Македонски музички идол

Discussion in 'Серии и емисии' started by RainBow, Oct 11, 2010.

?

Кој според вас треба да биде првиот македонски музички идол?

Poll closed Apr 27, 2011.
  1. Mики

144 vote(s)
    37.4%
  2. Дејан

31 vote(s)
    8.1%
  3. Иван

210 vote(s)
    54.5%
  1. Lux

Lux Форумски идол

Значи за Нико си нема збор, уште на првиот концерт реков дека место кошаркарот требаше тој да влезе и мило ми е што влезе тој, нема врска што пее опери, па тоа е доказ дека знае се да пее, не значи ако испеал оперска песна и понатака ќе пее такви, затоа треба шанса да му се даде и за Калиопи е замислете голем :!:, а за голем пејач единствено од кај нас имам слушнато дека бил Тоше и тоа после неговата смрт, значи тоа што го изјави вчера таа и гестот на Игор што се поклони значат многу повеќе и од изгледот и од гласањето на публиката (да не се разбереме погрешно) гласовите на публиката се најважни, ама тие секогаш сведоци сме и самите посебно нашата публика не оценуваат објективно што е квалитетно, а што не.
    Побитен им е надворешниот изглед и привлечноста него пеењето, ама во мојов случај во врска со Нико многу побитно ми беше како тој испеа одколку како изгледаше и затоа сакав да влезе, еднаш да се донесе правилна одлука кога се во прашање квалитетити, а Нико има се за да биде звезда.
    Кога зборуваме за тоа за дали е некој комплетен за да биде звезда морам да ја спомнам Наталија има се’ за да биде звезда освен (за жал) привлечен изглед кој ќе и дадеше + шанса, а вака очигледно и втората шанса и замина 100% сум сигурна само ради тоа дека не им се свидела на гласачите во изгледот :!: а не во пеењето.

AngelGirl and UniqueCreature like this.
  2. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

до сега не се потрудила, па сега |(
    во склоп на тоа
    идол 2005
    Време, број 302, 31.01.2005
    http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=3&tabid=1&EditionID=302&ArticleID=19639

до сега кога не сфатила дека треба да ослаби :|
    ама остави тоа што е дебела, фаци правење бре, уплав да те фати кога ќе ги ококори очите :x

инаку кефој сум дека влегоа битолчаните :wasntme: и се надевам дека понеделник ќе отпадне онаа што квакаше на прфект од пинк(не знам како се викаше), мислам дека не постои човек на планетава што пее поужасно од неа :x

Lux likes this.
  3. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Attached Files:

2468 and Offspring like this.
  4. Siksi

Siksi Популарен член

па не ми се допадна тоа со операта па сепак е поп идол :)

5. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

И тоа со мастиката како ме изнервира! :fubar: Бокс!

Ај сега 4упенца видете колку 6минка има.

кловн4е бе.

6. Biggie

Biggie Истакнат член

И порано кажав дека навивам за Иван и уште го имам истото мислење. Гледам многу сте коментирале за Нико. Според мене тој има јак вокал, а и на изглед не е лош. Колку што разбрав, Нико влезе поради жирито. Тие да не ја искористеа таа можност, понатаму ќе одеа само Виктор и Билјана. Како и да е мене ми се бендисува Нико. Кој и да поминеше од овие што пееја вчера немаше да биде грешка, бидејќи сите пеат добро. А тиа што испаднаа сега, па и понатаму тиа што ќе излегуваат, не треба да им биде жал бидејќи со ова тие на некој начин имаат олеснување за нивната музичка кариера. Како што велат отскочна даска. А еве и песни ќе им правеле, што е голем успех. Некои од нив веќе имаат свои свирки. Тие што се до сега помината сите ми се океј, само ми е криво што наместо Катерина, некој друг не е на тоа место. Некако уште од почетокот девојката ми е антипатична, а пред се и нема убав глас. Како да цика. (Им се извинувам на нејзините поддржувачи, но тоа е моето искрено мислење.) Има многу од тие што излегоа, можеби и сите, што пеат многу подобро од неа. Ама тоа е тоа. Секаде има местенки, па така и овде ќе има (ако веќе немаше). Но, да не звучам грдо, сепак ќе речам нека победи најдобриот.

Wild.Child likes this.
  7. Lovely

Lovely Популарен член

Ми влегоа фаворитите.... Јееееееееееееееее!!! Најмногу навивав за Билјана и Виктор!!!

Siksi likes this.
  8. KalaV

KalaV Популарен член

<object width="480" height="390"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/yJJwL_fFtZM?fs=1&amp;hl=fr_FR"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/yJJwL_fFtZM?fs=1&amp;hl=fr_FR" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="390"></embed></object>

Наидов на ова видео од Наталија и ќе бидам искрена мислев дека е тоа Јелена , и чекав да се појави Наталија во меѓувреме... И се чудам, си викам па Јелена е послабичка.. ?? хмм
    И потоа сфатив дека е Наталија, предобро ја испеа , а морам да кажам дека овде многу добро ми изгледа, подобро отколку на првата вечер на идол.
    Штета што испадна, ама сепак мислам дека е редно да започни со самостојна кариера и да се откажи од сите овие натпревари.
    Тешко е, ама и посакувам се најдобро, ете ако не друго ќе добие една песна од Идол, па тоа нека и биде отскочна даска.

9. FortuneTeller.xD

FortuneTeller.xD Популарен член

Луѓе, а зошто сите мислите дека Нико е спасен од страна на жирито? Можда е спасена Билјана? :^) Некако Калиопи многу ја сака :^)

Баш заслужено му е на Нико местото во финале. Не е се до лепотата де ;)

10. Shery

Shery Популарен член

епа нели требаше едно машко и едно девојче да влезат од гласанње,така?
    А пуштија две машки
    Значи еден од нив е од жирото.
    Ма не ми е гајле, Нико си влезе заслужено,какво спасување

11. UniqueCreature

UniqueCreature Истакнат член

Немаше врска дали 1 машко и 1 девојче или 2 машки или 2 девојчиња. Ние тука само претпоставуваме за Нико, а од кај знаеме дека еве Билјана не влезе од жирито, за да не бидат 2 машки и заради убавината :) . За сите што влегоа е заслужено (добро не баш за сите:), ама за тројцава последно и повеќе од тоа.

12. Maat

Maat Истакнат член

Мене најмногу ми се допаднаа изведнбите на Влатко и Нико. Нико е одличен пејач. А Bлатко многу убаво ја исполни „Hero“. Повеќе ми се допаѓа неговата, отколку изведбата на Nickelback :)

Што се однесува до Виктор и Христијан - да згодни се, пеат убаво, ги сакаат девојките итн итн.
    Ама, фала Богу, не се единствени, не? Секогаш има некој подобар :)

13. romanti4na.riba

romanti4na.riba Истакнат член

Мене Иван ми е најсупер, подолго време е на сцена, знае да се снајде и најбитно има многу добар глас, друго важно исто така добро изгледа, не се занесува како некои (Виктор, Христијан), уживам да го слушам и гледам :clap: . Сепак идолот треба да е комплетен со глас, изглед, харизматичен, позитивен, забавен итн. и мислам дека Иван го има сето ова. Единствено не ми се свиѓаше што првата вечер многу беше нашминкан, што не му стои :lol: ама тоа е сепак за да се долови песната, патем и :bow: браво како ја испеа.
    За Нико ќе кажам дека е супер дечкото, прекрасно пее, се наежив и ако беше тој што го пушти жирито стварно не згрешија, местото му е на сцена, ама незнам што се замара со идол кога може да си почне кариера барем за глас како неговиот е лесно. :clap:
    А за Виктор стварно се занесува што јас многу мразам, славата му удри во глава. Добро пее тоа да, изглед и сценски настап, ама ставот треба да го смене. Исто и Христијан, ама бар не го покажува тоа на сцена, многу е самоуверен можеби и претерано, и постојано нешто глупо објавува на ФБ. |(
    Сепак ова е мое мислење, сите размислуваат различно. ;)

14. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се изнервирав од некои коментари што ги прочитав. Зошто според некои од вас Нико не припаѓа на изборов? Па самиот тој кажа дека е рокер, ама дека го влечат и оперски песни, не значи дека ако пее ваква песна и ај не припаѓа овде, колку сте само просечни во размислувањата :^) Башка, песната што ја пееше беше прекрасна! Може му текнува на некој дека во филмот Клон ја имаше, јас од таму ја знам :lol:

Едит: Песната што ја пееше Нико не е оперска! Има само примеси од оперско пеење во мешавина со поп ритам.

15. al-vik

al-vik Истакнат член

Па може и да е рокер ама претходниот пат,кога во песната немаше примеси на оперско пеење не се истакна воопшто, и за тоа и излезе тогаш.

16. Mygirl

Mygirl Популарен член

Мене и тогаш преубаво ми испеа, ама знаеш зошто не се истакна? Оти не е некој си лепотан за да го забележат :^) Е затоа се нервирам бре, па не е некој ептен грд да не може човек да го гледа, за да се суди по изгледот! Убаво пее, има просечен изглед, честа комбинација кај славните.
    А да ве прашам, Мик Џегер да не е многу убав? Или Мајкл Џексон? И милион други докажани звезди?
    И ќе речам, само кај нас се обрнува толкаво внимание на физичкиот изглед, овде на балканот :^) Гледај Американски идол или Британ гот талент да видиш какви грди, дебели, ама со прекрасни гласови успеваат да дојдат до финале.

baguf4e likes this.
  17. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

А вака да си кажам јас секогаш ние гледаме да бараме несовршености и грешки.Не зборам за специфично за некој, за сите зборам.Наталија дебела била,Билјана не пеела убаво, Нико само опера пеел, Виктор сакал поблиску до оригиналот да биде и сл.Па добро некој е првпат на сцена а треба да испее пред жири, пред публика и пред ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА (па и пошироко).Мислите на нив лесно им е, можеби се болни, можеби имаат некој проблем а треба да бидат насмеани и да изведуваат кореографија.
    И на крај краева и перфектно да испее и да настапи некој ќе му најде замерка дека наместо малото прсте од десната рака го мрднал прстот од левата рака |( .
    Не потенцирам за никој, за сите општо зборувам.

18. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

А во понеделник ќе има нова епизода или некој микс ќе даваат?

19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Кажаа дека започуваат финалињата, и секој понеделник ќе испаѓа по еден.

RainBow likes this.
  20. firequeenn

firequeenn Популарен член

незнам дали е офф ова али што било тоа дека Лаура се скарала со дечко и заради Христијан Тодороски ?? вистина ли е таа работа ?- ако е алал да му е на овој ендеков ( успеал ) :?: