Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонски музички идол

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од RainBow, 11 октомври 2010.

?

Кој според вас треба да биде првиот македонски музички идол?

Анкетата е затворена на 27 април 2011.
  1. Mики

144 глас(а)
    37,4%
  2. Дејан

31 глас(а)
    8,1%
  3. Иван

210 глас(а)
    54,5%
  1. ViKtOrIjA21

ViKtOrIjA21 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    148
    http://www.facebook.com/profile.php?id=100002111530692

ова е профилот на Калиопи кој го имам и пишува дека Жирито е конечно задоволно..ама мене не ми се верува Калиопи толку ниско да паѓа..можеби профилот е лажен :^)
    Иначе џабе ви се сите навреди кон Виктор за неговиот нос (тоа е затоа што незнаете што друго да најдете кај него да коментирате), може да кажете дека не ви се допаѓа..ама коментари во стилот носот, устата ,ушето :puke:
    Виктор до крај покажа дека е чесен, искрен и скромен ПА АКО САКАТЕ И КАМЕНУВАЈТЕ МЕ ЗА ОВОЈ КОМЕНТАР- НЕ МИ Е ГАЈЛЕ!!!!
    И очигледно грешка сте разбрале од пуста желба да го критикувате, значи Виктор не кажа дека Steven Tyler испеал глупости туку тој самиот (што се извика така)
    ама очигледно некои не дослушуват или не се трудат да слушне што зборува некој само за да се плука по некого...
    Виктор е прекрасно момче и ке направи поголема кариера од сите отпаднати ...
    И Мики ми беше фаворит..ама во последните гали Иван ме фасицинира со изборот на песните..особено ме освои со песната од Muse :!:
    Нека победи еден од нив :D
    и уште нешто...стварно не е фер што му го исполнуват ѕидот на Дејан такви коментари.. јас реков и порано дека Дејан ми е мил немам ништо против него ама не е за сцена и пее просечно... го критикувам тоа што влезе најверојатно со пораките од домашните ама шо треба да им каже дома?? НЕ ГЛАСАЈТЕ ЗА МЕНЕ НЕ Е ФЕР...уште се нервирам затоа што влезе тој ама нема смисла да го навредуваат на профилот..не мислам дека е наместен влезот во финалето туку фановите на Виктор требаше повеќе да гласат а не да врескаат во публика и да мислат дека има кој да гласа за Виктор!! Јас ете гласав ама очигледно не му помогнаа моите гласови..
    И факт е дека Виктор и Мики и Иван па и Христијан ке бидат далеку поголеми ѕвезди од Дејан-тие се тоа што публиката го сака (иако до ден денес Кико ми е уште антипатичен :rofl: )
    ЕДИТ Според мене овој настап на Виктор со Мариа Мариа му беше најкомплетен и најдобар до сега во секој поглед и би го ставила во 3те најдобри настапи на Идолот

На TheKiketoo, tweety54 и macysh им се допаѓа ова.
  2. Anna-Marija

Anna-Marija Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2010
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    3
    Еј ај доста бе! Виктор сси е најдобар шо ако испадна..он ке си има кариера .. и пак ке го има на телевизија.Пукнете љубоморни! ;)

На AHHii и ViKtOrIjA21 им се допаѓа ова.
  3. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.408
    Нит сум љубоморна, нит имам нешто против дечкото...
    Едноставно тоа е моето гледиште и мислење за него. Не ми се допаѓа како појава, воопшто!
    Не може сите да го сакаат... тоа е! :hai:

На SaIvnjaann му/ѝ се допаѓа ова.
  4. AHHii

AHHii Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    22
    Ана-марија те подржувам целосно во коментарот :)

5. AHHii

AHHii Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    22
    Дали некој може да ми даде линк од профилот на Дејан на фејсбук? :)

6. ViKtOrIjA21

ViKtOrIjA21 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    148
    ова е статусот на Виктор ..срцка!!
    а еве го профилот на Дејан http://www.facebook.com/profile.php?id=1234746706

7. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    виктор не е мој фаворит ама стварно ми е жал што испадна бидејки не беше фер работава.. ако некој заслужи да искочи и тоа ехеееее уште многу одамна тоа е дејан.. многу жално

8. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.996
    Допаѓања:
    11.672
    Не признавам човек што користи 4етвор4иња во пишувањето |(
    Мило ми е што испадна, по статусов и те како се гледа препотентноста негова.

На TeddyGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    мој фаворит беше јана ....... а сеа е иван и се ми е исто што виктор испадна :x

10. Sunday-Rose

Sunday-Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    123
    ИВАН ФАЛШИРА???? Добро изгледа не се разбираш баш во музика, ама еве да те просветлам ИВАН НЕ ФАЛШИРА, ИВАН пее најто4но од сите, и најреало само тој заслужува да победи... ина4е за мислењата за Дејан и за Виктор4е се сложувам со тебе, ама ова со ИВАН ФАЛШИРА, извини ама не можам да се сложам со тоа...

На izaaaaa и SaIvnjaann им се допаѓа ова.
  11. L0ve

L0ve Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    199
    иван воопшто не фалшира супер си пее дечкото... кога си го слушнала да фалшира???

12. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    До сега Иван никогаш не исфалширал, секогаш најточно пеел. И Мики убаво пее и има убав глас, но во последниве гали не ми се допаѓа баш, како на нос да пее. (ова го имам спомнато веќе неколку пати)

13. Arhangel-maniac

Arhangel-maniac Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    124
    Може disslike копче да ставите? :x Иван фалшира!?! Ти ги преспа неговите настапи па зборуваш на памет или..?

14. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Ах бе Виктор4е, зашто со сила се правиш непимен, а баш си ми срцка. Ама неможам да ги преболам 4ките :D Се извинувам ако некого навредам ама за мене пишување со 4ка е еднакво на неписменост и глупоќа
    Ова болдираново малку го збркал, сфаќам што сака да каже, ама можел поубаво да се изјасни. Али ај и јас да не барам игла во сено:D Нека ти е со среќа Виктор4е

Јас неможам многу многу да приметам кога некој фалшира, ама се сеќавам дека после ниту еден настап не Иван никој нема кажано дека исфалширал. А и мене никогаш не ме заболело уво од неговото пеење :)

На sesilija и MacaLove им се допаѓа ова.
  15. jabol4e

jabol4e Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    29
    извинете ама иван никогас не исфалширал а и мики пее убаво само што во последните гали има проблем со грлото не ли слушнавте што кажа а многу се радувам што излезе и викторо ама се знаеше дека ке е така почна м,ногу да се занесува.....а сакам за ви кажам за дејан дека кружат гласини дека ..сите знаеме дека тој е многу богат а велат дека ги купувал гласовите а тоа се забележува и од тоа што нема навивачи на никоја гала а сепак стигна до овде..... :!: :?: :?:

16. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.005
    Да, јас имам приметено како Иван фалшира. Имам и кажано, многу се изнервирав додека ја пееше Бацила је све низ рјеку, заборави еден рефрен и тука никој неможе да ме разубеди затоа што ја знам песната напамет и од најдлабокиот сон да ме разбудат. Има фалширано Иван, и вчера направи неколку фалша на Мissing, додека ја менуваше бојата на гласот од подебел во потенок. Некако на моменти ми крешти, далеку од тоа дека лошо пее, ама има правено фалшови, а тоа е муабетот.

Од Мики сте разочарани затоа што секогаш очекувате да испее најубаво, нормално е кога ќе зезне да се разочарате, додека од другите не се разочарувате така лесно. :) Во врска со претпоследната гала вечер, Мики имаше проблеми со грлото, настинат беше мислам така кажа, па би требало тоа да го земете во обзир. мики прави најмалку грешки, т.е. ретко се случува да исфалшира. :)

На macysh и MacaLove им се допаѓа ова.
  17. jabol4e

jabol4e Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    29
    да и јас се согласувам со тебе мики ретко фалшира и би скала тој да победи на идолот инаку секој понеделник и гласам и гласам за него а последните две гали има проблеми со грлото сам си кажа и си ги признава грешките додека пак иван изреагира глупо кога му ја згрешија песната...мислам дека не требаше вака да изреагира туки да кажеше дека вината ја има и тој и бендот....... :)

18. SaIvnjaann

SaIvnjaann Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    458
    Ајде те молам Иван досега нема ниту еднаш исфалширано, сите песни ама буквално сите песни ги има најдобро отпеано ..па чак и некои подобро од оригиналите.Затоа те молам не исмислувај грешки таму каде што ги нема :!:

19. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.005
    Ме тераш да барам по јутуб, а слаб ми е нетот. Ок...

http://www.youtube.com/watch?v=_7Hy7BCMLOs

Еве го оригиналот, види колку грешки има...

http://www.youtube.com/watch?v=ZGipPJKMEeU

20. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Нема ништо подобро од оригиналот,така да,ги нема поубаво испеано од оригиналот.