Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонски музички идол

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од RainBow, 11 октомври 2010.

?

Кој според вас треба да биде првиот македонски музички идол?

Анкетата е затворена на 27 април 2011.
  1. Mики

144 глас(а)
    37,4%
  2. Дејан

31 глас(а)
    8,1%
  3. Иван

210 глас(а)
    54,5%
  1. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.203
    Допаѓања:
    8.431
    Следни за испаѓање се Дејан Нико и Ивица според мене некако на Нико не му одговараше песната а Дејан не ми е нешто посебно.

2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.474
    Допаѓања:
    251.049
    Ивица ми е фаворит! Заљубена сум во него, многу ми е убав :inlove: , и плус пее фантастично. Нико, Билјана и Мики исто така. Еден од нив би било добро да е идолот.

На BoaVista, Victorya и baguf4e им се допаѓа ова.
  3. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Лелееееееее што сум слушнала недослушнала јас???? :D :rofl: :rofl: Оф уште се смеам, сега ми текна дека машко ја пееше. :tmi: Фала што ме просветливте и ти и Сесилија :$ :D Ама што кажа нешто Бети за таа песна ? :?:

И да не бидам оф, фаворити од вчера ми се Виктор, Билјана и Мики :)

4. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    мама и тато
    ама не сфаќам како до сега не сфатиле дека пропадната инвеситиција се парите вложени за нејзината музичка кариера, па и да победи таа-што, наградата сигурно не е глас и талент, кој будала ќе оди неа да ја слуша како квака бре...
    па уште и вика
    поправете ме ако грешам
    пааа вокално добро ја донесов, малку сценски експериментирав, ама мислам дека добро испадна :o |( алооооо девојче па ти се слушна бре!?

На Rose.the.one му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Јас овој Виктор 2 понеделника по ред го сонувам :D :D
    Кога сме кај Виктор глејте го како матурант :D

6. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    А што се случило со Виктор видов една слика кај што му тече крв од нос?

7. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    оваа Јана му се фрли да го гушка кога и кажаа дека продолжува понатаму и сигурно го удри силно и му пукна капилар на нежниов :lol: тоа беше тоа!

8. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    568
    па и јана бог да чува нека се контролира малце,му го скрши носот на човекот. :^) па и другите се радуваат дека прошле нели,ама не скокаат како блесави и не кршат носеви наоколу :D
    онака како појава јана ми е многу симпатична и убаво пее,ама со нејзиното лигавење,скокање,и викање претерува.као да е 5 годишно дете.
    инаку за другите нико ми има извонреден глас,билјана исто е феноменална какви трансформации прави на сцена и како се држи како професионалец да е а и виктор многу убаво испеа на последнава вечер,тие тројца ми беа најдобри.

На Neytiri му/ѝ се допаѓа ова.
  9. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.203
    Допаѓања:
    8.431
    Според мене Виктор и Билјана се најдобри од сите еден од нив секако треба да победи нормално ако е фер ако не е наместено.
    Посебно од Билјана сум воодушевена немала никогаш во живо настап а најубаво од сите пее .
    Виктор иако се занесува знае да се однесува на сцена и прекрасно пее. :D

10. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Јас малце каснам со коментариве бидејќи не бев во можност како што треба да го гледам идолов, па морав да чекам да ги стават настапите на интернет.
    Многу пријатно ме изненади Мики. Се сеќавам дека и на Операција Триумф се имаше пријавено и не сфаќам зошто тогаш не го одбрале туку Белов, ама нема тоа врска.
    Сега за сега ми е еден од фаворитите. Дефинитивно има добар глас, спуштен е на земја.
    Претходно Виктор ми беше ок, не заради тоа што изгледа добро , но го имам слушано и порано и убаво пее, ама со последново, со сликиве почна и мене почна да ме иритира.
    Не знаев дека сами си ги бирале сликите, мислев самиот идол дека им ги одбира, ако не се спушти за брзо на земја, самата публика ќе го спушти :)
    Од женските Елизабета, тоа е тоа. :)

На Victorya му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Nadezzda

Nadezzda Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Mi kazaa deka sekakvi gadosti se pisuvalo na forumov i ne mozev da si poveruvam kakvi crni, potocno crvlivi, frustrirani dusicki postojat, duri ne procitav. Uste sum pod impresija za toa kolku zloba, crnilo i glupost moze da se sobere vo dve-tri recenici. Edno e da se dade kritika, pozitivna, negativna, strucna...a drugo e da se pluka po licnosta koja ne ja poznavas. Jas ja poznavam nekolku godini Emi, uci vo matematicki smer, III g. i znam deka so sestra i gi osvojuvaa site mozni natprevari po eden kup predmeti (pretpostavuvam deka forumasite koi ja plukaa isto taka moze da se pofalat so takov uspeh). Mikrofonot za Perfect i bese premierno iskustvo, nastapot so bend isto taka. Ima specificen, nesopranski glas koj sto strucni lugje na idolot go ocenile za specificen, prepoznatliv i nevoobicaen. Moze da vi se bendisuva ili ne, no nemojte da traskate gluposti lugje, kako za prv pat na scena e fenomenalna!!! No, nasata kultura e vekje poznata ...zatoa i site ne gazat i ne ponizuvaat vo svetot...prvo se mrazime sebesi, a potoa i site okolu nas.

[mod-kirilica:11iriqqz][/mod-kirilica:11iriqqz]

12. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    Ејјјј што се попали толку де :o :o :o Па ова е форум на кој секој си го искажува своето мислење слободно и никој не може да му забрани! А јас колку што се сеќавам Емилија лесно помина кај нас форумџиките ;) , само се искоментира дека имаше лош настап и дека не пее толку добро (тоа е нечие мислење со кое не мора секој да се сложи)! Но тоа ние така мислиме а како што гледаш таа си продолжи помеѓу првите финалисти што значи дека многумина што го следат Идолот имаат поинакво мислење од нашето! И не беше искоментирана само Емилија,речиси за сите финалисти имаше различни коментари! Различни луѓе,различни мислења,различни коментари!
    Ти продолжи да си ја подржуваш, продолжи да си гласаш за неа само немој да се трудиш да му ја затвориш устата на некој (посебно не на овој форум) бдејќи безуспешно ќе биде!
    :hai:

На macysh и Monna.Monna им се допаѓа ова.
  13. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Ама опиша: црнило, гадости, фрустрираност, цврливи и фрустрирани души сме имале |(
    Ко којзнае што да сме пишувале...

14. BV87

BV87 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    81
    Искрено мене ми е баш криво што испадна Кате - најубаво ја испеа песната од ситер девојки ( дефинитивно на машките повеќе им лежеа песните од Тоше) а и девојката е некако родена за сцена, најопуштена ми е и мислам дека иако испадна сепак ќе се прослави и ќе успее во шоу-бизнисот (дали како пејачка, водителка, не е битно ама нешто ќе биде од таа девојка) :) :)
    п.с а и најубава е од женските

На Bibko му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bilijana

Bilijana Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Да, Надежда, сосема се сложувам со тебе. Не би го напишала подобро. Ми се лоши кога читам вулгаризми и простаклуци било каде, демек тоа било некакво мислење...на личност со соодветно ниво на интелект. Скриен позади мониторот, без никакви факти, навредата се идентификува со критика :/ Мене лично досега ми се допадна пеењето на Мики, Виктор и Кристијан...мислам дека такви гласови нема на мак. сцената и би сакала, без оглед на резултатот да ги слушам и понатаму. Емилија како најмала и најнеискусна е за почит, ми се допадна и бојата на глас на Кате, ама...секако само 1 победува...Мислам дека Нико го надраснал ова шоу, предобар е во пеењето, треба да стане оперски уметник. Единствено се прашувам која е пораката на идол на девојките кои се соблекуваат на сцена (а се појавиле едвај два-три пати) и покажуваат полуголи фотографии...Некако ми е невкусно.

На BV87 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. gligurce

gligurce Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0

Многу ме интересира од каде таква проценка дека Емилија е ретардирана. Со нејзиното однесување ни оддалеку не дава повод да се окарактеризира како ретардирана , НАПРОТИВ, се покажа дури и како позрела личност за своите години! А ако имаш свој фаворит, или ако истиот се наоѓа меѓу испаднатите, постојат и многу покултурни и поцивилизирани начини да се искаже своето мислење. Срамота, а потоа се чудиме зашто ни е ваква државава....Со ваква ПРОСТА нација, многу тешко за во иднина!

17. Mandarinna88

Mandarinna88 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2010
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    116
    Интерсна работа ми се новиве членови со по едно мислење и тоа само на оваа тема, и истите тие имаат ист став ... хахахахаха
    Инаку ТРАЧ: Жаре А1 (1 на 1) и Кате Идолката што испадна вчера се муваа во Парадизооооооо :))))))))))))))) Мили беа ептенннн :$ :inlove:

На roberta-rubi му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.603
    Добро, вие што сте се приклучиле сега на форумов, со по дури 2-3 мислења и директно атакувате на темава и врз нашите црвливи, расипани, злобни, уништени, прости души...

не ви ја сфаќам поентата.

Од една страна , такви сме биле ние, не се радуваме за ништо убаво и свое. Ок. Така нека ви биде.
    Од друга страна со ваквите коментари
    се спуштате на нашето ниско ниво и не сте ништо подобри.
    Го зборуваме истото, само вашето сте го завиткале со машна, а ние барем не сме лицемерни, туку директни.

Што сте им вие па на дотичните идоли, портпаролчиња, роднини, први братучетчиња, комшивчиња па така ревносно дојдовте да не просветлите тука сите?

Секој си има мислење и став и како си се изјаснува - си е негов проблем и работа.
    Тебе ако те боли - твој проблем.

Еве јас ќе си кажам пак, без грам совест - таа Емилија која ја кревате во облаци делува ретардирано!
    Има сосем просечен глас, а и повеќето други не се ништо подобро.
    Добро, до кога македончето ќе се теши дека нешто е добро - кога не е?
    Сте слушнале како звучат децата на американскиот, германскиот и британскиот идол и какви критики и коментари се даваат?
    Сте го слушнале Адам Ламберт или Леона Луис додека се натпреваруваа?
    Абре ајде не лупајте глупости, и не се потресувајте...

Па голем ташак, се' е само забава, пополнување време.
    Не туку земајте ги работите смртно сериозно, па една кариера во Македонија, гледам, една ѕвезда што ќе стане... ќе дава цедиња со Ноне во Оправдано присутни. |(

Што се случи со црногорскиот Идол од серијата кога пееше Ноне, или со ланскиот бугарски идол?
    Ја гледате на МТВ секој божји ден, да, да... |(

На macysh, Strumfeta93, Monna.Monna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. gligurce

gligurce Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Па што ако има таква реклама. Секој има право да се избори на свој начин. Не знам што има смешно во тоа. Која смисла за хумор ej...... xD

Па штом продолжува понатаму, тоа е очигледен факт дека Емилија има многу поддржувачи, значи има многу, многу такви кои што гласаат и ќе гласаат за неа. Какво прашање е тоа? :D

20. Annnie

Annnie Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    5
    Дефинитивно Бети ми е НАЈ !! Девојката има ПРЕКРСЕН глас и фаворит ми е :)

На Bibko, vikica.s и Adi888 им се допаѓа ова.