Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонски музички идол

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од RainBow, 11 октомври 2010.

?

Кој според вас треба да биде првиот македонски музички идол?

Анкетата е затворена на 27 април 2011.
  1. Mики

144 глас(а)
    37,4%
  2. Дејан

31 глас(а)
    8,1%
  3. Иван

210 глас(а)
    54,5%
  1. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    568
    jeeeeeeeeee,победи мојот фавориттт,браво ивааааааааан!!! :clap:
    и мики беше одличен,поготово јано мори ко ја пеееше..ама сепак иван заслужено е Nо.1 !! ;)

На Tanny и sesilija им се допаѓа ова.
  2. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    Иван заслужено победи мислам дека немаше никаква местенка,најубаво пееше од сите па дури и од Мики, му лежеше секој тип на песна,имаше се што му е потребно на еден идол,и култура и се не си се занесваше и физички изгледа мноооооогу поубаво и подобро од Мики....Браво Иване....секоја чест

3. SaIvnjaann

SaIvnjaann Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    458
    Бравооо, Бравоо немам друго ништо што да кажам , ми се исполни мојата желбата и секако желбата на Иванннн!! Заслужена Победаа! ;)

П.С незнаете колку викав по него,па што денес неможам да станам за да одам на работа :worried: :worried:

4. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    честитки до Иван, многу ми е мило што победи јас двапати гласав за него синоќа и мислам дека убаво помина галата. Дејан испадна заслужено и борбата се сведе на двајцата најдобри.

мики прекрасно ја испеа јано мори немам зборови, но во целост иван ми беше подобар од гала на гала, додека мики забегуваше некулкупати. последната песна онаа од вајтснејк иван ја испеа магично со голема самодоверба и сила додека мики изгледаше разочаран и тажен...

како и да е им посакувам најдобро и на двајцата и сметам дека беше фер борба и заслужена победа

5. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    И Мики и Иван беа супер :)
    Баш ми е мило за Иван :D Заслужено победи ;)
    Му пожелувам добра иднина и многу албуми и песни :*

6. MikioBo

MikioBo Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2011
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    Било кој од двајцата да победеше ќе беше заслужено, мене лично подобар глас ми има мики, ама пак иван има најголем распон од сите, уште од првата вечер на мики концертите ме воодушеви со Final Countdown. Ама најслешно од се е кога ко гледав Дејан како пее после Иван и Мики како дете од златно славејче ми беше покрај нив на сцена :)

7. snezan4e

snezan4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2010
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    1.202
    Двајцата беа прекрасни,неможев да се одлучам кој е подобар,па гласав и за двајцата ;)

8. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    браво иван беше мои идол цело време. Ете еднаш во нешто да победи личност која навистина вреди ;)

На Gargamel му/ѝ се допаѓа ова.
  9. BettyBoop25

BettyBoop25 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    1.107
    Искрено јас бев за Мики, незнам, според мене има помоќен глас од Иван и подобра боја на гласот, а и Иван не е лош добро пее дечкото, само ќе треба да го подземат некако а исто и Мики, а не да се изгуби Иван како и многу други избори вакви кога победникот ќе достигне кулминација на победа и потоа за жив го нема.Му честитам на Иван, прекрасно изгледа, а се надевам со Мики дека ќе продолжат да пеат понатаму да ни го просветлат нашиот образ и да ни дадат едно убаво освежување на македонската музичка сцена, зошто во Македонија веќе имаме бран од "пејачи" , а се чувствува недостиг на добри пејачи.

На magnolia му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    BettyBoop25 Иван дефинитивно ке направи голема кариера и пред да победи на идол тој со неговата група имаат настапувано во многу градови во Македонија и имаат снимено повеке песни а тек сега откако победи догодина дефинитивно ке одиме на концерт во Лондон :D

11. artemis

artemis Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    324
    Јас цело време бев неодлучна. Ми се допаѓаа двајцата. Ама Мики некако повеќе. И гласав за него, ама не знаев дека на крајот пак се гласа. А и за Иван имам гласано. За нив двајца најмногу. Мило ми е што беа во финале, зашто беа најдобри. Иван е срце, а Мики мора да ја продолжи кариерата. Зашто мислам дека и двајцата се победници. Од идолов ќе излезат и други ѕвезди, зашто последниве 10 избрани покажаа дека знаат подобро да пеат од оние таканаречени печали и ѕвезди, мамими и татини деца.
    Ова беа навистина талентирани деца и ќе видите дека во иднина тие ќе полнат клубови, а не овие до сега што пееја на пјејбек во дискотеки.
    Браво за Мики, Иван и сите други...

12. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Сеуште стои анкетата :wasntme:

Мене не ми е многу жал што не победи Мики. И тој да победеше, немаше да ми биде жал за Иван :) И двајцата го имаат она што е потребно за на сцена, глас, стас, контакт со публика, имаат обожаватели, 100% ќе имаат кариера :) Па со среќа нека им е на сите :)

13. macysh

macysh Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    848
    Јас сум разочарана.Крај. Не го можам овој Иван и точка бре! Одвратен ми е ...
    Мики е мојот победник,се надевам дека ќе има поуспешна кариера.Многу ми беше жал сношти.Сепак,далеку подобар е од победникон |(

14. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    Честитки за Иван :clap: Тој е е достоен побдник на шоуто!
    Не можев да го гледам финалето синоќа и информациите за победникот ги добив од форумот...и морам да кажам дека ми олесни кога видов дека Дејан не е победникот :whew: бидејќи ќе беше огромно разочарување! А од Мики и Иван сеедно ми е кој ќе биде првиот македонски идол бидејќи и двајцата се феноменално одлични! Незадоволни ќе има секогаш но ми се чини дека барем повеќето се задоволни од крајот на шоуто ;) !
    Се надевам дека сите тројца (па и останатите) ќе успејат да изградат успешни кариери бидејќи сите имаат голем талент кој треба да го докажуваат понатака!
    Уште еднаш браво за победникот :clap: , според мене заслужено си победи!

15. BettyBoop25

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    1.107

Дајбоже да има добра кариера Иван и да го прати среќа.Мило ми е што победи Иван, сеедно ми беше дали ќе победи Иван или Мики зошто и двајцата се прекрасни вокали, ма да повеќе ( искрено ) бев за Мики.А секако дека и останатите се добри и се надевам дека и тие ќе си изградат успешни кариери зошто заслужуваат после макотрпните месеци и гала вечери.А жал ми падна за Дејан некако :wasntme: дечкото не знае да пее многу убаво искрено, треба уште да учи со тек на време се е во праксата.Али дечкото беше многу културен, приземјен и мирен.А исто и Иван и Мики се такви културни, приземјени, убави и талентирани, но само да не им удри славата во глава, па останува да видиме понатаму. ;)

16. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    736
    Ќе снима песни и албум и ќе оди на колеџ во Лондон на 2 години. ]:)

17. BettyBoop25

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    1.107
    А второпласираниот оди во Малта мислам дека, само незнам дали и тој таму ќе учи нешто или ?

18. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Баш ме радува фактот што и кај нас кончено едно шоу помина без местенки. На страна тоа што а1 собраа еден куп пари, али како што кажа некој назад, наш беше изборот дали ќе гласаме и ќе трошиме, ништо со сила. И на крај барем повеќе од половина од луѓето се задоволни од изборот, а скоро секој смета дека е заслужено, без разлика дали Иван им бил фаворит или не
    Не ми се верува еј, дека ова се дешава во Македонија :D

Нека му е честито победа на Иван, а се надевам дека и двајцата ќе продолжат со кариерата, најверојатно би ги слушала

19. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505

Се сетив дека Суперхикс имаат песна за Раде :rofl:

http://www.youtube.com/watch?v=aSwIrBAYL7Y

20. Tanny

Tanny Популарен член