Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонски музички идол

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од RainBow, 11 октомври 2010.

?

Кој според вас треба да биде првиот македонски музички идол?

Анкетата е затворена на 27 април 2011.
  1. Mики

144 глас(а)
    37,4%
  2. Дејан

31 глас(а)
    8,1%
  3. Иван

210 глас(а)
    54,5%
  1. stefiiM

stefiiM Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    54
    Ги знам и двете.. и не се само овие слики ги имаа уште многуу .. ...
    девојчињаваа 1000 % се опседнати со виктор...

2. anamariia.x3

anamariia.x3 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    857
    И ја ги знам,учат во мое школо :!:
    Многу се прават важни и мислат цело школо им љубомори |(

Инаку,да не знае некој што ќе пеат испаднатите?

3. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    ^^
    Дејан
    1.Македонска народна музика -Дејгиди луди млади години,
    2.Disco hit- Time of my life-Dirty Dancing- песна по избор на жирито,
    3.Feel - Robbie Williams

Мики
    1. Јано мори
    2. Bonnie Tyler - Holding out for a hero
    3. Lionel Richie - Hello

Иван
    1.Си заљубив едно моме-верзијата на Влатко Стефановски и Дадо Топиќ;
    2.What a feeling - Flashdance (избор на судиите) и
    3.Love ain't no stranger - Whitesnake.

4. ElleS

ElleS Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    210
    Според мене Дејан ќе победи, евентуално втор ќе биде. Немам ништо против дечково ама не заслужува да победи, посебно во конкуренција со убедливо најдобрите на Идолов- Мики и Иван.
    Мој фаворит секако е Иван од првата аудиција до сега. Но и да не победи сигурна сум ќе има успешна кариера. Секако и Мики да победи ќе биде заслужено.
    А конечен заклучок за идолов ... утре, да видиме колку ќе се покажат (барем) во финалево.
    ИВАН :inlove:

5. eemmiilliijjaa

eemmiilliijjaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    213
    виктор треба да ја пее ЈАНО МОРИ :lol: ( ако не испаднеше )

6. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400
    Кој и да победи меѓу Иван и Мики нема да ми биде криво, неможам да направам гласовно некоја разлика, супер се, освен што Иван има мааалку покомерцијален изглед од Мики... Но Дејан, ми е тотален аут, ми нема дечкото фаца за сцена, цел е ко грефче некое, за гласовно не зборам, мада и од тој аспект за мене Иван и Мики се далеку пред него... Сепак мислам дека како на М2 што беше, Сара што фрлаше пари и имаше 10 000 гласа, а вториот 2 или 3 000, што од авион се гледаше како се платено, сепак жирито имаше влијание и го корегираа тоа наместено гласање, така сметам дека и на Идол треба да има влијание и жирито... Ама сепак, со среќа нека им е на тројцата, па дај боже еднаш да имаме и ние не наместено шоу(под ова подразбирам и платена победа од тато), И НЕКА ПОБЕДИ НАЈДОБРИОТ !!! :D

7. decko

decko Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    60
    Иван требаше да ја пее „Каде е мојто либе“ :D

8. jabol4e

jabol4e Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    29
    И јас го мислам истото кој и да победи од мики и иван сеедно ке ми е ама ако победи дејан тоа ке го разберам како наместена победа на македонскиот идол..............мислам дека најзаслузено треба да победи мики затоа сто неговиот глас е најтоп ама нема ништо против и ивана ама ако гледаме според гласовни способности мики има поквалитетен глас тоа го изјасни и жирито....... :D :) ;) :inlove:

9. SaIvnjaann

SaIvnjaann Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    458
    Незнам баш кој има поквалитетен глас дали Иван или Мики, Мики можеби е музички пообразуван од Иван дека има завршено средно музичко и тоа во Битола па дури мислам дека запишан е на музичка академија , а додека Иван си е баш онака обичен човек кој си се пријавил на Идол без да заврши некое музичко школо или сл. Иван е во мала предност од Мики во тоа што имал многу свирки со бендот.И тоа е како еден вид на искуство.Заклучок: И двајцата пејат многу добро, јас сум за Иван до смрт, ама и да победи Мики, Иван пак ќе го има бендот и славната кариера. :P

10. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Другарка во Радовиш седнала на кафе и со секое кафе им носеле картички од 100 денари да пратат по 4 гласа за Дејан. Нема потреба да ме лаже зашто ниту гледа идол ниту знае што се дешава :)

11. SaIvnjaann

SaIvnjaann Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    458
    Знам и јас слушнав за таа работа , ама велат дека тоа не го делеле неговите туку Градоначалникот на Радовиш тоа било како еден вид поддтшка од жителите на Радовиш , како што правеле во Велес во продавниците што делеле флаери и слики од Мики .... :)

12. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
  13. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    па добро де си има спонзори дечкото... кажете нешто ново.. од почетокот дејан прв поминуваше а најмалце заслужуваше.. и да победи ништо нема да направи со таа победа бидејки не е на фер начин..

14. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    а ја да прашам вечер финалето е или пак еден ќе излезе и двајца наредната недела ќе бидат финалисти?

15. stefiiM

stefiiM Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    54
    Вечер е финалето
    вечер ќе се прогласи победникотт

16. Tanny

Tanny Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    401
    ајдее...едвај чекам да дојде 8 часоот :)
    победник сакам да биде мики или иван кој и да победе заслужено.ама повеке ИВААН :inlove:
    со среќа вечер дечки :*

17. femina11

femina11 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    227
    Бидејќи денес е финалето на Македонски Идол имам потреба да го искажам своето мислење.Уште од почеток бев убедена дека Мики и Иван ќе стигнат до финале,бидејќи пеат исклучително и навистина заслужуваат почит.Додека за дејан ке кажам дека доколку се вратам наназад беше доста добар и донекаде заслужува да биде меѓу тројцата најдобри.Во секоја гала беше се подобар и подобар и доста свесен каде се наоѓа,беше приземјен и навистина сталожен и на тој начин ги доби моите симпатии.
    Секоја чест за сите тријца,бидејќи заслужуваат да се во финале.
    Им покасувам среќа вечер и нека победи најдобриот.

18. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Aма поддршка...
    Едно е флаери и постери,а друго картички за гласање.
    И башка нема толку многу постери низ Велес...
    Ама нема веза,и да победи џабе му е.

На ViKtOrIjA21 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ElleS

ElleS Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    210
    Факт е дека за сите тројца ќе има организирано гласање и поддршка од градоначалник, фирма или слично. И што ако родителите или некој друг сака да помогне во гласањето, секако сите имаат огромна поддршка кога веќе стигнале до тука зошто да не победи кој и да е. Без организирано гласање не се стигна до финале сигурно. Пак ќе кажам Мики и Иван повеќе од заслужен им е влезот во финале па зошто да не и победа.
    Едвај чекам вечер... очекувам одлични настапи од сите 3ца... па дури и од другите 17 кандитати, да не потсетат зошто и за нив се гласало.
    ПОДДРШКА ЗА ИВАН!!! ИВАН

На Angiie му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Искрено, кој и да победи на Идолов супер за него за нас што си имавме друг фаворит сеедно. Мене фаворит ми беше Виктор, после него Мики и вечер за Мики ќе бидам.Кога ќе заврши шоуво, ќе видиме баш кој колку ќе успее. Едно сум сигурна, Виктор ќе успее многу. И затоа се помирив со фактот што отпадна, не ми е веќе ни криво, па со Дејан во финале па замислете и да победеше. Се спаси Виктор. Јака им душа на Иван и Мики сега. Како и да е, тие ќе успеат. И да, нека биде и Дејан Идол ама во наводници. Барем така ќе знаеме - единствениот тој што не е за Идол стана, сите кои отпаднаа ќе си створат кариера а овој ќе го гураат првенствено овие од Идолов а потоа ќе си остане сам и заборавен како други останати надежни пејачи/ки.

На Buubica му/ѝ се допаѓа ова.