1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонски музички идол

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од RainBow, 11 октомври 2010.

?

Кој според вас треба да биде првиот македонски музички идол?

Анкетата е затворена на 27 април 2011.
  1. Mики

144 глас(а)
    37,4%
  2. Дејан

31 глас(а)
    8,1%
  3. Иван

210 глас(а)
    54,5%
  1. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    Немаш право да ме наречеш хејтер кога не знаеш за што се работи.И ова не е мегу мене и Иван туку реков дека тоа и мене ме заболе (чудо е тоа колку се добро сваќате).
    А доколку сте ги читале претходните мои коментари на темава ќе знаете дека јас бев еден од најголемите фанови на Иван кои го подржуваа и велеа браво за секоја изведба и единствено за него праќав гласови.Јас бев и сум таа што не пропуштила ниту една свирка последните 2,3 години.
    Бев и на неговата последна свирка во саботата но едвај издржав до крај мада срцето ми се кинеше.
    Вие знаете само за Иван а сте слушнале ли за Аквариус?Очигледно не.

Јас и се извинив на Виножитка и еве на вас ви се извинувам што почнав а не докажувам :)

На creshicka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. anamariia.x3

anamariia.x3 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    857
    А што се случило на неговата последна свирка?(ако смеам да знам)

3. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Ма и не ме ни интересира што се случило и која е причината што го напаѓаш искрено! не ни сакам да кажеш.. тоа е само меѓу тебе и него да не се повторувам по два пати
    Што и да кажеш јас нема пак да го сменам мислењето за него така да.. не менува ништо
    Но не е ок тука да пишуваш вакви работи. Молчи си и нека биде само твое

4. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    И јас бев на последната свирка и се согласувам со Хај, Иван се промени на полошо, заборави на оние кои му помогнаа да стане она што е. Да бидам директна Иван 6-7 години свиреше со својата група Аквариус. Сега се распаднаа и ги откачи поради пари и сега групата му е мизерија. Свири на гитара и пее тој, брат му на тапани и уште двајца има на гитари. Значи музиката му е само со гитари и не звучи онака како што беше. Клавијатура повеке нема. Зборот ми е (а верувам и Хај истото сака да го докаже) дека Иван го постигна она што го сакаше, победи на идол, има понуди за договори на сите страни, а ветувањето кое го даде на групата Аквариус не го оддржа. Нивниот договор беше дека сите заедно одат во пакет како група, а не само Иван и брат му! Разочарана сум во секој случај, нема да замерувам за неговите гласовни можности бидејки сите знаеме дека ги има, но се промени одкако стана славен. :) Нема да навлегувам уште во детали мада има што да се каже, да не ме наречат и мене хејтер.. :lol:
    и освен ако не сте од гвг и немате информации од 1 рака не коментирајте дека е китка за мирисање, можеби беше но повеке не. Си го знаеме ние што не сме испуштиле ниедна свирка негова од неговите почетоци, знаеме каков беше а каков е сега!

На Hiii му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    Јас Иван не го знам од пред 5 месеци како што го знаат сите.Јас ги знам АКВАРИУС во кој пејачот беше Иван Раденов уште пред многу години.
    И додека никој не беше слушнал за нив јас одев на секоја свирка дури кога невреме имаше и на едната рака се броеја присутните.А сега тој некој мене ме нарекува хејтер (смајлиштосекрсти).

Жално е оваа што се случи, жално е што пропадна ваков бенд и тоа поради алчност.Не го заслужија оваа останатите членов.Од самиот почеток максимално го подржуваа,беа присутни на секоја гала,тие плачеа заедно кога Иван победи,тие му организираа прекрасен пречек,тие беа уште од страт со Иван и заедно беа еден прекрасен бенд.
    Иван ја постигна својата цел и им го даде шпицот.И јас треба да му ракоплескам на оваа?

И да бидејки сум вистински фан не сакав да ги издадам но видов дека денес на фејзбук објавиле дека групата повеке не постои.А да не напишеше црешичка овде за тоа од мене збор немаше да излезе бидејки ги почитувам максимално!
    А јас ке го паметам Аквариус како нај прекрасен бенд!

На karak, Miss-dior, SaIvnjaann и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Епа воопшто не ви држи место ова што го пишувате. како прво и основно Иван сам беше на идол и сам настапуваше и тука не беше битно дали он надвор од тоа има група или не. Нема да коментирам како они звучеле порано а како звучат денес заради тоа што стварно не знам но, он победи и нормално тука има одговорности. Тука не важи никакво ветување. Како смее он да ветува на некого дека ке остане кога е сега под продукција? Аман ајде не трескајте. И нормално дека не можеш на едно исто место да седиш. Он можеби бил познат низ македонија пред идол но сега се издигна уште повиште.. Сега ке напредува! А не може постојано да тапка на место. Ако сака да успее мора да донесе важни одлуки.
    Не викам дека треба све да заборавиш многу нормално. но он треба да се гради уште како пејач!! Едноставно не можеме да рачунаме дека цел живот ке се занимава со свирки. Он ако работи (како што мислам дека ке работи) ке стекне слава како што заслужува...
    Така идат овие работи..
    Биле подршка, биле секогаш за него ок.. браво! не верувам дека некој ке го заборави ова!
    but show must go on, мора сам да продолжи

7. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Девојко во црвено а што толку го бранеш Иван?
    Кога нема сомнение дека е така како што кажаа Црешичка и Хај.И мене ми беше фаворит и нема сомнение дека гласот му е извонреден и дека ја заслужи победата но овде се работи за нешто друго.Работава е "станав популарен,ајде чао пријатно" и тоа воопшто не ми се допаѓа.Факт е дека не само Иван туку сите идолчиња се дигнаа во облаци но знаете како е она кој високо лета ниско паѓа.
    Не оспорувам дека е голем талент но понекогаш не е доволно само тоа.Треба да земат пример од Тоше што значи да бидеш комплетен музичар.
    Потполно се разочарав во Иван.

На macysh, creshicka и Hiii им се допаѓа ова.
  8. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Го бранам заради тоа што никогаш нема да го сменам мислењето за него..
    и не е работава станав славен и ај сега чао туку работава е морам да одам даље..

На sanjickar му/ѝ се допаѓа ова.
  9. SaIvnjaann

SaIvnjaann Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    458
    Потполно се согласувам со хај и црешичката и да не се повторуваме само ќе кажам дека ако бендот се распадна поради Иван...штета. Ми имаа кажувано, сум им била на свикра беа многу сложни и не разделни како браќа сите четворица , ама откако Иван се врати од Лондон викаат дека многу се сменил. Како, зошто стварно не знам , али не е од негова страна фер така да ги откачи другите челнови. Можеби сега што е во таа продукција не му дозволува да има свирки со бендот?? Како и да е неможе така да ги остави другарите кои беа на секоја гала во првите редови и го поддржуваа максимално. Супер беа штета што вака излезе на крај ....да се надеваме дека можеби ќе се смират и повторно ќе биде стариот добар бенд Аквариус!

На Hiii и creshicka им се допаѓа ова.
  10. sanjickar

sanjickar Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    39
    апсолутно се слагам со тебе......не значи дека мора да биде врзан за нив цел живот зашто стоеле у први редови и гласале за него.....ако не бива работата не бива....која и да е причината а причина сигурно има.....и ја знаат само они

11. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    WomanInRed, немам намера да ти се објаснувам на тебе и да ја тупиме, ти сакај си го Иван и не менувај мислење за него баш ме брига, јас како некоја која го знае МНОГУ ПОДОЛГО ОД ТЕБЕ, тврдам дека не е како што беше. И со ова завршува моето коментирање овде.
    п.с. јас ти тврдам дека со такво понашење нема да стигне никаде Иван. Денес со аквариус во иднина со следниот бенд ке се раскара! Ако е работава мора да продолжам сам, не требал воопшто и да дава ветувања кои неможе да ги исполни, а тек пак да се скара со нив. Глупости!

На Hiii му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    Човек да се крсти со лева рака од ваквите коментари.Морал да продолжи сам и да напредува |(
    Жени работата не е за напредување, работата е што Иван сака да ги зема сите пари бидејки тој е фејмс а овие да се задоволаат со ништо.Свакате или не?Пред тоа сумата ја делеа подеднакво а сега Иван сака многу повеке за себе.И на оваа јас да му ракоплескам???Бендот не го спречува да напредува.Тој сега има друг "бенд" кои прифатија да работат за него.
    А каква атмосвера направија тоа е да се репкаш од земја.Тоа се случува кога ке си заминат најдобрите!

И сте ги чуле како пеат останатите членови?Не!А ти му дадоа предност на Иван за да успее и да го предводи бендот понагоре.

13. sanjickar

sanjickar Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    39
    види многу нормално е дека после неговата победа на Идол тој ќе зема повеќе пари.....таков е музичкиот свет.....тоа ти е уставри бизнис кој се врти околу парите....Во никој случај не може сумата да ја делат подеднакво зашто тие се непознати фаци а Иван е победникот на првиот Македонски Идол сфаќаш? Таков е ти реков музичкиот свет......

14. SaIvnjaann

SaIvnjaann Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    458
  15. lovemebaby

lovemebaby Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    174
    Да ја споделам информацијава,може некои знаат некои не,ке има Идол 2 а за програма која ке го емитува ке биде онаа што имала 2HD.Е сега не се разбирам во ова,која знае која е таа нека пише.

Инаку ова беше објавено на официјалната страна на Македонски идол на фејсбук наводно набрзо започнува.

16. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Искрено песнава на кико е добра ..типов ај што потсеќаше на Џастин Бибер сега ептен го потврди моето мислење! Џастин Бибер-Мислетое и Кико-Сам на снегот
    Али добра е ... искрено..

На биле ич не и одговара песната.. многу ми е дива она! рок ил не и лежи
    сметам дека утнале со стиловите..

17. LitttleRNBPrincess

LitttleRNBPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    950
    На MarchelineAmaru му/ѝ се допаѓа ова.
  18. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Ама воопшто не ми се допадна на Билјана песната, слабо многу слабо.. На толку чекање мислев којзнае што ќе направи а башка и многу порано излезе она помина доста време, ама ништо ..

19. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    И мене нешто не ме воодушеви песната на Билјана. Некако досадна ми е.
    А на Виктор му бев на промоција на спотот и си добив ЦД и автограм (хехе, да си се пофалам јас. :D :$)

20. Tanny

Tanny Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    401
    па можам да кажам дека најдобро до сега од него. секако многу е слична на Justin. Но како и да е ми се допаѓа. :)

http://www.youtube.com/watch?v=CqNsgQa88j4