http://www.filmovizija.com/domaci-film/ ... 3ffc2.html Koнтак 2005 Филм4е со Nikola Kojo, Labina Mitevska & Petar Mircevski, МК филм4е! ме остави без спиење и за малку ке закаснев денес за на работа ... Мннн ми е лигава ова Лабина, но затоа КОјо е закон.... http://www.filmovizija.com/domaci-film/ ... ca271.html neke-druge-price-2010 досаден..ама мнн ...ФИЛМ проект ако Ви текнува за што зборам ( Случки од целиот балкан на едно место ) Делот за МК некако ми изгледаше како нај ок, заедно со Србија ... недоцелена при4а...мн нешта фалат и плус аматерско снимање....
Samitot na Shamanite http://www.youtube.com/watch?v=PY4oukZZg6A&feature=related Некој некоја идеа кое е ова чудо и за која цел е снимено ?! Јас сум без текст !!! Како можеле пред се да прифатат вакво нешто да снимаат или секако да глумат во него (или може не сум толку УМЕТНИЧКА душа)???!!!
Незнам но мене не ми се свиѓаат многу македонските филмови.Немаат голем квалитет.Ретки се добрите филмови во Македонија!Се сложувам со ТС-310.Балканкан е прилично добар филм
Имам гледано повеќе, Мис стон, Солунските атентатори, Илузија, Прашина, Пред дождот, Балканкан, Врв на се е Викенд на мртовци, илјада пати да го гледам, и нема да ми здосади, и плус го знам на памет own: За Лабина Митевска, Како убив светец и Јас сум од Титов Велес, поглупи филмој немам гледано и нема ни да видам, ниту акција ниту ништо, незнам сега во кој филм беше фати Лабинчето плакарот си го фрли по улица, гледаш слики и нити зборат нити ништо и едно време излегва надвор со плакаро, немаше појако.
Вчера го гледав трејлерот на Трето Полувреме на екстра ексклузив го даваа и ми се свиѓаше, а јас македонски филмови не гледам. Па сеа чекам да излезе ако не е и да го симнам
И јас искрено немам гледано многу македонски филмови. ,,Балкан Кан,, само и толку. Така да, и немам некое посебно мислење формирано во врска со нив. Според впечатоците што ги имам слушано, во глобала македонските филмови се добри, секако се исклучоци. За,,Сенки,, имам слушнато доста добри коментари, и од кога викам да го гледам и никако да се наканам. Се надевам дека во скоро време ќе биде и тоа Сакам исто да го гледам и ,,Јас сум од Титов Велес,,... Друго што сакам да кажам е, ретко кој филм од кај нас достигнува некој огромен успех или пак мноштво на позитивни критики. Друга работа е тоа што во филмовите фалат побогати дијалози. Некако многу празнина има или пак само на мене така ми се чини. Фали креативност во филмовите, фали добар крај... Фали оптимизам во секој филм, а ако сте приметиле, а јас барем според критиките што ги имам слушнато, секој наш филм има празнина некоја која те натажува, и повторно истото.... Тотално неинтересно. Значи кај нас главен проблем за пробивањето на македонските филмови е слабата филмска култура. И, побогат жанр
Ха, не сте го спомнале Збогум на 20-от век, мене лично ме воодушеви, поготово втората сцена, ја знам наизуст Некако многу сме слаби со нашата кинематографија, и само дигаме врева кога ќе се снима некој филм, а отпосле кога ќе го изгледаме и не не остава баш со подзинати усти од изненадување. Но последниот македонски филм кој го гледав беше Панкот не е мртов, и можам да кажам дека со него ги скршивме тие стереотипи за македонското општество па можеме да чекориме заедно со европската филмска сцена на еден реален и современ начин.
Мирно лето според мене е еден од најубавите Македонски филмови. Ми се допаѓа приказната, местото каде што е снимен филмот, комичните моменти едноставно филм кој е прекрасен за гледање. Пред некој ден го гледав филмон Американецот кој, ем што е доста нискобуџетен, приказната му е трагедии искрено, не сум гледала поглуп филм....
Од нашиве фимлови го имам гледано Балканкан и Викенд на мртовци и не очекував дека толку ќе се смеам,го имам гледано неколку пати и пак би го гледала
http://www.youtube.com/watch?v=CCoJHH3c ... r_embedded Како што гледам по трајлеров излеат овој ќе бидит интересен филм едвај чекам да го видам.Излеат ќе биде нешто квалитетно.Не ми се допаѓа тоа што главната улога е има манекенката Катерина Ивановска,но се надевам дека добро се снашла. Спојлер Но незнам каде прочитав дека бил плагијат од некој српски филм.
Па немаме ние нешто многу филмови, а и јас не се сеќавам дека сум гледала некој македонски филм. Единствено што знам е дека трејлерот на Трето Полувреме ми остави добар впечаток и нормално ќе се потрудам да го изгледам филмот кога ќе излезе.
Имам гледано, не многу, ама да речеме повеќето. Сега во моментов на неколку ми текна: Бал-кан-кан на пример има супер приказна, супер зафрканции, ама крајот не ми остави впечаток. Преку езерото, БРАВО, многу ми се допадна, ме растажи на многу моменти.. Пред дождот, е вакво сценаријо немам сретнато ни во други филмографии, може има, ама јас немам сретнато, би го гледала пак и пак и пак!!
Постерот на Трето Полувреме е совршен! Стварно многу добар постер. А гледав за филмов некои делови за време на снимањето и морам да кажам сето тоа изгледаше феноменално. Очекувам добар филм.