Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонски музички идол

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од RainBow, 11 октомври 2010.

?

Кој според вас треба да биде првиот македонски музички идол?

Анкетата е затворена на 27 април 2011.
  1. Mики

144 глас(а)
    37,4%
  2. Дејан

31 глас(а)
    8,1%
  3. Иван

210 глас(а)
    54,5%
  1. Happy.Girl

Happy.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    72
    На La.Reina.Del.Sur и WhiteAngel им се допаѓа ова.
  2. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    http://www.youtube.com/watch?v=ujMsDQeq1Os

Ова е песната на Ивица, така?
    Па добро не е лоша, ама не ме и нешто фасцинира, а не ни очекував такво нешто од таква продукција :)
    Ама сепак е подобра од на Кико. ;)

На vikica.s му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LifeLove

LifeLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    141
    Ги видовте ли вчера Билјана и Иван на натпреварот Македонија-Босна?Неколку пати ги прикажаа,ја пееја химната и изгледаа баш заљубено :inlove:

4. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.933
    Допаѓања:
    4.594
    Искрено мене песната од Кико 10 пати ми е подобра одколку од Иво! Барем има смисла и малце ритам и рима. Од Иво песнана е како приказна.

5. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    кико дали дека не го обожавам ма каква и да направи песна нема да ја сакам.. песнава на ивица ми е супер убава е лесна одма влага у уво.. иако кога беше на идол цело време викав дека не е за во финале супер е .. браво ивица само напред

6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.391
    Допаѓања:
    250.147
    Песната на Иво како за прва е супер, мене лично многу ми се допадна, еве трет пат ја слушам. Од она што го иам слушнато минатиот период од мак. поп естрада ова ми се чини едно од подобрите песни. За почеток сепак е одлично, со уште подобри песни во иднина, фаворит ми беше. Срце е ;)

7. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Дали Јана Бурче е единствениот вистински профил на Јана? А и ако може да ми дадете линк од вистинските профили на Билјана барав насекаде ама не можев да ги најдам.

8. ScoobyDoo

ScoobyDoo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    http://www.facebook.com/profile.php?id=100002211643933

На leyla12tekin и BlackSwan5 им се допаѓа ова.
  9. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    На BlackSwan5 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Уф Биле навива за Барса е сега веќе не ја сакам :D се шалам срцки ми се она и Иван.На вас како ви се допаѓаат како пар? Бај д Веј Биле само еден вистински профил има пошто нели и е потпишан со 2.

11. vikica.s

vikica.s Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    59
    јас сношти си сварив кафе и се наместив да слушам лав сонгс на антена 5 кога оп ерик го најавува кико како гостин...се изнауживав,супер зборуваше детето и ја пееше фил од роби вилијамс..и колку убаво си заспав после тоа.и така сеа наспана и среќна сум..

12. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607

па веќе подолго време се заедно и премногу си ги сакам ептен си одговараат мислам дека се супер пар.. мислам дека уште доооолго ке бидат заедно колку што гледам :) срцки

13. Lilly8

Lilly8 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    288
    И мене ми се баш слатки Иван и Биле :D Срцкии :inlove:

14. Siksi

Siksi Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    305
    Срциња се :*

15. anamariia.x3

anamariia.x3 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    857
    На vikica.s му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.053
    Допаѓања:
    5.085
    Рај и пекол немаше Елена Ристеска песна? :^)

17. vikica.s

vikica.s Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    59
    да имаше..одамна. и никому ништо,ехее колку песни има со ист наслов :D

18. stefiiM

stefiiM Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    54
  19. SuperGirl2010

SuperGirl2010 Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    316
    Еве кој ќе се грижи за Идолите :)
    Многу е, затоа во спојлер го ставив.
    Со прес-конференција, што се одржа денеска, во хотелот „Стоун бриџ“, беше објавено почнувањето со работа на „Фонолоџик“, нова и современа маркетинг-агенција со сопствена продукциска куќа специјализирана за нудење маркетинг, мултимедиумски, софтверски и продукциски услуги. Истовремено, официјално беше најавена и соработката со македонските идоли како први ексклузивци на „Фонолоџик“. Збор земаа Леон Бакрачески, Лазе Трипков, Славчо Чунгурски и Игор Џамбазов како директори на секторите за логистика, креатива, софтвер и продукција соодветно, Катерина Стефанова - трафик менаџер, како и шесте прворангирани идоли од првата сезона на „Македонски идол“: Иван Раденов, Мики Секуловски, Дејан Јованов, Виктор Апостоловски, Јана Бурческа и Билјана Ѓошева.

Според Игор Џамбазов, кој е директор на продукцискиот сегмент на „Фонолоџик“, македонските идоли ќе ги застапува свеж тим што е професионален со академска заднина и кој ќе спречи напливот на кич и шундовски трендови, истовремено обидувајќи се да изгради посебен музички стил за секој од идолите поединечно. Продукцискиот сегмент е најсовремено подготвен со опрема што ретко се наоѓа на балканските простори. За музичкиот сегмент главен задолжен ќе биде Никола Перевски-Пере, додека видеопродукцискиот дел ќе го води Саша Зајков, кој и досега беше режисер на идолите. Летниот период ќе биде искористен за промоција на сите, со тоа што предност ќе му се даде на Иван, како победник на музичкото шоу. „Фонолоџик“ ќе се грижи за сè она што не треба да се грижи еден македонски артист, доколку сака да биде професионалец во оваа сфера.

Од логистичкиот дел, велат дека секој од идолите ќе има посебен акаут менаџер, кој ќе се грижи специфичностите на артистите да излезат на површина, преку почитување на нивните индивидуални стилови, ангажирање на професионален тим на стилисти, обезбедување и имплементација на посебен протокол за секој од нив индивидуално. Протоколот што ќе го следи „Фонолоџик“ и ексклузивците е протокол што се користи за светските ѕвезди како што се Мадона, Лејди Гага и Роби Вилијамс. Секако, тоа ќе биде модифицирано да одговара на македонските услови. На овој начин ќе се обезбеди создавање на вистински ѕвезди, кои не само што ќе бидат музичари, туку и идоли во вистинска смисла на зборот, преку почитување на високи етички норми. Артистот само како музичар е празна приказна, тимот што ќе биде зад него ќе се грижи тој да биде општествено одговорен, хуман и етичен.

Идолите изјавија дека им е мило што се повторно заедно со своите колеги и им е чест да го имаат „Фонолоџик“ како куќа што ќе се грижи за сите нивни потреби, но и кон патот што треба да ги одведе во светското ѕвездено небо. „Фонолоџик“ почнува со големи проекти со секој од нив индивидуално и веќе во следните неколку денови јавноста ќе има можност да ги види новите македонски ѕвезди со настапи, концерти и видеоматеријали.

извор: http://fun.mnogoo.mk/mk/articles/idol/site-idoli-pod-edna-kapa--fonolodzhik

20. stefiiM

stefiiM Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    54
    Иван Раденов, Мики Секуловски, Дејан Јованов, Виктор Апостоловски, Јана Бурческа и Билјана Ѓошева.
    супер најдобрите ги избрале *освен Дејан* другите супер.. уште се да е така супер во таа продукција ко што е наведено и супер кариера ќе си имат во нашава малечка македонија...