Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонски музички идол

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од RainBow, 11 октомври 2010.

?

Кој според вас треба да биде првиот македонски музички идол?

Анкетата е затворена на 27 април 2011.
  1. Mики

144 глас(а)
    37,4%
  2. Дејан

31 глас(а)
    8,1%
  3. Иван

210 глас(а)
    54,5%
  1. SaIvnjaann

SaIvnjaann Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    458
    Многу јасно дека тоа е така ни тој ниту пак Виктор можат со една ....Кико ај пак со една , две , три ,ама како Виктор никој не може со 10 истовремено :!: па тоа е за во Гинисовата книга на рекорди . Али не знаеме дали и Јана се брои во тие 10 девојки или пак таа е 11, аа :^) ?!
    Најубаво Вики земи таму гледај од твоите колеги (Иван и Биле) што се во 6 месечна врска ;)

2. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    абе ебачишта :lol:

На lovemebaby и butterfly.93 им се допаѓа ова.
  3. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Уште за варање е онај штипикурецот уффф одвратно сварење лигло никаков карактер никакво понашање,незнам на кој му се допаѓа и кој оди со него |( :puke:
    според мене во овај идол одамна испадна добриот квалитет и културните деца тоа ти е ќе снимат една песна и мислат ѕвезди се :D а и од каде финансии да снимат нешто повеќе и песните му се жалосно мизерни ...

4. stefiiM

stefiiM Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    54
    хеехе за една Стефани да не знаешш ?? ги има многуу не е само една хехе ..

5. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    А толку ли е битно како се вика девојката на Хихо??? :?: |(

6. lovemebaby

lovemebaby Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    174
    иначе Хихо е во Градиште го видов пред некој ден :)

7. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.413
    Допаѓања:
    22.716
    И јас го видов Кико во Охрид во неколку наврати, во чаршија, на плажа, низ град и цело време беше со едно девојче кое зборуваше на кумановски дијалект. Сами тие 2ца кога и да ги видев. А инаку, се згрозив од глетката, еднаш стоевме на пешачки и гледам пед мене едно момче со детска градба, тесно половинче, уште потесни нозе, наеднаш се сврте - и кој гледам - Кико! Лол! Многу ситен бил во живо :D А присуствував и на хуманитарниот концерт што се одржа на плоштадот, пееше Јана таму. Морам да признаам, не ја сакам многу, но ме воодушеви со гласот и изборот на песните. Големо браво за неа!

8. Tanny

Tanny Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    401
    На mina му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    Ептен ми се допаѓа, ја слушав на Антена и му го препознав гласот а иначе немав врска дека ќе има во скоро време пенса од него на англиски јазик!
    како и да е ми мириса на хитче...па ќе видиме!

10. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Ми се допаѓа песната, и јас ја слушнав на Антена, ама мислев ја препеал од некој.
    Интересна е, барем поразлична од на Хихо и Ивица. Ниту јас не очекував дека ке биде на Англиски, ама добар чекор му е ова.

11. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Мене ептен ме потсетува на The lazy song - Bruno mars, и рефренот ми е ептен познат, само да се сетам од каде :^)

12. SaIvnjaann

SaIvnjaann Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    458
    Вистина дека е многу подобра од на Кико и на Ивица , ама сепак некако пак нешто не ми штима. На почетокот гласот воопшто како да не е на Виктор и некаде пред крајот на песната како луѓето што го викаат Џастинов крик е од таму веќе се осеќа неговиот глас. Сепак мое мислење, текстот е добар само мислам дека требала да биде малце помелодична и припевна . ;)

13. minne-mouse

minne-mouse Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    536
    Мене ме бендиса песната на Виктор,мислам дека ке биди хитче,и е далеку поуба од на Кико и Ивица иако не очекував на англиски да биди :D

14. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Ја слушав и јас, не е ништо посебно.
    Се согласувам со Ким, како копија од Лејзи сонг.И некако чуден му е гласот, како да не е тој.
    Ама добро, поубава е барем од на Хихо, што личи како да го пишувал 8 годишно дете.

15. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
  16. ViKtOrIjA21

ViKtOrIjA21 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    148
    Мене песната на Виктор ме потсеќа не само на The Lazy song туку и на една друга само никако да се сетам која :?: Како и да е песната е освежување и ми се допаѓа...баш ми е певлива и текстот е интересен ...
    а кога ке размислам подобро околу 90% од македонските забавни песни се со "позајмена" музика така да не ми пречи воопшто ..БРАВО ЗА ВИКТОР, посебно затоа што е негов текстот!!! :clap:

17. stefiiM

stefiiM Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    54
    песнава на виктор ми се чини никад нема да ја заборавамм хаха :) вчера на снимањето на спотот и пред да почне бар едно 20 пати ја пуштија.. хаха.. пред да отидам таму не ја знаев али сеа на памет ја знам хаха .. а иначе спотот интересен ќе иде.. само што дојдоа и доста мали деца.. а девојката му е внука на Валентино Скендеровски.. хаха али интересен ќе биде спотот околу 1ви ќе излезе па ќе видиме :D

18. shy

shy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    87
    Да, песнава потсеќа на Lazy song на Бруно Марс, но Бруно не поседува право само тој да свирка во песните, што според мене значи дека не треба веднаш да и` се става етикета на песната дека е плагијат. :) :)

Иначе се согласувам со Woman in red дека песната не е лоша и е далеку подобра од онаа на Кико.Песната на Кико е певлива, но нема нешто посебна содржина :^)

Не очекував од Виктор дека првата песна ќе му биде на англиски :^)

Настрана од песната, Виктор дефинитивно треба да поработи на однесувањето :worried:

За малку ќе заборавев, во еден стих од песната вика дека девојката (ако добро слушнав) била малолетна, што ме тера да помислам дека станува збор за Јана (пред малку таа наполни 18 години) :!: ;)

19. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.424
    Како и многу други исто и јас не очекував дека песната на Виктор ќе биде на англиски, но сепак песната не е лоша, певлива е и има добар текст.

20. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    Не ми се допаѓа новата песна од Виктор очекував повеќе од него , но сепак подобра е од песната на Кико :) :)

Еве ја новата песна од beatboxerot - се сеќавате на типчево ? :lol: :lol:
    http://www.youtube.com/watch?v=iK4bNZkgqJU