Najloshata kinematografija vo svetot, so mali iskluchoci, pa ushte i vo sekoj film, isti lugje glumat nebare za serijal se raboti.
Кајмак Последно гледан филм, иако не сум љубител на филмови од Балканот, можам да кажам дека филот е мини маестрално дело на М.М. Иронија, црн хумор…. се е во деталите кои се ненаметливи а уствари го отсликуваат македонското поднебје, со посебен акцент на дивоградбите, секојдневието, ликовите кои се олицетворение на македонскиот народ, задушување и асфалтирање на главниот град, паралела на две тројки од различен општествен статус, богатите и сиромашните, пцовките како наше секојдневие…. Се на се како краен заклучок- ненормален народ создава ненормално опшество и обратно, сите живееме живот како резултат на нашите одлуки и избори.
Zdravo decki dali mozebi nekoj ima link / socuvano kopija od filmot Svetecot od Slatina? Ako bi mozel da mi go isprati pred nekoe vreme bese dostapen na yt no po nekoe vreme se izbrisa i go nema bas nikade
Прочитав дека ќе се снима филм за Тоше Проески во соработка со Драган Бјелогрлиќ, проектот бил инициран од влада.
И јас го имам гледано, предобар е. Глумата е ок, можеле глумците поубаво да се подготват Но во целост е одлична.
Да, ама сепак мислам дека се работи за глумци аматери, не сум сигурна ама мислам дека повеќето од нив не се бават професионално со глума. Баш ради тоа, секоја чест за трудот. Интересни ми се филмови од тој жанр, акција, трилер, мистерија.. да се дешава нешто цело време, да те тера да размислуваш што ќе се деси понатака и како ќе заврши филмот, да те заинтересира да гледаш едноставно. Многу добра замисла и добра режија, во секој случај. Баш би било супер да снимат и трет дел.
Да, два дела се. Лани излезе вториот дел, го даваа во кино Милениум. Сега го има да се гледа на јутјуб и на domacefilmove ако не се лажам, ама подобро е на јутјуб без вируси и досадни реклами. Ги има и двата дела. Поврзани се, во вториот дел се откриваат некои работи и се појавуваат нови непријатели, ако добро се сеќавам.