 год на што личи тоа бе?уште сега нашле да сакаат секс (иам читано статуси на фб)имаат ли тие родители?Не го мразам Виктор Не што не го бива не го бива Единствената публика му е жеснката 99% А За Жирито не претерува дали некој беше таков напротив во Бугарскиот Идол а? Па ова многу самобендисани Виктор Кико Нико(најдобар беше )

16. babygirl

babygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    65

А докажано е дека се парови или чисто онака си прашуваш?
    Ај за биле и за иван видовме на интервјуто на 1 на 1 кога беше биле дека може и имало нешто ама за Јана и за Виктор не сум слушнала ништо ...како и да е не ми се пар ни тие ни тие :)

17. Siksi

Siksi Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    305
    ПА мислам дека се заедно за биле и иван не сумлам ама за виктор и јана нешто тука ми смрди :P

18. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Ако Игор е толку фраер и советите му се добронамерни тогаш нека иде во хотел, нека го седне Виктор кој е дупло помал од него и може син да му биде и нека му рече: Виктор вака и вака, твоето однесување на сцена не го бива, премногу си арогнатен, треба да се понесуваш вака и вака, да не го правиш ова, наместо тоа прави вака, послушај ме зашто си премногу млад да знаеш каков е бизнисот и што се бара. Е тоа е критика на место и добронамерен совет. А не вака трескање зелени пред цела јавност и омаложување на еден тинејџер кој уште не е доволно искусен за да знае што сака од животот и што и како треба да прави или пак кои ставови да ги брани.
    Ова на Игор е ништо повеќе од глупирање и желба за еден смешен аплауз. Демеј еј види колку сум паметен, можам дури и од Тони поголема глупост да кажам

Да го оставиме Виктор на страна и да речеме дека си заслужил и дека е во право Игор што го вреѓа.
    Али Иван? ајде некој нека каже дек Иван не заслужуваше аплауз и дека овој не претера. Дека Игор е премногу уфилман е факт. Исто и дека треска зелени од пуста желба да биде интерсен

На FortuneTeller.xD, Hipica, babygirl и 2 други им се допаѓа ова.
  19. eemmiilliijjaa

eemmiilliijjaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    213
    Абе Игор рече дека им објавува војна и сега сака да им го намали рејтингот...
    Многу ми е мака што во понеделник нема да можам да ги гледам :(

20. 90210

90210 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    55
    Имам некое чувство дека оваа гала Виктор ќе отпадне, иако според мене за солидно пеење без никаква харизма тука треба да биде крајот за Дејан. Нека остане да видиме и му посакувам среќа на Викторче :)