Неџат и неговата ќерка Каја си живеат среќно. Тој е успешен маркетинг директор, а работата не го спречува за постојано да биде со својата ќерка Каја - единствената вистинска љубов во неговиот живот. Сопругата го напуштила кога Каја била само бебе... Неџат никогаш не собрал храброст да ѝ ја каже на ќерка си, вистината за исчезнувањето на мајка ѝ и затоа измислува секакви приказни дека „мама е некаде на пат“ и дека „еден ден ќе се врати токму на нејзиниот роденден“. Дури пишува и писма и испраќа разгледници кои се адресирани до Каја „од мама“. Всушност, тој веќе и не знае како да ѝ ја признае вистината... Еден ден, барајќи локации за снимање реклама, наидува на една слаткарница со која раководи Суна. Таа погрешно го сфаќа неговото присуство и го брка од слаткарницата, убедена дека Неџат прави измами со недвижнини. Подоцна кога Суна дознава дека тој всушност сакал да ја искористи слаткарницата како локација за снимање, а со тоа и да го помогне нејзиниот бизнис, на Суна ѝ е криво, па одлучува во знак на извинување, да испече колач за Неџат и да оди лично да му се извини. Кога пристигнува во неговата куќа, во тек е роденденската забава на Каја. Во очекување на својата мајка, малечката Каја доаѓа до погрешен заклучок. Не сакајќи да ја разочара ќерка си, Неџат инстинктивно одговара потврдно - да, Суна ти е мајка. Со тоа неговата лага станува уште поголема, а неговиот проблем за откривање на вистината уште покомплексен...
Mene pocna da mi e interesna serijata. Razgledav nesto. Podocna ke se pojavi i vistinskata majka na Kaja, no ne se dostapni bas epizodite so prevod. I ne razbrav mnogu. Imate li link kade ja ima serijata so prevod?
Jas ne mozam bez da ja gledam serijata. Nekako mnogu gi zasakav Suna i Nedjat!!!! Osobeno kakva hemija ima pomegju niv i denesnata epizoda bese posebna, koga Suna preku mikrofon go barase Nedjat.. Me potsetuva na mene ponekogas Suna jas taka se odnesuvam. I gledam samo kolku interesno deluva od strana.
Мене поубав ми беше во онаа серијата "Наследници" што глумеше. Со брада и подолга коса не ми е баш нај нај.
Jas ne sum go gledala toj film ne znam kako izgledal. A ovoj slucajno mi se dopadna inaku ne gledam filmovi/serii
Лелеее а јас па колку се чудев од кај ми е познат , а ја гледав таа серија. Овде во Каја го упропастиле човекот.
Ејј а мене па предходно ми се свиѓаше во Малата Каја не баш, ама ако секој има вкус, како и да е згоден фраер е