Vo Avstria vo marketite na Billa i Spar ima raftovi so Balkanski proizvodi isto i vo Turskite marketi do Stobi flips,kafe,majonezi,smesa za proja,soda bikarbona,ajvere cedeviti se,strumka Sok,gazoza,Fanta shokata,baklavi i tulumbi Jogurt Moja kravica ( a ne ko ovie nivnite nikakvi jogurte)
Овде во Германија нема класичен јогурт. Јас купувам од тие нивните јогурти и ги растворам со вода. А нема ни класично сирење. Овие се како Салакис.
Јас ги пробав сите од Турската (сирење со 'се јадеме дома) и на крај од Кауфланд нивното во лименка го пронајдов и оттогаш друго сирење немам купено. Исто и на Лидл е вкусно нивното во лименка.
Јас овај кефир го купувам од Кауфланд и најсличен ми е на нашиот јогурт. Скоро и да нема разлика. Ги имам видено и во Лидл, Реве.
Фала ти. Во среда ќе одам да купам. Јас земав кефир од Норма, ама не ме бендиса. Во турските и руските продавници цените се оган и пламен. Гранд голд кафе 4 евра
Па пола од производиве што ги кажувате не се македонски, од типот на Фанта Шоката, Ариел, Первол, Моја кравица, Мачмалоу...
Па да. Реално.... Баш наши производи не сум начекала. Навикната сум на тие производи што ги купував во Мк и чудно ми е кога овде наоѓам нешто поинакво. @dafe993 забележав дека овде немаат класично турско кафе. Ние си го понесовме цело турско од Мк. Овде купуваме Долче густо капсули и Нескафе класик. Месецов имаше акција на капсулите во Лидл. Минатиот месец имаше акција во Кауфланд.
Не одам во турските продавници. Далеку ми се. Почесто во маркетиве. А и не го пиеме. Само за гости. Ако сакаш да ти испратам. Дали некаде можеби има производи на Европа?
Абе какво испраќање, јас секој ден се давам во турско кафе, го купувам тоа големото од 7 8 евра и цел ден пијам, пушам и седам на тераса , служам како камера
И јас имам таква машина на Долче Густо, а некогаш купувам и на Кауфланд капсули и тие ми се вкусни, на Нескафе ми се поблаги некако
И во Нето има добри капсули. Поевтини од оригиналните Долче густо. Тоа со кафето таман за примање пратки. Бискрем колачиња 3 евра. Spoiler Го средив проблемот. Напишав на ливче да ѕвонат само ако имаат пратка. На глава ми се качија.
Наши производи во Германија па и нема баш, има балкански што нели навикнати сме. Премногу ми фали сирење и течен јогурт ама успевам некако со кефир да го заменам.. не ми е воопште исто како од лименки или фета. Кафе турско 500гр е 8-9 еу кај турците и ние често пиевме порано сега се префрливме на Philips Senseo. П.с само што најдов стоби флипс во Едека