Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонски музички идол

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од RainBow, 11 октомври 2010.

?

Кој според вас треба да биде првиот македонски музички идол?

Анкетата е затворена на 27 април 2011.
  1. Mики

144 глас(а)
    37,4%
  2. Дејан

31 глас(а)
    8,1%
  3. Иван

210 глас(а)
    54,5%
  1. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Па добро дали Јованов продукција е единствената продукција во Македонија? Џеј Џеј ја уништи музиката со неговите банални песнички па зари и Ивица ке го запустат цццц

2. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Рекле што рекле идолите, одма не се фаќајте на секој нивен збор како пијани за плот :) па тие уште немаат искуство во давање интервјуа, се гледа дека се по малку збунети и на моменти сакаат да кажат нешто но не успеваат да се изразат правилно па погрешно се сфатени...бидете малку потолерантни :)

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    ајде нека му е со срека на иван :clap: :clap: сосема заслузено

На Seznajka2 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ViKtOrIjA21

ViKtOrIjA21 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    148
    Ц ц ц :x добро бе само Јованов постои во оваа наша земја??? Како може ист текстописец и ист автор на музика за двајца сосема различни вокали и жанрови..... :envy: што рок песна ке е оваа на Ивица со музика од Џеј Џеј несакам ни да знам...почнувам да се разочарувам
    Сакаат сите наеднаш да започнат со песни , со кариера со СЕ..не е работатата само да ги има по телевизии и да прават песни колку да се каже, поарно една песна за 5 месеца ама квалитетна отколку 5 под просечни :x
    п.с Му пишав на Мики во инбокс да му честитам за настапите на Идол и финалето и сл. , и му нагласив дека искрено се надевам - нема да влезе кај Јованов :D

5. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Леле вчера биле другарки во Драчево па Јана ги пикнала зашто немале карти :D , па се по Виктор се трчало, само за него 3 луѓе обезедување, па имало некои во канцеларија што се пикале за да се сликаат :D и многу било гужва.А пееле Јана, Виктор, Еми, Бети, Иван, Мики, Дејан и Дарко Илиевски.

6. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    599
    На hunny-bunny, L0ve и 90210 им се допаѓа ова.
  7. rockalldaygirl

rockalldaygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Добро пее зa пеење aмa гледaj кaко глуми демек ja чувствувa песнaвa. :roll: Кaко дa не.
    Не ми се верувa декa дечково би ja одбрaл Зajди, зajди aко не ja погледнaл изведбaтa нa Тоше. Од тогaш нa сите им е омиленa a ja пеaт без душa.

8. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    599
    Па не би рекла дека кога си фан на нашиот незаменлив Тоше би ги пеел неговите песни без душа.
    Сеедно голема храброс и вистински талент е дечково кој е од Косово но го слуша Тоше Проески :clap:

9. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Еве го Коста. Го имам спомнато уште на почетокот, мислев дека со сигурност ќе биде еден од финалистите, но поради границата поставена за годините не можеше да влезе. Детево пее растура! Секоја чест. До година ако се пријави (и ако проживее А1 :rofl: ), уште од сега кажувам дека ќе ми биде фаворит. :)
    http://www.youtube.com/watch?v=k-yZHqsN ... ture=share

Го имам слушано и во живо, прекрасен контакт има и со публика. :)

На bittersweet и SaIvnjaann им се допаѓа ова.
  10. SaIvnjaann

SaIvnjaann Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    458
    Да детево растура,зема заслужено прво место и две награди!Бравоо Браво Костаа :clap: :clap: само така продолжи, детево прави ептен добри журки :rock:

11. ScoobyDoo

ScoobyDoo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    Вчера беа некои од идолите во Влае (Иван, Биле, Дејан, Кико, Ивица...) имаше некоја манифестација и пееја по неколку песни супер си поминавме :)

12. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.653
    Допаѓања:
    8.622
    Само да се пофалам,пред 15 минути ми се случи нешто многу интересно.
    Кај што ќе пее Нико вечерва дечко ми пушта музика...Па така некако се запознале и пошто знае дека многу го сакам ми го донесе пред зграда и ме викна мене и сестра ми да се запознаеме.
    Е така се изнасликавме,си направивме муабет па вечер повторно во дискотека.
    Закон човече е! :)

На ScoobyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  13. stefiiM

stefiiM Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    54
    јас завчера го видов Нико во автобус 57.. и никој не реагираше на негоо... мислам да беше виктор или кико ко што имаше деца во автобусот којзнае што ќе се десеше а човеков онака го гледаа али никој со него да се слика не појдее...

14. ViKtOrIjA21

ViKtOrIjA21 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    148
    Супер е Коста, ама тој не влезе не заради годините туку утна со пеењето пред финалето , за жал ..иначе стварно супер детенце, скромно и позитивно. Се надевам ке биде и од него нешто :clap:

15. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    А што манифестација беше тоа? Цел ден ечеше музика од таму :)

16. SaIvnjaann

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    458
    Беше за сите полуматуранти и за сите деца кои учат во училиштата во Карпош, градоначалникот Стефче на најдобрите спортисти и на учениците најдобри во генерација им доделуваше дипломи(знам дека исто така на сестра ми и доделија) и ексклузивни гости беа Идолите :Иван, Дејан,Билјана, Ивица и Кико ;)

17. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    Не знам дали е спомнато погоре во коментариве, но се сетив на нешто од финалната вечер. Воопшто не ми се допадна што ги покажаа тие антиталенти, некако како исмејување на беше. Навистина беа смешни, но ај цело време на фејсбук и по телевизија ги зезаа, не мораше и на финалната вечер каде толку луѓе гледаа, а најверојатно и тие самите :P ... греота и срамота е..тоа и не ми се допаѓаше кај идолот, премногу се исмеваа некои такви личности

На Kristinna92 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Siksi

Siksi Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    305
    Билјана Ѓошева went from being "single" to "in a relationship." :D

19. SaIvnjaann

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    458
    Незнам дали сте ја чуле најновата песна на Ивица , не е лоша само кога ја чув си реков леле гласов :o воопшто не личеше на неговиот.....сосема поинаков мислиш како Ивица да не ја пее :o :o
    некако многу компјутерски му го избистриле гласот :shake:

20. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Значи бог да чува и мене ми беше фаворит Викор ама превише го форсираа тое малите девојчиња па трчаат по него како не знам кој да дошол.Нико е врвен пејач не ми е јасно зошто никој не цени квалитет туку се се врти околу убав изглед,сезонски хитчиња итн