Јас нема да дочекам. Многу глупаво вака, баш најинтересното ќе ми отиде, па не е фер. Ајде, ќе кажете утре што се десило
Искрено - ич не ми е гајле кој ке остане, а кој ќе си оди. Немам фаворит. Пак ќе кажам за машките, жално беше што мораше некој да испадне, а сега воопшто не е жално
aj jaс пак ке досаѓам.. која песна ја пееше Јана? она ми беше фаворит од женските.. а моментално не сум во можност да гледам
Ќе може ли некој да ми ја разреши дилемата дали тоа јас гледав МУЗИЧКИ ИДОЛ или реклама за ФОН и Ношпал? Дали се бара музичка ѕвезда или манекенка, а можеби нов талент на нашата бедна креаторска сцена? Се коментираа стајлинзи и изгледи (не викам дека не е битно, но не толку да се потенцира), наместо гласовни способности и изведба.....и оние ми ти биле некое стручно жири, сфаќам дека треба да направат шоу и да биде забавно и интересно за гледање, ама далеку од тоа дека сакам да гледам како рекламираат некој спонзор Едно големо УАААААА за Македонското Музичко Идиотче овај де Идолче.....кое се избира own:
Ха, па кога стигнале до тука, барем патот да им се исплатеше, се изнасликаа, изнаснимаа, поплакаа, се изнасмеаа, ги профрцкаа фустаните, фризурите , ги виделе сите познати и сега очекуваат критики и пофалби во своите градови, која се вообразила, која ќе плаче после , на која ќе и биде криво, на која срцето ќе и излезе од возбуда, која ќе се смее, некоја ќе се гордее со себе, некоја ќе си вика можев јас и подобро, некоја ќе си вика камо да поминам сега , па ќе видат тие следен пат хмм. Кој знае што се им се врти во мозоците, а можеби и ништо , како и да е, мене нема да ми биде жал за тие што ќе испаднат, ако за некои од машките ми беше, сепак сите се труделе, ама доволно им е презентирање, 5 дена во неделата се вртеа од понеделник до петок, па сега ако имаат среќа да ги ќари некој менаџер и да испаднат среќата пак ќе им се насмевне.
Фаворити ми се Јана и Билјана ,секоја чест за девојките Браво Јана во главата ми личеше како разностран триаголник , требало да и ја подсредат малку косата за да не и пречи во настапот. Анита требало да ја научи малку поубаво песната ... Анбрејц мај харт ... Девојчето што ја пееше од Пинк песната не припаѓа во Идол ... Сите некако беа како без г*з и без ци*ки ,па нели жена без ----- е како подрум без ајвар, тоа поради стајлингот . Наместо да се доловат деловите на женственоста и сексипилноста, облините кај згодните девојки се доловија само редовите сало кај Наталија...
http://www.youtube.com/watch?v=Q4gjEQwfkjo http://www.youtube.com/watch?v=H2j8NGE9Jg8 Лаура и Александра. Лаура ич не ми се допадна како испеа, како што спомнав погоре. А вторава прв пат во мојов живот сега ја забележав. Кај се криело вакво „гласиште“ не знам. Шала на страна, имаше многу што пееја поубаво и заслужуваа да влезат. Ама знаеме многу убаво во каква држава живееме.
Значи тотално се разочарав од изборот,само Елизабета и Јана вредат од сите што влегоа.Како можеше Билјана да не влезе,ај ви се молам...Онаа од Пинк па што пееше,на што личеше?
Не влегоја Анита и Наталија. Па таа Наталија ги шиша сите онде со гласот нејзин! Ебате гласачите, гарантирам да беше некоја со секси тело дури и ќе победеше. Да ти се плукнам во балканскиот глуп менталитет! Ич не гледам која како изгледа ако ме наежи со гласот! Влезе таа со црната коса слабата што ја пееше What's up od 4 non blondes, што се изнапишти без врска, и таа Јулијана што едноставно местото не им е на идол, а не влезе Наталија. Ми се лоши.
Мене па баш ми е ок изборот, како јас да сум избирала сите што ми се допаднаа влегоа и обратно. Само за Наталија ми е жал, убаво пее.. ама треба и стас па за идол не само глас Фала богу оваа Билјана не влезе, колку само ми е антипатична како појава
влезе ли лаура ?? за наталија и мене ми се допаѓа девојчето навистина има што да покаже, и се сложувам со карина од таа Билјана ми се уште прв пат кога ја видив некако арогантна препотентна и вештачка.
Зар пинк помина ? Епа не фер Биљана што не влезе, за Бети бев сигурна дека ќе влезе, сите ги воодушеви и “расплака“ со убавата песна. Ај како и да е , сега прво што би можела да си помисли Наталија, на бугарски и српски идол до кај стигнав, а во македонскиов не можам ни во финале да влезам Со примеров со девојката во пинк и Наталија уште еднаш се докажува дека ние го цениме повеќе изгледот од гласот. Што дека Биљана е дама, кога една Тина Тарнер растур прави со вриштење и мрдање на косица, нека не се навредат тие на кои Јана (чекајте Јана е со косата пуцвал или Јулијана? ) им е фаворит ама некако ми се преправа девојкава, сега ја забележувам и вештачка ми е некако (така барем ми изгледа, лично не ја знам па можеби грешам за преправањето, ама одма се приметува кога некој глуми, не за џабе сака да стане политичарка)
Ауу многу чуден изборот испадна, за тие што најмалку мислев дека ќе останат, останаа... за Александра и Анита сигурна бев дека ќе си заминат, реално не заслужуваат да продолжат, многу им е што дотука стигнале, ама за Лаура, Билјана, поготово за Наталија не верував дека ќе заминат. Таа од Куманово што ја пееше Мercy ми е беше прва на листата за заминување, после неа таа од Тетово (Емилија мислам беше). Најубедливи ми беа... Елизабета и Јана.
Многу пејачки кога почнуваат да пејат се опрани, никакви. После тоа ги средуваат. Аман ќе се направиме како оние од планета, побитни ќе станат облеката и телото. Иначе, сетете се на Елена Ристеска кога победи на М2, и таа не беше нешто посебно во споредба со сега. Кога Наталија би победила, нормално дека во рок од пола година ќе биде сосема различна, ќе има тренери, третмани бла бла и ќе ја средат. Само ајде, Македонија и се е можно.
МИЗЕРИЈА!!! МИЗЕРИЈА! Онаа никаквана од Тетово влезе, ни стас ни па којзнае каков глас има! Цитирам од неа: Ееееееееее па кој не сака да биде македонски идол ееееее видете ги колку ги има ееееееее.. . Ко овчар кога е на испаша и се дере по овците. Бог да чува.