Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонски музички идол

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од RainBow, 11 октомври 2010.

?

Кој според вас треба да биде првиот македонски музички идол?

Анкетата е затворена на 27 април 2011.
  1. Mики

144 глас(а)
    37,4%
  2. Дејан

31 глас(а)
    8,1%
  3. Иван

210 глас(а)
    54,5%
  1. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    568
    влезе елизабета,јана,јулијана и емилија.мене сите убаво ми испеаја.едино за билјана мислев дека ке влезе,а не влезе.многу убаво испеја и имаше добар однос со камерата.едино фризурата и ја утнале.таа последна што пееше,а прва влезе не ми текнува како се викаше.девојчето убаво изгледа ама не ми се допага како пее.на аудициите како да блееше како јагне-меее,беее :D добро денеска беше подобра на настапот.не се приметуваше блеењето.ја научиле како треба изгледа. ;)

На 2468 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. UniqueCreature

UniqueCreature Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    44
    Девојкиве беа подобри од што очекував, најискрено.
    Бети ме наежи, апсолутен фаворит од женските, значи без конкуренција ми испеа. Јана ми се допадна, многу чист и убав глас (косата нема да ја коментирам :lol: ) и одлична изведба. Билјана пријатно ме изненади, имав не баш позитивно мислење за неа а и за нејзиното пеење, ама го сменив 100% и многу ми е криво што не влезе. Лаура ме разочара, ми беше фаворит од женските ама вечерва дефинитивно потфрли. Наталија испеа феноменално, ама како што кажавте погоре, во нашата мила Македонија уште е рано за промени и поминување преку предрасудите...Емилија од Тетово ми е симпатична девојка и на аудициите пееше добро, ама таа има време, млада е а и вечерва не испеа за да паднеме во несвест, значи во споредба со Наталија или Билјана нема логика таа што влезе, а тие што испаднаа. За девојката што ја пееше МРСИ не коментирам, па кој нема да ја испее таа песна бре, каков индивидуализам какви тракатаници.

^Таа последна што пееше, Катерина чинам се вика, од Куманово, и таа влезе. И мене ми е симпатична и мила девојката, ама не ми пее доволно убаво.

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sonuvacka

sonuvacka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2010
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    34
    Христијан Тодороски типчето е мојот фаворит! го обожавам :inlove:

4. Shopaholic

Shopaholic Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2011
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    43
    Ептен ми е криво за Биљана...Онака, комплетна личност ми е.
    Мислам дека имаше погрешен избор на песна ...

5. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Е оти бе Билјана не влезе?
    Ама намерно ова го прават. Ќе ја вратат или неа наредниот пат, или онаа Наталија. :|

6. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    568
    моја претпоставка е дека ке ги вратат билјана и денис.
    инаку што се однесува до наталија девојката пее преубаво,мегутоа знаеме дека нашиве македонски избори и идол и м2 бараат некој и што ке изгледа убаво и шо ке пее убаво.барем засега незнам во иднина може ке се сменат работите.некогаш изгледот го ставаат и пред гласот.имаше прекрасни гласови што испаднаа во последните аудиции затоа што не изгледаа добро....наталија дека е полничка и тоа ја кочи,исто и на бугарскиот исто и на македонскиот избор.што не значи дека девојчето не може да си направи кариера.зарем сите познати пејачи биле супер згодни?

7. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Тоа и јас викам.
    Скоро сите пејачи на почетокот од кариерата биле никакви. Или подебелки, или грди, или несредени, без стил итн итн. Секогаш после тоа ги средуваат. Али ајде, мене ми е ептен криво ако не ја вратат Наталија, има најмоќен глас од сите таму! Па што е битно како изгледа, има симпатична фаца само што е покрупна, е големо чудо. Ќе ослаби. Да ја видевте водителката Иванна на времето кога беше Струга, мислите онака средена беше и со стил? Мај ес.

8. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Да бе, уште лани на бугарскиот Идол и велеа да ослаби таа рече дека ќе се ослаби и ништо.

Битен е изгледот, и не можам да ја жалам, не верувам дека некој е таков ако не јаде (освен ако има некоја болест, не дај Боже), ама јас можам да вежбам и да внимавам што јадам и се, а не сум позната и не излегувам на ТВ, а таа сака да биде ѕвезда а не вложува во себе.

И после стилистите биле криви.
    Па како ќе облечеш ваква мечка, жити се?

Наречете ме како сакате, ама мене девојкава ми е антипатична и страшна ептен страшен поглед ми има, мислам сака да ме изеде :tmi:

А јас не ги знам по име, ама успеаа да ме наежат таа од Гостивар, таа од Негорци и таа со црвениот фустан со реси, исто и таа со долгиот црвен фустан.

Се надевам дека тие влегоа :)

На Strumfeta93, n.a.t.t.y, mims-89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    568
    фризура,шминка и гардероба све прави,и од грд убав ке направи :D
    богами девојчињата како беа скоцкани и напраени денес неможеш да ги познаеш.ги гледаш и си викаш која беше оваа,додека не и го кажат името. :) пример јана,спореди ги снимките од аудиција и вечерва како изгледаше,ке кажеш дека е истата личност?.нема шанси.
    а ивана ми е многу убава и секогаш убаво облечена.и добра водителка.само претерува со лигавењето малце.и со некои исти фрази.веке има изградено име.треба малце да е по на нивоу,да внимава повеке.

10. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Ма дај молим те, за никаде! Онаа последнана машна на глава, машна на каиш, машна на штикла :o :fubar: Онаа Јана фустанче со реси во комбинација со црни чорапи до колена :o , Лаура малце фалеше газот да и се види.... :x не ги бидува студентиве ако продужат на Фон (кај Ношпал :rofl: )

Гласовно :!: ... Ми се допаднаа Јана, Наталија, Елизабета... Лаура ?!?! :o Лоша песна дефинитивно, иначе девојката си има глас! :!:

И дали тоа мене ми се причинува или имаше премногу Drama |( оваа вечер... :?:

11. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Влегоа Бети, Јана, тетовчанката -Емилија мислам се викаше, последната и девојката што ја пееше Falling.

12. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.005
    Се согласувам од збор до збор! Уште на Бугарскиот и велеа да седне да се среди, таа пак дебела се појавуваше. Тоа јасно покажува дека храната и е поважна од тоа самата да успее.Наместо да извлече некаква поука од предходниот пат си тера по нејзино, па кога гледаш дека тоа е битно, направи нешто |( И неможам да оправдам, па луѓе на што личи тоа, и редовно ја храбрат, јади си ти, ехее какви дебели ѕвезди има, Арета Френклин оваа-онаа. Абе марш таму, па претеризам е, сакаш да успееш вложи во себе! И плус има некоја страшна ароганција во неа, некако многу се воздига типката, незнам, не ми се допаѓаа воопшто и многу ми се виличи кога пее, кога ќе ја отвори устата...

Инаку Сеси таа со долгиот црвен фустан не влезе :worried: Дај Боже да ја вратат...

13. BV87

BV87 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    81
    Искрено незнам зошто толку ја критикувате последната девојка Катерина. Девојчето има специфичен глас ама убаво пее, ( a ретки се оние од форумов кои се професионално компетенти да коментираат кој убаво пее а кој не, може само да му се допаѓа или не) плус е музички образована - а за стајлингот не е крива она, туку оние од ФОН што ги пуштиле тука да експериментираат, да видат што ги "научиле" на ФОН :D :D :D . А да бидеме искрени само гласот не е доволен да бидеш ѕвезда. Според мене Мадона нема кој знае каков глас ( како на пр. Сузан Бојл) ама е најголема светска музичка ѕвезда. И така да мене ми е Катеринчето фаворит и гласав за неа, и здравје Боже и во финалето ќе си гласам за неа. :clap: :clap: :clap: А, уште ова - за аудициите, што некои го спомнаа дека се губеше, текстот го забораваше - па жени бре тоа е трема. Мене вчера рацете ми се тресеа кога ги гледав :lol:

14. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Мило ми е што влезе еден од моите фаворити, Јана. Девојчето навистина прекрасно пее сум имала можност во живо да ја слушнам. Жал ми е што Билјана не влезе која исто така има предобар глас а и преубаво изгледа.

15. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.005
    На RainBow, TheCandy880, mims-89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    Не знам за вас,ама мене машките далеку повеќе ми се допаднаа од девојкиве.

Единствено можам да кажам дека ми е премногу криво што не влезе Билјана,девојката поседува неверојатна женственост и умее да се однесува на сцена,вистинска дама! Преубаво изгледа и преубаво си ја заврши работата вчера. :clap: Се надевам дека наредниот понеделник ќе ја има таа среќа и дека ќе влезе повторно.

Од оние кои што влегоа пак,фаворит ми е Јана. Девојкава шири толку позитивна енергија,што дури кога ја гледам јас успева некоја дебилна насмевка да ми изникне на лицево. Како појава воопшто,ме воодушевува. :angel:

А она што премногу ме нервира,е тоа што ги утепаа од фалење студентиве од кај Александре Ношпале,а уствари луѓево,99% барем од нив,појма си немаат од мода. Да викнеа некој анкноун тип со некои си негови потрчкала,сигурна сум дека сто пати подобро ќе ги облечеше. За срамота! :x

17. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Некој погоре спомна за Билјана. Немам јас просветителска улога на форумов па да ве просветлувам која била добра која не, единствено ќе кажам секој со своите фаворите и своето мислење. Повеќе од јасно е дека неможе секому да му се допаѓаат исти кандидати, токму затоа е ова гласање. На еден ќе му се допаднеш на друг ќе му бидеш одбивен..тоа ти е неможе секој да те сака.
    Јас си стојам на зборот, Билјана ми е антипатична појава и точка. Едноставно со самата нејзина појава на сцена веднаш ми ствара одбивност и се вртам на другата страна. Можеби пее задоволително за изборов ама мене како целина не ми е океј и не ја подржувам. Неможе секој да ти остави добар впечаток. Тие што ја подржуваат да си гласале немаше да биде сега излезена, јас си гласав за девојката што најмногу ми се допадна е еве ја во финале.Ако оставите некој трет да одлучува секако дека нема да бидете после задоволни од изборот. Секој со своите импресии, ако сите ист кандидат подржуваме крај краева зошто овие мали концерти веќе ќе се знаеше победникот :wasntme:

А инаку ви гарантирам дека Виктор ќе се врати сигурно, тој има голем број фанови и намерно го извадија.. Знаат дека ќе гласаат многу за него да се врати па си прават пари преку типот :tmi:

18. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Епа не е фер намерно што ги ваѓаат, играчки си играат, само да се переле пари ни едно музичко шоу не може да се направи асално без “мучки“ (местење).
    Зошто да се мести ко може се регуларно да биде, а и да , намерно ги ставија (кога веќе намерно не ги пуштаат понатака) од девојките зборувам тие со послаб глас за да може после полесно да победи еден кој ептен ќе се издвојува. (конкрено за Емилија зборувам со послаб глас, можеше и подобро да испее и точка, вчера не ми се допадна она 100% како на пример што ми се допадна Бети)
    Значи ќе кажам, изборот на жирито горе-долу беше добар иако имаше не викам не и други кандидати кои пееја доста убаво и солидно, ама избор тесен, голем број пријавени.
    Мој фаворит сега од овие што останаа е Иван дефинитивно .
    Од машките понеделник сакам да влезе Нико, а од женските Биљана или Наталија кога не може 2ца машки двајца женски, ја се мислев дека така ќе биде.

19. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Епа они намерно ги пуштаат овие посмотаниве, за кога ќе враќаат поише пари да вадат од гласовите.
    Како можеше оној Дејан Јованов да помине а Виктор и Нико да не поминат, а овде Емилија и Јана да поминат а Наталија и Билјана да не поминат.
    И на крај краева ги враќаат тие што требаше да поминат претходно и си земаат повеќе пари.

20. srculka

srculka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2010
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    170
    Мене Јана воопшто не ми се допадна со она нејзино понашање.Ама искрено ко ненормална ми беше,па глумење од типот припаѓање на сцена. |( Јаката пејачка.
    Девојчето во црвениот долг фустан што отпадна најмногу ми се допадна!
    Од машките немам некој посебен фаворит.Кико е роден за на сцена,да, но гласот не му звучи онака машки, туку му е како без душа. Кога пееја Мики и Иван вредеше да се слуша.Стварно добро и најмногу пофалби имам за нив двајца. Извонредни гласови. :)