1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонски музички идол

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од RainBow, 11 октомври 2010.

?

Кој според вас треба да биде првиот македонски музички идол?

Анкетата е затворена на 27 април 2011.
  1. Mики

144 глас(а)
    37,4%
  2. Дејан

31 глас(а)
    8,1%
  3. Иван

210 глас(а)
    54,5%
  1. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Претеруваат со шалите?
    Јас не видов на некој навистина талентиран што солидно пее да му се потсмеваат :?:
    Ама дали луѓево се слушаат дома како пејат? Абе ни грам од талент они на македонски идол се пријавуваат. Па јас да сум во жири ќе неможам да се соземам од смеење.
    Ние македонците не сме ич самокритични. Треба да поработиме на тоа поле и да сватиме дека не сме совршени и не сме најдобри во сите области.
    Убаво е да се има желба за пеење, ама за некој доволно е низ дома да си пее.

На mims-89 и happygirl им се допаѓа ова.
  2. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.060
    Допаѓања:
    66.787
    Ко таа што истрча плачејќи. Па Боже сачувај, мислела дека знае да пее па толку се разочара?
    Мене ми се свиѓаше оној дечкото што ја пееше Ти што ми ја украде младоста(е не знам како се викаше песната, не ми текнува), мислев некое сељанче ќе биде, ама како испеа, секоја чест.

На rossonerka и Trendafilka им се допаѓа ова.
  3. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    И јас не би се воздржала од смеење :D стварно смешни се
    како може туку така се пријавуваат? зар се немаат слушнато? :^)
    или станува збор за голема самобендисаност? можеби си имаат поддршка од семејствата
    или пак некој се пријавува за да го дадат на ТВ - што има врска дека рика пред цела јавност важно на тв ќе го има ...
    можеби некој има добиено пофалба кога пеел на некоја селска слава (имаш убав глас ако пееш гласно )
    во случајов рикаш
    секоја чест на храброста :)
    како и да е позитивно влијаат врз нас -мене мешето ме боли од смеење
    а смеењето го продолжува животот и го спречува стареењето така ми вика баба ми ;)
    продолжете така :rock:

4. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Во Штип на аудицијата во жири биле Сузана Турунџиева, синот на Велија Рамковски и уште еден ама не знаеја да ми кажат кој бил тој :)

5. specificone

specificone Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    863
    Еднаш направија македонски идол и тој измонтираја.
    Толку да не се способни да направат нешто асолно.-.-

6. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    22.504
    И Александар Блажевски, оној водителот. :)

7. trendy

trendy Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2010
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    172
    навистина претерува Тони со шалите ама и Игор а Калиопи е таква како и секогаш......
    пред 1 недела се изнасмеав на еден 40 годишем како пее шабарлапа шабарчапа ххаха :rofl: :lol:

8. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.921
    Допаѓања:
    26.147
    Мене не ми е проблем што кажуваат критики. Проблемот е што не им ги кажуваат во лице
    На секој што сака да проба, треба да му се даде шанса, и да му се каже НЕ, ок е, а не нареден ден да се види на телевизија како најголем идиот и уште додека му викаат * Види се, на ништо не личиш*, да дадат монтажа како се смешкаш у стил, да така е .

Факт е дека луѓево во МКД немаат ич самокритичност, и се пријавуваат а врска немаат, ама ни ова не оди.

Коа сум кај самокритичноста што му беше на типот на крај што ја пееше Полско Цвеке? :D :D

9. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.060
    Допаѓања:
    66.787
    Леле, леле, тој какво гревче ми беше. Па уште и горд, демек ги растурил :^)
    А ми се свиѓаше и една девојка од Алиша Кис ја пееше Фолин мислам :?:

10. zenska

zenska Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    339
    хахахахаха, закон се луѓево ДОСТА. Ако не за друго барем да те изнасмејат :D :D
    Го памтам едно девојче мало беше околу 13-14 години и вика: Мене Ребека ми е стрина и ми кажа декаубаво пејам и да се пријавам на Идол :) (не продолжи иначе)
    Друго...едно машко исто мал со плава коса, влегува пее ама како женски глас да има и Тони му вика: Да имаше друга боја на коса ќе те пуштев(така нешто) и малиов искача надвор и збори:
    "Жирито беше многу строго. Еден од нив ми рече кога ќе се офарбам да се вратам пак на аудиција, а јас би му препорачал да се види во огледало на што личи па после да ги коментира другите" :D :D :D :D
    Друг...оној што пееше запаличу пола зграда хахахахахаахаххахахаах

Незнам само кој е тој што ги лаже дека знаат да пејат па одат деца се пријавуваат, само се срамотат себе си, а за што? За утре некој да им прави групи на ФБ и цела Македонија да ги збори. Сеа секоја чест на исклучоците кои навистина знаат да пејат, ама поинтересни за дискусија се оние кои не знаат :)

11. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.133
    Допаѓања:
    64.755
    Се искинав од смеење :rofl: .........нема више сунца,нема више месечина :D ....нинанинанина.....ово је балкан,балкан :D И врв на све беше девојката што не помина кога рече леле ке ме има на тв не ми се верува,а се пријавила на македонски идол :clap:

12. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    568
    jaс мислам дека девојчето рече така,дека кога излезе од вецето расплакана не забележа веднаш дека ја снимаат со камерата,туку само ненад мислеше дека е тука и кога ја виде камерата и падна мака дека ке ја даваат на тв како плаче.така јас ја сватив.нормално дека чим се пријавува на идол е свесна дека ке ја снимаат на тв.
    а шо се однесува до типот шо ја пееше полско цвеке,луге мои се згазив од смеење.онака како шо пееше полека со затворени очи,одеднаш ко и се сврте на девојката кога викна силно и се фрли така речено,ја се извадив од памет а можам да претпоставам девојчето :D малце фалеше да ја затепа ми се чини :D комедија беше типот.

На Victorya му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Blanca

Blanca Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    505
    Ако е вистина тоа дека во некои градови било друго жири- не е фер.

А што се однесува до исмевањето такви се сите жири комисии на Идол. Никој не ги исмева оние што знаат да пеат,туку само оние што се во филм дека знаат а се жив циркус.
    Јас оваа вечер се убив од смеење......какви грешки, какви глупости трескање :rofl:

http://www.youtube.com/watch?v=ZlbokVj7 ... re=related

Ова ми е многу смешно, но фацата на човекот, некако многу му е жална :(

На ChocolateStrawberry и viki44e им се допаѓа ова.
  14. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Аааааааааааааааааааааахахахахахах Бланка ке те убијам жими се :D Сега пред спиење како се изнасмејав стомак почна да ме боли :D

15. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    5.392
    <object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/FrvbU-Ix6eM?fs=1&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/FrvbU-Ix6eM?fs=1&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

На viki44e му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Siksi

Siksi Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    305
    леле ..пезии како не им е страм ... па сакат да се пријавуваат ..божеее :) ЈАс беф на м2 тука во струмица имаше толку кандидати и јас сакаф да се пријавам ама попустоо страм !!! а беше многу интересно !! :) :)

17. al-vik

al-vik Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2010
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    110
    И јас се разочарав дека жирито било друго, а се е монтажа, а баш се чудев Лето, Жешко, Плажа, натпреварувачите разголени а жирито во капути со шалови,па дури во неколку града Kалиопи ај што беше исто облечена па и иста шминка, а се знае во еден ден колку може да минат. Не приметував но сега од кога знам вистински се гледа дека се монтирани прашањата, и за тоа се смешни. пр. дечкото што го прашаа "што си и ти на Елизабета" и тој вели "дечко и девојка", и као демек а прво и беше дечко или девојка а всушност тој бил прашан "што сте ти и Елизабета" ?

18. zenska

zenska Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    339
    ај ако може некој да го најде линкот од емисијата од аудициите Скопје од саботата, бил мој другар морам да го гледам

19. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    По се` што изгледав само да кажам:

Life is a book and you gotta read it,
    Life is a story and you gotta tell it,
    Life is a song and you gotta sing it,
    You got to know how to live it.

Не слушнав никој да ја испее точно. :!:

Мислам дека жирито ја претерува, Тони посебно. Го почитувам како личност ама треба да се има некој лимит. Преидува во невоспитаност.

На OrdinaryGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.903
    Допаѓања:
    81.170
    Искрено, се разочарав од кандидатите, таленти слабо, а зафрканти и мајтапчии колку ти душа сака, еве конкретно тука би го сместила оној 40 годишниот шабараба, она раперчето од Скопје не ми текнува како се викаше.. :puke: итн, итн, итн...80% од кандидатите се крш, а и жирито не е цвеќенце за мирисање, пуштаат и кандидати кои немаат врска од пеење и мали деца од по 13,14 години..
    Значи еднаш ќе излезе нешто вакво во стилот на Идол кај нас и тоа не чини..
    Катастрофа, само тоа ќе кажам.